Jump to content

zimpa

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Socijalno osiguranje

  Hvala vam, kao sto sam vec rekao i sam sam predposzavljao da je tako. Jos jednom zahvaljujem na odgovoru.
 2. Socijalno osiguranje

  Canada ima potpisan ugovor sa Hrvatskom, a posebno ima potpisan ugovor i Quebeck. To sam vidio na stranici MIROVINSKOG, ali iz ugovora ne mogu shvatiti dali kao povratnik imam osnovno zdravstveno osiguranje, a dopunsko placam ili nemam nikakvog zdravstvenog osiguranja i moram ga placati kao i povratnok iz npr. Australije sa kojom Hrvatska nema potpisan sporazum, a to iznosi 500kn mjesecno. Sto se tice dvostrukog oporezivanja mirovine tu je sve jasno.
 3. Socijalno osiguranje

  Hvala, tako sam i mislio posto poznanik, povratnik iz Australije placa zdravstveno osiguranje 500 kn. mjesecno. Sto se tice poreza na mirovinu skidaju ga u Canadi.
 4. Socijalno osiguranje

  Mislio sam na zdravstveno osiguranje.
 5. Postovani, povratnik iz Canade sa ostvarenom canadskom mirovinom, podlijeze li dvostrukom oporezivanju iste? Nadalje, ima li pravo na socijalno osiguranje, odnosno kako ga ostvaruje nakon povratka? Napominjem da nikada nije radio u Hrvatskoj, dakle ima samo canadski radni staz i canadsku mirovinu. Normalno, drzavljanin je republike Hrvatske. Hvala.
 6. Nova mirovinska reforma

  Postovani, izuzetno cijenim Vas trud i zbog toga sam Vam jako zahvalan. Jos jednom veliko hvala. Da, u pravu ste, vec sam ubacio 6 mjeseci dodatnog staza koje bi trebala dobiti na jedno dijete.
 7. Nova mirovinska reforma

  Isprika, zahvaljujem Prof i .Malomcovjeku.
 8. Nova mirovinska reforma

  Zahvaljujem Veteranu i Profesoru na iscrpnoj obavijesti, uistinu ste mi temeljito objasnili. Jos jednom HVALA lijepo.
 9. Nova mirovinska reforma

  Najljepsa hvala na obavijesti.
 10. Nova mirovinska reforma

  Najljepsa hvala na odgovoru.
 11. Nova mirovinska reforma

  Usput, po izvodu iz hzzo-a njen PVB za period od 1973 - 2017 iznosi 0,7517 bodova. Daljnji podaci jos nisu obracunati.
 12. Nova mirovinska reforma

  Postovani, zakon kaze da zena sa navrsenih 62 godine i 9 mjeseci u 2020-oj godini ostvaruje pravo na PUNU STAROSNU MIROVINU, ako ima 15 godina staza. Moja supruga ce imati 65 godina. Dali je to dulji radni staz?
 13. Postovani, supruga mi je rodjena 21.01 1955 god. Za 13 mjeseci imat ce 65 godina i 46 godina i 3 mjeseca radnog staza. Posto tada po sili zakona mora u mirovinu interesira me dali ima pravo na 0,34% bonusa po mjesecu za duzi radni staz i ako ima koliko bi to iznosilo. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
 14. Ostvarenje mirovine

  Zahvaljujem na odgovoru i ja sam tako mislio,ali sam zelio biti siguran.
×