Jump to content

zimpa

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Jos jednom hvala, vidim da to nije bas jednostavno.
  2. Firma posluje pozitivno od osnutka, nikada u blokadi, navedeni postupak nikako ne bi utjecao na poslovanje ( place, obaveze prema drzavi ), vise me interesira koliki bi porez morao platiti, ako bude h pokrenuo postupak izdvajanja. Hvala u svakom slučaju.
  3. Postovani, kao vlasnik firme koja posluje preko 25 godina i tijekom svog postojanja koja je stekla odredjen broj nekretnina ( kuca, poslovni prostor, apartman......) , Interesira me dali je moguće i na koji nacin, te uz koju kamatu odredjenu nekretninu prepisati u osobno vlasništvo, odnosno izdvojiti iz firme. Hvala.
  4. Hvala vam, kao sto sam vec rekao i sam sam predposzavljao da je tako. Jos jednom zahvaljujem na odgovoru.
  5. Canada ima potpisan ugovor sa Hrvatskom, a posebno ima potpisan ugovor i Quebeck. To sam vidio na stranici MIROVINSKOG, ali iz ugovora ne mogu shvatiti dali kao povratnik imam osnovno zdravstveno osiguranje, a dopunsko placam ili nemam nikakvog zdravstvenog osiguranja i moram ga placati kao i povratnok iz npr. Australije sa kojom Hrvatska nema potpisan sporazum, a to iznosi 500kn mjesecno. Sto se tice dvostrukog oporezivanja mirovine tu je sve jasno.
  6. Hvala, tako sam i mislio posto poznanik, povratnik iz Australije placa zdravstveno osiguranje 500 kn. mjesecno. Sto se tice poreza na mirovinu skidaju ga u Canadi.
  7. Mislio sam na zdravstveno osiguranje.
  8. Postovani, povratnik iz Canade sa ostvarenom canadskom mirovinom, podlijeze li dvostrukom oporezivanju iste? Nadalje, ima li pravo na socijalno osiguranje, odnosno kako ga ostvaruje nakon povratka? Napominjem da nikada nije radio u Hrvatskoj, dakle ima samo canadski radni staz i canadsku mirovinu. Normalno, drzavljanin je republike Hrvatske. Hvala.
  9. Postovani, izuzetno cijenim Vas trud i zbog toga sam Vam jako zahvalan. Jos jednom veliko hvala. Da, u pravu ste, vec sam ubacio 6 mjeseci dodatnog staza koje bi trebala dobiti na jedno dijete.
  10. Isprika, zahvaljujem Prof i .Malomcovjeku.
  11. Zahvaljujem Veteranu i Profesoru na iscrpnoj obavijesti, uistinu ste mi temeljito objasnili. Jos jednom HVALA lijepo.
  12. Usput, po izvodu iz hzzo-a njen PVB za period od 1973 - 2017 iznosi 0,7517 bodova. Daljnji podaci jos nisu obracunati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija