Jump to content

zimpa

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zimpa objavio

  1. Jos jednom hvala, vidim da to nije bas jednostavno.
  2. Firma posluje pozitivno od osnutka, nikada u blokadi, navedeni postupak nikako ne bi utjecao na poslovanje ( place, obaveze prema drzavi ), vise me interesira koliki bi porez morao platiti, ako bude h pokrenuo postupak izdvajanja. Hvala u svakom slučaju.
  3. Postovani, kao vlasnik firme koja posluje preko 25 godina i tijekom svog postojanja koja je stekla odredjen broj nekretnina ( kuca, poslovni prostor, apartman......) , Interesira me dali je moguće i na koji nacin, te uz koju kamatu odredjenu nekretninu prepisati u osobno vlasništvo, odnosno izdvojiti iz firme. Hvala.
  4. Hvala vam, kao sto sam vec rekao i sam sam predposzavljao da je tako. Jos jednom zahvaljujem na odgovoru.
  5. Canada ima potpisan ugovor sa Hrvatskom, a posebno ima potpisan ugovor i Quebeck. To sam vidio na stranici MIROVINSKOG, ali iz ugovora ne mogu shvatiti dali kao povratnik imam osnovno zdravstveno osiguranje, a dopunsko placam ili nemam nikakvog zdravstvenog osiguranja i moram ga placati kao i povratnok iz npr. Australije sa kojom Hrvatska nema potpisan sporazum, a to iznosi 500kn mjesecno. Sto se tice dvostrukog oporezivanja mirovine tu je sve jasno.
  6. Hvala, tako sam i mislio posto poznanik, povratnik iz Australije placa zdravstveno osiguranje 500 kn. mjesecno. Sto se tice poreza na mirovinu skidaju ga u Canadi.
  7. Mislio sam na zdravstveno osiguranje.
  8. Postovani, povratnik iz Canade sa ostvarenom canadskom mirovinom, podlijeze li dvostrukom oporezivanju iste? Nadalje, ima li pravo na socijalno osiguranje, odnosno kako ga ostvaruje nakon povratka? Napominjem da nikada nije radio u Hrvatskoj, dakle ima samo canadski radni staz i canadsku mirovinu. Normalno, drzavljanin je republike Hrvatske. Hvala.
  9. Postovani, izuzetno cijenim Vas trud i zbog toga sam Vam jako zahvalan. Jos jednom veliko hvala. Da, u pravu ste, vec sam ubacio 6 mjeseci dodatnog staza koje bi trebala dobiti na jedno dijete.
  10. Isprika, zahvaljujem Prof i .Malomcovjeku.
  11. Zahvaljujem Veteranu i Profesoru na iscrpnoj obavijesti, uistinu ste mi temeljito objasnili. Jos jednom HVALA lijepo.
  12. Usput, po izvodu iz hzzo-a njen PVB za period od 1973 - 2017 iznosi 0,7517 bodova. Daljnji podaci jos nisu obracunati.
  13. Postovani, zakon kaze da zena sa navrsenih 62 godine i 9 mjeseci u 2020-oj godini ostvaruje pravo na PUNU STAROSNU MIROVINU, ako ima 15 godina staza. Moja supruga ce imati 65 godina. Dali je to dulji radni staz?
  14. Postovani, supruga mi je rodjena 21.01 1955 god. Za 13 mjeseci imat ce 65 godina i 46 godina i 3 mjeseca radnog staza. Posto tada po sili zakona mora u mirovinu interesira me dali ima pravo na 0,34% bonusa po mjesecu za duzi radni staz i ako ima koliko bi to iznosilo. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  15. Zahvaljujem na odgovoru i ja sam tako mislio,ali sam zelio biti siguran.
  16. Postovani, brat mi ima 66 godina, od 1990-te zivi u Americi gdje je i ostvario mirovinu. Do 1990-te je radio u Hrvatskoj i ostvario 10 godina staza. Posto se namjerava vratiti zivjeti u Hrvatsku interesira ma da li ima pravo i na dio mirovine za radni staz ostvaren u Hrvatsoj. Hvala.
  17. zimpa

    Legalizacija

    Nisu naveli nista, samo da ce komisija utvrditi vrijednost "nekretnine" te da na tu vrijednost treba platiti 2,5% poreza zbog preinake. Mogu razumjeti da naplacuju na procijenjenu vrijednost zemljista, ali ne vjerujem da misle i na vrijednost izgradjene nekretnine. Jer, zemljiste se prije vodilo kao pasnjak, a sada postaje gradjevno. Kao sto sam naveo, legalizacija mi je odobrena, pise da je objekat sagradjen unutar gradjevinske zone i to sam platio 15.000 eura, plus 3.000 eura vodne naknade. Ok, to je bilo naglaseno i u postupku legalizacije da ce trebati platiti, ali preinaka zemljista nije bila navedena, tako da sam mislio da se placanjem legalizacije automatski zemljiste mijenja u gradjevinsko.
  18. zimpa

    Legalizacija

    Vjerovatno greska u pisanju, htio sam samo zunati dali se 2,5% placanja odnosi na procjenu zemljista ili nekretnine izgradjene na tom zemljistu. To mi doticni nisu naznacili nego samo obavjestili da moram platiti 2,5% od procjene nekretnine. Ako je prvo, donekle je podnosljivo. Hvala.
  19. zimpa

    Legalizacija

    Postovani, kod ovlastenih osoba sam napravio elaborat za legalizaciju objekta, isti predao i legalizacija mi je odobrena. Istu sam uredno platio, kao i odredjenu svotu hrvatskim vodama koju su mi naknadno poslali. Sada sam, nakon dvije godine dobio od drzavne uprave da jos moram platiti prenamjenu zemljista u gradjevinsko i to 2,5% od procjene objekta koju porezna inspekcija odredi. ( Kakve veze ima objekat sa zemljistem?).Pa zar to vec nije regulirano placanjem same legalizacije objekta? I sto me jos ceka? Zahvaljujem na pravnom odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija