Jump to content

AnRa

Korisnik
 • Broj objava

  24
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav, Ujak je umro u Švedskoj gdje je i živio, nije imao nasljednika nego su nasljednici jedna sestra i 8 nečaka drugih sestara, ta sestra je otišla u Švedsku i očito predstavila samo sebe kao jedinog nasljednika jer svi ostali nikad nisu obaviješteni o ničemu, ujak je nakon par mjeseci prekopan iz Švedske i pokopan u Hrvatskoj, u Hrvatskoj nikad nije pokrenut ostavinski postupak i jer nije predam umrli list iz Švedske. Sad mene zanima kako da ja nabavim umrli list u Švedskoj i kako da vidim što je on imao tamo i kakvu je muljažu teta napravila u Švedskoj za njegovu imovinu jer je umro iznenada i nije imao nikakvu oporuku što znači da svi nasljednici ulaze u nasljedstvo i u Švedskoj i u Hrvatskoj, za Hrvatsku treba umrli iz Švedske i sad me zanima kako da ga nabavim. Svaki savjet je dobrodošao. Srdačan pozdrav.
 2. Pozdrav, Znači slučaj je ovakav: umro je otac i ostali su dvojca sinova, živa je i bivša žena znači jedina i prva žena tog čovjeka i majka tih sinova, čovjek je živio sa drugom ženom u drugom gradu ali se nisu ženili nego je samo imao privremeni borakav kod nje, a on je uvijek bio prijavljeni u drugom gradu na svom stanu, i taj stan je vjerojatno ostavio toj ženi sa kojom je živio, pa me sada zanima da li na ostavinsku raspravu ce biti pozvani i sinovi, logično je da budu bez obzira dal je on ostavio toj ženi stan, u slučaju da ne budu pozvani dal se imaju pravo žaliti što su izostavljeni iz ostavinske rasprave iako možda nemaju pravo na ništa?
 3. Napad psa

  Pozdrav, Dogodilo mi se da mi je susjedova pas napao mog psa u mom dvorištu i mom psu otkinuo dio uha, bila je policija sve je prijavljeno, pa me zanima da li se netko susreo sa sličnim slučajem i da li ima smisla pokrenuti privatnu tužbu protiv susjeda jer je moj pas ostao bez dio uha. Da li ima smisla uopće pokrenuti nešto jer ipak u našoj državi i nema nekih prava, jer je susjed dobio samo 100 kn kazne. Hvala na odgovorima i savjetima. Srdačan pozdrav.
 4. Problemi sa pričuvom

  Pozdrav, Saznala sam da predstavnik stanara u zgradi i glavnim koji vodi pričuvu (njegova firma), rade svašta sa novcem pričuve, šta mi je raditi, di da ih prijavim? Hvala
 5. Pozdrav, Dobila sam kaznu za parkiranje, iako sam parkirala uz rub ceste,a i nigdje nema oznake zabrane parkiranja niti bilo kakve oznake o zabranama, na kazni piše prekršaj po članku 78.s.1., pa me zanima da li se na temelju nečega kao što su te oznake kojih u mojem slučaju nema , ili nečega drugog mogu izvući od plaćanje kazne . LP Hvala
 6. Poštovani, Zanima me da li mi općina zakonski smije staviti rasvijetu na privatan put (put je moj) koji vodi do moje kuće o svom trošku? Odnosno da li je zakonski to dozvoljeno ,ili se rasvijeta smije stavljati samo na cestu? Hvala!
 7. Porez na nekretnine

  Aha, ok, Hvala vam.
 8. Porez na nekretnine

  Primjer 2, u pitanju su isto sestre
 9. Porez na nekretnine

  Za primjer 2 bi bio običan darovni ugovor između dvoje suvlasnika.
 10. Prijava Općine

  Ok, Hvala.
 11. Porez na nekretnine

  Imam dva primjera: Prvi: dvije sestre i brat zajedno imaju 17 ha zemljišta (95 parcela) i oni žele sporazumno razriješiti suvlasništvo tj. Da svatko od njih dobije svoj suvlasnički dio kao samostalan, da li se u takvim slučajevima plaća porez? Drugi: 5 suvlasnika, tri sa 1/9 suvlasništva, jedan sa 1/2 suvlasništva i jedan 1/3, ovaj suvlasnik sa 1/3 želi pokloniti svoj dio suvlasniku koji ima 1/2 suvlasništva, da li se u takvom slučaju plaća porez?
 12. Porez na nekretnine

  Da, suvlasnice su.
 13. Pozdrav, Zanima me da li se plaća porez na nekretnine ako npr. Sestre jedna drugoj poklanjaju nekretnine ili se odriču jedna u korist druge? Hvala
 14. Prijava Općine

  Pozdrav, Zanima me kome dalje mogu prijaviti Općinu koja neće obaviti posao koji je zakonom propisan tj. Ne žele očistiti put do parcele koji je u javnom dobru, i oni su zakonom zaduženi da to obave? Hvala
 15. Pozdrav, U vlasništvu imam špilju( to zemljište i sva okolna koje je okružuju su u mom vlasništvu) koju jedan gospodin koristi za svoje jahačke rute i na tome zarađuje,dok mene kao vlasnika nije pitao za pristanak,nego ju koristi na svoju ruku, na internetu sam pronašla kako je reklamira i oglašava. Kako da to zaustavim, šta mi je raditi? Hvala na odgovoru.
×