Jump to content

schteph

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me za legalizaciju mogu li dobiti poticaje za energetsku obnovu, dozvole za bušenje dodatnih prozora i slično.
  2. Hvala lijepo na odgovoru. 70 kuna biljega mi ne predstavlja neki problem, nadam se da neće sam postupak leagalizacije koštati značajno velike novce.
  3. Pozdrav, suvlasnik sam stana u centru Zagreba. Kao i mnogi ti stari stanovi, kvadratura stana unesena u vlasnički list ne odgovara stvarnoj kvadraturi. Generalno mi je rečeno da se za to treba čekati etažiranje kompletne zgrade(ulaza) tako da se preraspodijele svi zajednički dijelovi u podrumu na tavanu i da se onda u sklopu toga napravi i konkretna izmjera stana. Netko drugi mi je rekao da se to može napraviti individualno (ako se dobro sjećam nazvao je to "individualni etažni elaborat) te da se ne mora čekat kompletno etažiranje cijelog ulaza. Može neki savjet kako se to rješava?
  4. Pozdrav, prije nekog vremena sam u obiteljskoj kući srušio nosivi zid i na njegovo mjesto stavio čelik. U cjielom tom postupku mi nitko nije rekao da je za to potrebna nekakva dozvola od države. Je li za to potrebna neka dozvola i ako je, što mi je sada činiti da se to odlegalizira?
  5. Dobar dan. Imam pitanje o kupoprodaji nekretnina. Naime, trenutno sam u prodaji stana te sam s potencijalnim kupcem potpisao predugovor o prodaji nekretnine. Kupac je za to uplatio kaparu. U predugovoru piše: "Ukoliko Kupac do dogovorenog roka ne plati Prodavatelju ostatak kupoprodajne cijene, ili odustane od kupnje, Prodavatelj ima pravo zadržati puni iznos kapare. Ukoliko Prodavatelj odustane od prodaje, Kupcu pripada dvostruki iznos kapare." Kupac je odustao od kupnje, što je potvrdio telefosnki usmeno te mail-om. Je li potrebno još nešto (tipa, ovjera odustajanja od kupnje kod javnog bilježnika) da ja kao prodavatelj budem siguran da neću morati vratiti dvostruki iznos kapare kupcu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija