Jump to content

Widow

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala ali tek ću sada u 3mj. ove godine napuniti 48 godina. Tako da mi to i je problem, pošto prema općim propisima moram imati 50 da ostvarim barem nekakvu mirovinu. Zato sam i pitala da li bi bilo moguće da dobijem status člana obitelji, živjeti jos 2 godine sa 900 kuna invalidnine... Nezaposlena sam jer sam morala ostaviti posao da se mogu brinuti za svojeg pokojnog muža..
  2. Hvala, da nažalost takvo je stanje u RH. Ako Vam nebi bio problem, možete li mi objasniti opće propise HZMO-a? Ima previše članaka i više neznam koji bi se članak odnosio na što. Zahvaljujem vam na odgovoru i također na savjetu da se obratim pravnoj službi HVIDR-e ili UDVDR-a.
  3. Poštovani, zamolila bih vas ako se netko razumije u zakon o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, da mi pomognete objasniti moj slučaj, i savjetova što dalje da napravim. Dakle, moj muž je bio HRVI IV. skupine - 80% , ostvario je i pozitivno riješenje o doplatku za njegu i pomoć druge osobe II. stupnja, premiuno je 16. listopada 2016. Pokrenula sam postupak dobivanja prava na obiteljsku invalidninu i mirovinu, ostvarila sam pravo na obiteljsku invalidninu ali za mirovinu mi je potrebna potvrda da imam "status člana obitelji", međutim pravnici u Ministarstvu Hrvatski branitelja su mi rekli da ja nemam pravo ostvariti status člana obitelji i radi toga nemogu ostvariti obiteljsku mirovinu. Koliko sam pročitala i razumijela zakon o HR braniteljima, po svemu bi trebala imati to pravo, pošto je moj pokojni muž obolio na ratištu i umro od posljedica oboljenja. Da li je istina da nemogu ostvariti status člana obitelji, što da sada napravim? Zahvaljujem unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija