Jump to content

sunce3

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 70% mu je invalidnost. S obzirom na ovaj zakon: Ovo ne bi bilo baš pametno: Ako ne uspijemo riješti s njim na neki normalan ljudski dogovor, što čisto sumnjam, probati ćemo sa CZSS. Svjesni smo napora i borbe koja bi to donijela ali jednostavno ne možemo dopustiti da moja majka nakon toliko godina ostane na ulici i bez ičega.
  2. Nije stečen radom supružnika za trajanja braka, nego temeljem invaliditeta stečenog u ratu. Ovaj iznos kojim je stan otkupljen bi bio bračna stečevina. Ovo je u smislu pravnih definicija jedno osjetljivo područje, i moguće da je bilo i da će biti i drugačijih tumačenja. I / ili zakonskih promjena. Otac nije samostalno stekao stan, kvadratura stana se dijelila po članovima obitelji npr. otac 30 kvadrata, majka 20, ja 10, sestra 10. Komplicirano, hvala na odgovoru.
  3. Oni zajedniči žive u tom stanu, bračna zajednica još uvijek traje. Otac je sklon dizanju kredita za sve i svašta ( već ima 2 za automobile ) te krije od majke, planira novi automobil kupiti, posuđuje novac od sumljivih tipova itd... ima dijagnosticiran ptsp, invalid domovinskog rata. Bojazan itekako postoji. Situacija je komplicirana, s njim nema dogovora onda se okrene na agresiju i prijeti njoj da će ju izbaciti iz stana. Majka samo želi zaštititi stan, njegova primanja ju ne zanimaju.
  4. Zanima me da li moja majka može zaštititi stan od prodaje ili stavljanja pod hipoteku i na koji način? Ako se moj otac vodi kao vlasnik stana u kojem i moja majka živi. Majka i otac su u braku 35 god. i stan su stekli u braku. Stan je dobio od RH ( vojni invalid ) i otkupio. Puno hvala na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija