Jump to content

hoggar

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako...gospodin pokojnik se nikad nije pravno razveo (ili to nije proknjizeno u maticnom uredu, sto sumnjam) od supruge, ali su se rastali i nisu imali kontakta vise od 20 godina. Ustvari nikako, jer je naposljetku umro. Ova novija ucviljena udovica, izvanbracna druzica je s njim bila oko 11 godina, neudano, na adresi njegovoj prijavljena (ali ne znam da li svih tih 11 god) i zivjela s njim. Bivsa supruga ne potrazuje nista, samo zakonita kcer i udovica izvanbracna. Meni je veliki upitnik nad glavom kako je ona ispjela dobiti pola kada njegov prijasnji brak nije niti razvrgnut? Zbunj.
  2. Aha, to me zanimalo. Ok. A sto zakon propisuje u slucaju da pokojnik nije nikad pravno razvrgnuo prethodni brak? Da li to ima ucinka na njegovu kasniju izvanbracnu zajednicu? I samo 1 ispravak. Krivo sam napisala da njegova izvanbr partnerica nije bila prijavljena na njegovoj adresi, ali je. A to rastave bracnih drugova je proslo preko 25 god.
  3. Znaci nema veze sto je ta kuca njegova vlastita imovina i ne ulazi u bracnu stecevinu?
  4. Postovanje! U pitanju je imovina koja ostaje iza pokojnika koji je zivio u izvanbracnoj zajednici. Kao nasljednici su navedene njegova zakonita kcer i zena sa kojom je zivio, a koja je zivjela sa njime na njegovoj adresi, bez prijave (ima ona vlastiti stan), u kuci koja je njegovo osobno vlasnistvo. Zanima me da li ta zena (ne kcer) ima pravo na polovinu te kuce i pod kojim ispunjenim uvjetima? Tj...sta tocno treba ispuniti da bi dokazala postojanje izvanbracne zajednice? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija