Jump to content

Mateica1901

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, Trenutno radim u Splitu i uskoro se udajem te bih time promjenila mjesto prebivališta u Zagreb, zanima me mogu li od poslodavca tražiti premještaj na neko radno mjesto u Zagrebu, te imam li pravo na "sporazumni otkaz" ugovora o radu u slučaju da mi ne nađu drugi posao u Zagrebu i imam li u skladu s tim naknadu s burze... Na stranicama HZZO-a sam pronašla ovo: "Iznimno, pripada pravo na novčanu naknadu nezaposlenoj osobi kojoj je prestao radni odnos odnosno služba pisanim sporazumom ako je do prestanka radnog odnosa, odnosno službe, došlo zbog premještaja bračnog druga, odnosno izvanbračnog druga ili životnog partnera u drugo mjesto prebivališta po posebnim propisima" Hvala unaprijed.
  2. Ma nije mi toliko stalo da tog posla, čak štoviše želim da mi dadnu otkaz, ali ne ja njima jer ne želim ostati bez naknade s burze, bar su mi toliko dužni... Iako mi nije jasno da jedna velika tvrtka tako radi godina i da nikome nije palo na pamet da je to protuzakonito...
  3. Radim za jednu veliku tvrtku koja radi za još veći shopping Centar, inače pazi na zakonske odredbe i sl. ali meni ovaj način rada nije normalan, pa me zanima šta mogu učiniti po tom pitanju a da ne izgubim posao, jer imam ugovor na određeno... Inače radimo ja i jedna kolegica svaki dan po smjenu od 6 sati a ako imamo uzmemo slobodan dan ili godišnji mijenjaju nas studentice. I zanima me ako odem na godišnji od ponedjeljka da li mi se računa i subota i nedjelja pod tih 5 dana godišnjeg ili moram uzeti još 2 dana, odnosno iskoristiti 7 a ne 5 dana godišnjeg? Ako neko zna odgovor na ovo pitanje bila bi jako zahvalna.
  4. Imam jednu zanimljivu situaciju. Naime radim na puno radno vrijeme od 40 sati, ali radim 7 dana u tjednu po 6 sati. Slobodan dan mogu imati jedino ako imam "prekovremeni sati" ili ako npr jedan dan odradim cijelu smijenu od 12 sati, pa sam sutra slobodna. U ugovoru mi piše da imam pravo na 20 dana godisnjeg odmora. Zanima me da li je moj poslodavac u krivu i imam li i ja pravo na 24 dana godišnjeg pošto radim 6-7 dana u tjednu a ne 5? Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija