Jump to content

Nesvrstani

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na svim savjetima. Budući da je spomenut kazneni postupak htio sam malo elaborirati situaciju da vas bolje upoznam sa istom, dakle da se ne radi o nekom "bijesnom" psu koji se drži na lancu. Meni je najmanji problem platiti tu kaznu jer ono što mi je sad najbitnije je upravo to što ste spomenuli, sudbina mog psa. Ja sam spreman prihvatiti bilo kakvu kaznu, bilo novčanu, bilo zatvorsku. Ne želim da moj pas snosi posljedice moje nesmotrenosti, a time i moj sin koji se cijeli svoj život budi i ide na spavanje uz tog psa. Osjetljiv i emotivan kakav je, posljednja stvar koju bih htio je da doživi traumu. Sad bih vas zamolio pojašnjenje daljnjeg zakonskog postupka. Ako sam već dobio prekršajni nalog zar postoji mogućnost i kaznene prijave i zašto nije odmah išla umjesto prekršajnog?
  2. G-man, djetetu nije ništa. Radi se o izazivanju psa koji je samo prihvatio igru. Pas(kuja) ima 5 godina, i sa mojim je sinom od rođenja. To je kućni pas koji spava s nama na krevetu i kojeg moj sin svakodnevno "maltretira". Problem su djetetovi roditelji. Njegov otac mi je rekao da ne bi bilo nikakvog problema da sam ga ja osobno doveo doma(jer je dijete došlo plačući) i to imam snimljeno jer mi se svi pozivi na mobitelu automatski snimaju. To su shvatili i policijski službenici o čemu smo popričali "off the record" te večeri.
  3. Kaznu plaćam odmah budući da je time slučaj gotov, odnosno 2/3, kao i troškove p.p. , a ubuduće sa psima(imam ih troje) i sinom u šetnje idem što dalje ovakvih ljudi jer ipak čovjek je najopasnija životinja. drot13, zahvaljujem ti na odgovoru.
  4. Pozdrav svima, Ovaj prekršajni nalog mi je uručen u policijskom vozilu oko 22:00h istog dana kad se incident dogodio. Radi se o dječjoj igri sa mojim psom, i između ostalog i sa mojim sinom koji ima 2,5 god. Ono što su oni naveli kao "ugriz" hitni prijem je klasificirao kao lakšu tjelesnu ozljedu. Moj pas je uštipnuo dijete (7 god., bez roditeljskog nadzora udaljeno cca 500m od mjesta stanovanja) u igri i sad je tu riječ o izvlačenju novca od osiguranja i od mene. Moja pitanja su: 1. Kako je moguće da se u roku od par sati izvrši očevid i odradi prekršajni postupak za kojeg sam dužan nadoknaditi troškove u iznosu 100 kuna? 2. Da li to znači da je slučaj završen ukoliko ja platim novčanu kaznu i troškove p.p. u zadanom roku? 3. Policijski službenik, iako iznimno susretljiv, netočno je napisao moje ime(fali zadnje slovo), netočan OIB(fali zadnji broj), netočan datum rođenja(dan i mjesec), netočno mjesto rođenja, netočno prebivalište(upisao je mjesto boravišta). Da li je prekršajni nalog važeći u ovom slučaju? Svi savjeti vezani za cijeli događaj su dobrodošli.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija