Jump to content

vertex

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Očito sam uskraćena jer zakonski imam pravo na 4 tjedna. Meni su rekli da imam pravo na 2 tjedna radi COVIDA - cijelo vrijeme to ponavljam. Rečeno mi je da nisam radila od doma a jesam i imam dokaze o tome. Drugi koji stvarno nisu radili jer nisu mogli su dobili 3 tjedna.
  2. Radi se o tome da sam ja dobila ukupno 2 tjedna pod isprikom da se ne zna koliko je tko radio te da su suvlasnici firme (stranci) ljuti zbog ovog stanja s virusom. Da su drugi koji uopće nisu radili dobili 3 tjedna. Kolega koji je sa mnom radio na istim projektima je dobio 3 tjedna. Dakle njih nekoliko i ja smo radili zajedno, istovremeno, svaki od doma. Ne, poslodavac me nije vodio kao da sam na godišnjem jer je znao da od doma radim - kao i dio kolega. Dakle, stalna komunikacija mailom i odrađivanje posla koji ne bi bio odrađen da sam bila na godišnjem. Kao što sam napisala, nije meni do 3 ili 4 tjedna nego je stvar principa. Praktički me zakida za 2 tjedna godišnjeg odmora, pod tvrdnjom da nisam radila, da su suvlasnici firme ljuti zbog COVID-a i da se ne zna koliko sam radila što je notorna laž. Meni ovo sve ide u smjeru Bullyinga - pa samo provjeravam.
  3. Rečeno mi je da imam pravo na 2 tjedna - zbog COVID-A - ukupno. Nisam ništa koristila, niti mi je išta ostalo od prošle godine, dakle - ukupni godišnji - 2 tjedna meni a drugima koji nisu radili 3 tjedna. Nitko nije bio na godišnjem dok je ured bio zatvoren, dio nas je uredno radio od kuće.
  4. Zaposlena sam 20 godina u istoj firmi. Nekih 18 godina radim od kuće osim 2 dana u tjednu kada sam u uredu. Vrsta posla je takva da se može od doma odrađivati, te sam u konstantnom kontaktu sa kolegama (email, Skype, mobitel). Došlo je do promjene radnog mjesta i naređeno mi je da moram svaki dan biti u firmi (počevši od 25.05.2020.) Dakle ili to ili otpremnina. Radi se o poslu koji se isto može raditi od doma, ali dobro, nije mi problem odvoziti svaki dan 130 km. Danas sam obaviještena da imam pravo na 2 tjedna godišnjeg odmora, jer nisam radila. No, ja sam radila kada je bila zabrana kretanja i o tome imam dokaz (email, skype i aplikacija za slanje emailova), te kasnije saznala da druge djelatnice koje zaista nisu niti od doma radile niti uopće u ured dolazile, su dobile 3 tjedna godišnjeg odmora. Nije meni do 2, 3 ili 4 tjedna, nego se ovdje radi o principu. Zna pola firme da sam radila, ne samo ja nego i oni koji su od doma radili, za vrijeme COVID-a pa me interesira, otkuda pravo poslodavcu da mi sreže godišnji odmor na 2 tjedna, ali da drugima dozvoli 3? Neću ni napominjati da se radi o velikom kolektivu te da sindikat postoji samo na papiru, a nepotizma ima na lopate … Neki savjet? Hvala
  5. Hvala na savjetu :) no nadam se da je došao k pameti. Vidjet ćemo za 4 mjeseca kada prestaje mjera opreza.
  6. Hvala vam na podršci. Samo ću ponoviti da se zatekao u 00:10, na praznom parkingu pored kojeg moram proći automobilom, na 20 m udaljenosti od izlaza iz firme u kojoj radim. Zna od kada do kada sam tamo svaku nedjelju, već skoro 20 godina. Sjedio je na biciklu i tako ostao i nakon što sam prošla. Po meni je došao saznati nove tablice automobila jer sam ih mijenjala. No, iskreno, dobila sam ovdje neke izuzetno korisne savjete, te uz presude vjerujem da će se i on umiriti. Hvala još jednom na razumijevanju, pomoći, jer znam da nisam jedina u ovakvoj situaciji i da će ovi odgovori i nekoj drugoj ženi/muškarcu pomoći.
  7. Danas sam dobila konačno presudu sa prekršajnog suda kojom se: izriče zaštitna mjera - zabrane međusobnog približavanja, uznemiravanja ili uhođenja u trajanju od 4 mjeseca i to na udaljenost najmanje 5 metara u zatvorenom prostoru i najmanje od 15 metara na otvorenom prostoru. Datum presude 07. veljače 2020. Od kada stvarno vrijedi ova zabrana - od dana donošenja, primitka? Hvala
  8. Hvala vam svima na savjetima. Nadam se da će ipak biti pametniji ...
  9. Upravo na manjkavost takvog dokumenta me je upozorila PP, riječima da njega nikakav papir ne može spriječiti ... poučeni iskustvom da je u roku od 2 sata prekršio prvi put sudsku zabranu približavanja i kontakata sa mnom u trajanju od 8 dana. Zato i pitam da shvatim koliko uopće ima smisla opet policiju zvati. U mom slučaju su sve vrlo korektno, brzo i djelotvorno odradili, pa čak je i ODO bio brz. Hvala još jednom na svim savjetima i objašnjenjima.
  10. Nismo bili u braku, nemamo zajedničku djecu niti nekretninu niti pokretninu jer on otkada je kod mene došao nije htio raditi te sam ja isključivo sve financirala. Nisam mu htjela niti boravište obnoviti zbog fizičkog nasilja. Da, baš se slučajno zatekao u slijepoj ulici tek 20 m od ulaza u firmu u kojoj radim ... ali hvala na informaciji. Dakle, dokaz ili svjedoka moram imati, a to je zapravo i odgovor na moje pitanje. Još jednom hvala
  11. Tek sam bila izašla iz zatvorenog dvorišta firme, i krenula lagano ulicom, koja je slijepa. Sjedio je na biciklu i čekao da prođem, u retrovizoru sam vidjela da i dalje stoji. Nisam reagirala i mirno sam sa 20 km/h odvozila jer je to uska a dvosmjerna ulica sa ležećim policajcima. Zato sam i pitala što od dokaza Policija treba. Iduću nedjelju ću kolegu vodit sa sobom i dam mu mobitel da snima cijeli taj dio. Radi se o bivšem, a u PP sam upozorena na dvije stvari: da sada moram provoditi aktivnu samo zaštitu i da više nikada nigdje ne idem sama, te druga, da neki papir na kojem piše da mu je zabranjeno približiti mi se - nema puno težine. Nakon što je odveden iz moje kuće, te dobio sudsku zabranu pristupa i kontakta na 8 dana, čim su ga pustili krenulo je kontaktiranje. Svaki kontakt sam prijavila, uz dokaze poruka i policija je to uredno zapisala te priložila spisu. Zato me zanima da li snimak mobitelom, u blizini firme, jer on dobro zna gdje i kada sam u firmi, može za policiju biti prikladan dokaz. To me i brine jer sad je vidio nove tablice. Ja sam ovisna o automobilu jer živim 60 km od Zagreba, u izuzetno slabo povezanoj okolini (4 linije dnevno i to školske, dakle, sub i ned nema ničeg osim taxi službe). Dakle, novi trošak postavljanja kamere u automobil ... Prostor je bio javni, ulica i parking, vrijeme 00:10 ujutro jer tada dovršavam posao. Nigdje nikoga. Eto ...
  12. Nakon što sam dobila presudu od suda da je osoba XY dobila 11 mjeseci zatvora, sa uvjetom 4 godine, te činjenicom da sam je udaljila iz svoje nekretnine, blokirala na svim društvenim mrežama, mobitelu, te bez kontakta 7,5 mjeseci, ovaj ponedjeljak, 17.02.2020. se pojavio na biciklu u blizini mojeg ureda, stajao i gledao me dok sam automobilom odlazila sa posla. Radi se o nekih 10 minuta nakon ponoći, no kamere firme ne mogu i taj dio snimiti. Kazneno djelo je bila Prijetnja. Što mi je potrebno od dokaza u slučaju da se odluči ponovo pojaviti ili slučajno pod auto podletjeti ili da mi nešto napravi automobilu, jer zna gdje stanujem, a mijenjala sam tablice. Hvala.
  13. Nakon razgovora sa zamjenikom načelnika PP i njegovih u pojedinim momentima dizanja obrva, začuđenih pogleda, uputio nas je na Odjel za zakonitost postupanja, ZG, da bi po protokolu on mogao odraditi svoj dio.
  14. Ne metlom. Presjecanjem ceste dijagonalno, na način da je njihovo civilno auto bilo postavljeno tako da nitko nije mogao proći u oba smjera. Poslije 5 minuta su auto pomaknuli da se promet može nastaviti. Sumnjam da bi trojica uspjela stati na jednu metlu ... scratch svjetla plave boje, bez rotirke, ručne oznake, dakle direktno presjecanjem ceste.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija