Jump to content

zorro128

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/zakoni/2003/zakoni/13bos.htm Stvar je da sam kao vlasnik, pravna osoba, portala naveden kao hrvatski gradjanin i drzavljanin. Zar nije logicnije da me se tuzi u RH u mjestu prebivalista.
  2. Privatna je tuzba. Terete me po zakonu BiH o prekrsajima. Terete me kao vlasnika web stranica. Ali opet ponavljam da sam pri zakupu domene naveo podatke s hrvatske osobne iskaznice, jmbg, adresu
  3. Pa i jesam osporavao nadležnost, ali sud u BiH to nije uvažio. Prema ovome ispada da te netko može tužiti u Americi, Kanadi, Njemačkoj... i da o tome nemaš pojma. Primjera radi meni na pamet padne tužiti neki dnevni list u BiH, kao državljanin RH na sudu u RH, jer je nešto napisao o meni što mi se nije svidjelo. I dobijem presudu protiv njih. I što onda?
  4. Ok, ali ono što mene muči jest je li navodno oštećeni trebao podnijeti zahtjev za tužbu u RH s obzirom da je počinitelj nastanjen u RH i da je u vrijeme počinjenja djela bio u RH i da je vlasnik web stranica hrvatski državljanin i građanin.
  5. Prije nekoliko godina kao vlasnik web stranice, registrirane u RH, od jednog općinskog suda u BiH sam dobio tužbu zbog klevete. Tužila me osoba iz BiH i tužbeni zahtjev mi je uručen u mjestu prebivališta u Hrvatskoj. Inače imam dvojno državljanstvo, BiH i RH, a u navedenom razdoblju sam imao i prebivalište u Hrvatskoj, ali i u BiH. Napomenuo bih da sam u tom razdoblju domenu i hosting plaćao kao državljanin i građanin RH i to koristeći bankovnu karticu hrvatske banke. I da sam u vrijeme počinjenja ovoga prekršaja boravio u Hrvatskoj. Moje pitanje se odnosi na nadležnost suda. Je li osoba koja me tužila uopće i mogla podnijeti tužbeni zahtjev općinskom sudu u BiH ili je to morala učiniti u RH s obzirom da je vlasnik web stranice državljanin i građanin RH i ti su podaci navedeni prilikom registracije domene?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija