Jump to content

marin65

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, izgleda da bi to bilo najpametnije rješenje.
  2. Imali smo i to na umu, ali smo si mislili da policija neće dolaziti zbog strganog cvijeća. Zemljište je zajedničko, ali mislim da sam negdje pročitao, da za zidane roštilje ne treba građevinska dozvola, odnosno da ih nije potrebno legalizirati.
  3. Puno ste mi pomogli, sada puno više shvaćam. Ažurirano Znači mogao bih ih tužiti, ali u ovom slučaju bi to najbolje bilo učiniti bez videozapisa kao dokaza. Puno hvala svima!
  4. Ma samo me zanima razlika u zakonu, između maloljetnika i odrasle osobe. Te što se eventualno može desiti snimatelju ako takva snimka dođe na sud, a sud ju odbaci. Gredice su ovako i onako već uske, a ogradu nemogu nigdje više pomaknuti.
  5. Puno vam hvala na odgovorima. Ne bih vas htio previše gnjaviti, ali imam još samo par pitanja ako može. 1. Ako snimim (bez zvuka) odraslu osobu (bez njezinog znanja) na javnoj površini, da li se takva snimka može iskoristiti na sudu? 2. Da li se u tom slučaju snimana (odrasla) osoba može pozvati na povredu prava privatnosti? 3. Ako sud uvaži povredu prava privatnosti, da li se snimatelj kažnjava?
  6. Cvijetnjaci i jesu ograđeni, ali ta niska ogradica ga ne spriječava. Ažurirano Znači koliko sad shvaćam, legalno je snimati (bez zvuka) odraslu osobu, ali je isto tako legalno snimati i maloljetnika. Ali bi zbog snimanja maloljetnika mogli imati eventualnih problema.
  7. Da li zbog činjenice da je maloljetan ili zato što bi ga snimali bez njegovog znanja? Ažurirano Oni su također zauzeli javnu površinu oko zgrade. Naime sazidali su ogromnu peku (roštilj) i izbetonirali podest na kojem ljeti drže klupe i suncobrane.
  8. Znači smijemo njega kao maloljetnika snimiti (bez zvuka) i iskoristiti tu snimku kao legitimni dokaz na sudu?
  9. Pozdrav. Živim u zgradi i na dijelu zelene površine, tik uz zgradu moja supruga i ja već dugi niz godina imamo cvijetnjake. No međutim, problem je u tome što malodobni susjed (koji ima svega 10 godina), svaki put kada je sve u punom cvatu, namjerno uništava cvijeće. Udara ga sa štapom, lomi mu lišće i latice... uglavnom horor. Milijun puta smo mu pokušali objasniti da to nije lijepo i da se to ne smije. On nas tobože posluša, ali za dan dva nastavlja po starom. Njegovi roditelji su upućeni u situaciju, ali ne mare ni za nas, ni za naše cvijeće. Pitanje je, da li smijemo (sa prozora) snimiti našeg malodobnog susjeda u trenutku dok uništava cvijetnjake i prijaviti njega odnosno njegove roditelje za narušavanje javnog reda i mira?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija