Jump to content

jozy

Korisnik
 • Broj objava

  56
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Problemi s lihvarom

  Dali imate kakav dokaz za novac uplacen gospodinu? Kakav zajednicki obracun dugova ili nesto takvog? S obzirom da nemate svjedoke bit ce nezgodno dokazati vase tvrdnje... Nebih vam preporucio odlazak na policiju dok nemate nesto cvrsto jer ukoliko prijava bude odbacena u dosta ste nezgodnoj situaciji. Cesto kamatari budu osudeni jer nisu toliko pametni koliko misle, ali tu od znacaja budu svjedocanstva obitelji i prijatelja. S obzirim da to nemate, moja vam je preporuka da se pripremite, ulozite koju kunu u svoju slobodu... Mozete dokumentirati neki od vasih buducih susreta, samo pripazite da materijal bude legalan. Tj. Obavijest o nadzoru mora biti istaknuta, sto vama kao voditelju gradilista nebi trebao biti problem...
 2. video zapis kao dokaz u postupku

  Lijep pozdrav; Da se nadovezem na temu. Dali audio snimka razgovora koju posjeduje osoba A, a snimljena je na privatnom posjedu osobe B moze sluziti kao dokaz u postupku? Osoba A je izjavila da snima, osoba B nije nista reagirala na to.
 3. Prijetnja državno odvjetništvo

  Hvala jos jednom na odgovorima
 4. Prijetnja državno odvjetništvo

  Da nijedan navod ostecenog nije potkrepljen konkretnom situacijom ili dokazom.
 5. Prijetnja državno odvjetništvo

  Hvala na odgovoru. Naime osoba je izmislila kontakt kojeg uopce nije bilo. Dakle u prijavi je navedena situacija bez datuma da se nebi dogodilo da imam alibi u vrijeme "prijetnje".
 6. Prijetnja državno odvjetništvo

  Hvala svima na odgovorima. Bio sam na drzavno odvjetnistvo i dobio informaciju da je prijava odbacena. Ta obavijest o odbacivanju prijave datira 14 dana od podnosenja iste. Da bih dobio spis trebao sam napisati molbu jer obavijest o odbacivanju ne salju osumljičenom. Molim vas za savjet. Dali se isplati podici tuzbu za lazno prijavljivanje, s obzirom da nije prvi put da se odbacuje prijava te osobe? Kako inace prolaze te stvari?
 7. Prijetnja državno odvjetništvo

  Dali je po vasem iskustvu 2 mjeseca predug period bez ikakvog pomaka ukoliko je dorh odlucio podignuti optuznicu? Takoder bi napomenuo da ovaj drugi prijatelj koji je bio terecen za istu stvar od strane iste osobe, nije dobio nikakav papir vec godinu dana. A bio je na drz. Odvjetnistvu na ispitivanju cca mjesec dana nakon prijave i ispitivanja na policiji.
 8. Prijetnja državno odvjetništvo

  Hvala na odgovoru. Mozete mi molim vas reci kako da to napravim jer nisam nikad bio u situaciji.
 9. Poštovani Jedba osoba me prijavila za kd prijetnje, prijava je lažna i motivirana konkurencijskim odnosom. Bio sam pozvan od strane policije na razgovor koji se snimao kamerom. To je bilo prije 2 mjeseca. Na tom snimanju sam izmedu ostalog izjavio da je ta osoba istu stvar lani radila drugoj osobi koja se bavi istim poslom te je prijava protiv njega odbačena. E sad moje pitanje glasi; dali bi vec bio pozvan na drzavno odvjetnistvo ili mogu smatrati da su odustali od progona jer su prosla 2 mjeseca? Hvala
 10. Lakša prometna tko je kriv

  Ne nitko nije sankcioniran na licu mjesta, vec je policajac rekao da ce njegov sef napisati izvjesce.
 11. Lakša prometna tko je kriv

  Naravno. Ali cinjenica je da se moje vozilo u trenutku udara nalazilo 15 metara od mjesta ukljucivanja na cestu i potpuno je paralelno sa smijerom ceste. Policajac je odakativnom metodom; promatrajuci druga vozila zakljucio da je ona bila na 8 sekundi od mene kada sam izasao na cestu. Znam da zvuci malo ali u prometu se reagira u stotinjkama. Malo konfuzna situacija...
 12. Lijep pozdrav! situacija je sljedeća; Jutros sam se s parkirnog mjesta koje je paralelno s cestom uključio na glavnu cestu (radi se o gradskoj ulici s ograničenjem 50 km/h). Vozilom sam bio 100% na glavnoj prometnici i kretao se brzinom od oko 15 km/h (bio sam u 2. brzini), u tom trenutku u zadnji dio mog vozila udara gospođa koja se kretala glavnom prometnicom. Pošto se nismo mogli dogovoriti oko krivnje pozvali smo policiju koja utvđuje da sam prešao 15 metara od mjesta na kojem sam se uključio u promet. Sada mene zanima tko je u ovoj situaciji kriv; dali sam ja oduzeo prednost ili gospođa nije reagirala i prilagodila vožnju s obzirom da nisu utvrđeni tragovi kočenja? Nitko nije ozljeđen, a šteta na vozilima je kozmetičke prirode. zanima me s aspekta osiguranja kako se gleda na ovu situaciju (podjeljena odgovornost ili)?
 13. Oporuka i bračna stečevina

  Hvala vam na opsežnim i preciznim odgovorima!
 14. Pozdrav! Zanima me situacija vezana za naseljedivanje imovine stecene u braku. Osoba ima kcer i sina, te suprugu. Predmet oporuke je kuca i stan ( oboje steceno u braku prije 1999. Godine) upisane u z.k. u vlasnistvu 2/3 i 1/1 preminule osobe. Jedna trecina kuce je darovana kcerci prilikom udaje (provedeno u z.k.) E sad nakon smrti osoba oporukom ostavlja ostatak kuce i stan sinu, a majka postavlja zahtjev za utvrdivanjem bracne stecevine. Pitanje je; dali se oporuka smatra ništetnom ili se provodi volja osobe nakon izdvajanja stečevine iz ostavinske mase? Te dali bracna stecevina iznosi polovinu ili se udio mora dokazati jer je imovina stecena prije 1999. Godine? Hvala na odgovorima!
×