Jump to content

Rich

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Rich objavio

  1. Dobar dan, u fazi sam odluke oko kupnje građevinske čestice koja ima površinu 550m2. Obavljena je geodetska izmjera kojom se pokazuje da je na tri rubne površine čestice pravo služnosti puta okolnih susjednih čestica, tako da je preostala površina (kad se izuzme kvadratura putova) oko 350 m2. Četvrti rub čestice je uz glavni put. Koliko se moram odmaknuti građevinom od glavnog puta? Odakle računam 3 metra udaljenosti od susjednih čestica, od katastarske međe ili od puta kojim se koriste na ovoj čestici? Pozdrav i hvala.
  2. Može li se dogoditi da se pod e-predmetom pojavi netočan status? Primjerice ukoliko tamo piše da postoji zapisnik uz održano ročište dok je u stvarnosti ročište odgođeno.
  3. Ja sam imao sličan slučaj tokom postupka razvoda. Na snazi je privremena mjera o ravnomjernom provođenju vremena s djetetom. Ja sam dodatno tražio dokumente za dijete zbog posjete rodbini van granica RH. Prošli smo czss bez dogovora i nakon toga sudski postupak. Sad po toj sudskoj presudi sve djetetove dokumente predajemo zajedno s djetetom.
  4. U postupku razvoda s maloljetnim djetetom sporna je između roditelja adresa na koju će dijete biti prijavljeno, a inače je ravnomjerno s oba roditelja i tu nema spora. Sud je po preporuci CZSSa odredio kombinirano vještačenje. Trošak predujma vještačenja je podijeljen na dvije uplatnice, uručen oboma roditeljima. Jedan roditelj ne uplaćuje i moguće da odugovlači jer je prošlo više od 9 mjeseci. Postoji li mogućnost da se dopisom od suda zatraži novo ročište, s ciljem da se sagleda gdje je zastoj ili da se eventualno zatraži od suda da donese odluku bez vještačenja?
  5. Dobio sam poštom rješenje o okončanju postupka, međutim prilozi tužbi su ostali na sudu. Među njima su originali nekih dokumenata. Kako da dođem do toga, samo zatražim ili moram pisati neki zahtjev za povratom?
  6. Može li se tužba povući prije poziva za prvo ročište?
  7. Tužbu sam skinuo s neta pa je planiram dostaviti ovaj tjedan na sud. Koje biljege ili uplatnice moram priloziti?
  8. Isprike unaprijed na dugačkom postu,ali ovo je ukratko što se događalo kao premisa mojoj dilemi. Zbog supruginog uživanja marihuane i alkohola ispred djeteta, te agresivnosti koju je pokazivala zbog mojih molbi da to ne radi u kući, svojedobno sam potražio pomoć od ureda pravobraniteljice za djecu te naknadno socijalne službe. Zamolio sam da netko popriča s njom da to ne radi dok je dijete u kući. Supruga je moje navode negirala iako sam imao spremne pokazatelje da govorim istinu. Nije bilo pomaka te se odnos među nama samo još više pogoršao. Supruga i ja sad živimo van bračne zajednice na odvojenim adresama. Razlaz je bio grubo izveden njenim nasilnim pokušajem odvođenja malodobnog sina (2g), bez najave. Policija je intervenirala dva puta taj dan zbog mojih prijava da se događa nasilje od strane nje i njene majke. Svi smo bili privedeni u policijsku postaju. Po mene i dijete došlo policijsko osobno vozilo, a po nju i majku je krenuo policijski kombi. Prošlo je ipak sve bez prekršajnih prijava. Dijete sam pred policijom predao supruzi iako sam cijeli dan nudio da se mirno odseli i da dođe sutra po dijete, te da se dogovorimo oko roditeljstva koje je dotad u braku bilo podjednako. Policija je kontaktirala CZSS gdje smo imali zakazano odmah sutradan oko pokušaja dogovora o skrbi. U narednom periodu smo prošli obiteljsku medijaciju i savjetovanje - bez dogovora o skrbništvu. Zbog supruginog ucjenjivanja djetetom i prijetnji životom ispred njega (ako ne pristanem na njene uvjete skrbništva), dodijeljena nam je intezivna stručna pomoć nakon mojih pisanih molbi socijalnoj službi. Ispred neutralnih svjedoka se nije ustručavala prijetiti mi opet životom pa sam sve prijavio policiji koja je podignula prekršajnu prijavu za nasilje, a ja sam zaveden u bazu žrtava nasilja. Od tad se situacija popravila i više me ne uznemirava. U dogovoru sa socijalnom službom imamo sljedeći režim skrbništva. Dijete je upisano u privatne jaslice koje ja plaćam. Preuzimam dijete u jaslicama i tamo ga ostavljam. Isto vrijedi i za suprugu. Nema međusobnog uplaćivanja naknadi jer oboje radimo i podjednako skrbimo. Postoji ustaljena shema kad je kod koga od nas. Ne komuniciramo osim kad je nešto važno tipa zdravstvene njege i slično. Supruga i dalje iz inata traži skrbništvo uz moje povremeno viđanje djeteta. Moj prijedlog je da dijete ima jednak pristup oboma roditeljima jer je jako vezano za oba. Ne želim sinu uskraćivati majku, niti želim dopustiti supruzi da iz inata oduzima oca. Po onome što sam pročitao u zakonu, opcija mi je na sudu tražiti da dijete živi sa mnom a da majku viđa često. Zanima me ipak da li po zakonu/sudskoj praksi mogu pokrenuti postupak u kojem ću tražiti ravnomjerno skrbništvo nad maloljetnim djetetom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija