Jump to content

dalmatinka

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Imam nekoliko pitanja u vezi novog Granskog kolektivnog ugovora. Radim na poslu kao kustos hidroarheolog i prema ovom novom Ugovoru imamo pravo na povećanje plaće. Pitanje je po kojim sve točno člancima jer svatko tumači na svoj način? Već imam dodatak na plaću prema čl. 17 st. 2 (2) Osnovna plaća zaposlenika za radna mjesta čiji su posebni nazivi za ustanove kulture navedeni u Uredbi o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama, osim onih koja potpadaju pod položaje I. vrste, uvećat će se za 10%. Osnovna plaća zaposlenika za radna mjesta koja potpadaju pod jedinstveni naziv radnih mjesta navedene Uredbe, a nisu obuhvaćena odredbama o posebnim nazivima radnih mjesta za ustanove kulture, uvećat će se za 10%. Zanimaju me sljedeći čl. 13 st. 1 i 2...radno mjesto je na listi s posebnim uvjetima rada...da li imam pravo i na njih? (1) Za vrijeme obavljanja poslova u posebnim uvjetima rada, osnovna plaća zaposlenika uvećava se za 5%, a baletnih umjetnika i plesača/pjevača Ansambla Lado za 7%. (2) Osnovna plaća zaposlenika koji obavljaju poslove zaštite i očuvanja kulturnih dobara pod vodom uvećava se za 10%. Prema našem tajništvu pripada me povećanje samo za one mjesece u kojima obavljam poslove ronjenja...znači kad ronim imam dodatak kad ne ronim nemam...nešto u vezi COP-a mi objašnjavala nisam ubrala što točno želi reći. Da li se na naš posao odnosi st. 1 ili st. 2 ili oba? Prema st. 2 je pravo na 10% bez obzira ronila ne ronila taj mjesec. I još jedno pitanje u vezi čl. 17 st. 3 (3) Osnovna plaća zaposlenika uvećava se: – voditelju ustrojbene jedinice s najmanje 3 zaposlenika 5% Da li je ovo 3 sa ili bez voditelja...kako se tumači? Izvinjavam se na dužem copy paste stavaka lakše mi bilo tako nego da sad čitate cijeli Granski ?
  2. Zamolila bih ako mi možete preporučiti nekog dobrog odvjetnika za područje prometnih prekršaja na području Zadra. Može na PP.
  3. Jedno pitanje U studenom 2012. izvršena je uknjižba prava vlasništva na nekretnine (zemlja) na pokojnog oca koji je umro prije 27 godina. Poslije smrti njegove supruge, prije 10 godina, nakon ostavinske rasprave nasljednice su postale 3 kćerke. Pitanje je da li se 2012. mogla ponovno izvršiti uknjižba prava vlasništva na pokojnog oca?
  4. Jedno pitanje. Tata mi je nedavno umro, i iz prvog braka ima kćer s kojom baš i nismo u nekim odnosima. O ocu se nikad nije brinula, pa čak ni nazvala da pita kako je. U drugom braku (s mojom mamom) ima kćer i sina. Tata nije imao nikakvih nekretnina, ali stan u kojem živimo je na mamino ime. Stan je dobila raspodjelom u firmi, otkupljen je za vrijeme braka, i mama je zavedena kao vlasnica stana. Pitanje bi bilo da li polusestra ima pravo na dio stana (tata nije sastavio nikakvu oporuku). Ako da, kako se to pravo ostvaruje, da li dobiva pravo na korištenje tog svog dijela (npr. jedna soba) ili joj se mora isplatiti njen dio? I još, ako joj se novčano isplaćuje da li se gleda trenutna tržišna vrijednost stana, ili iznos koliko je taj stan zapravo plaćen (imamo kupoprodajni ugovor i račun), s obzirom da je kupljen kad je RH već bila samostalna država 1992. Da li ima odmah pravo na taj svoj dio ili tek nakon mamine smrti?
  5. Evo da ne otvaram novu temu nadovezat ću se na ovu. Prema zakonu pušenje je zabranjeno i u javnom gradskom prijevozu, što naravno vozači u našem gradu ne poštuju. Jednom prilikom sam prigovorila vozaču i umalo dobila šamar od njega. Nazvala sam glavni kolodvor da se raspitam o mogućoj anonimnoj prijavi tog vozača (a ima ih još, nije jedini) jer ne želim da me još sačeka na ulici. Rečeno mi je da mogu samo doć tamo i podnijet službenu prijavu protiv tog vozača s točnim datumom i satom kada je taj vozač pušio u autobusu. Zanima me da li je moguće možda negdje drugdje napraviti anonimnu prijavu te tvrtke, ne znam možda Državni inspektorat pa im poslat jednu inspekciju. Ja svoju kartu pošteno platim, a vozači se prema nama ponašaju gore nego prema stoci.
  6. Evo da postavim ovo pitanje ovdje. Ministar Primorac mijenja pravila kako vjetar puše pa ne znam na kraju što je točno. Zanima me da li ja koja imam položen stručni ispit imam pravo prednosti pri zapošljavanju (objavljen natječaj) u srednjoj i osnovnoj školi pred osobom koa nema položen stručni ispit, i prema tome pravo na žalbu. Dobivam različite odgovore, od toga da imam prednost, do toga da je ravnatelj bog i batina i on odlučuje koga će zaposliti. P.S. Samo napomena da sam ja svoj stručni ispit i stažiranje platila preko 5000kn jer je tako bio odlučio ministar Primorac kada je stručni imao neku težinu i prevagu pri zapošljavanju.
  7. Zanima me koje uvjete moram ispuniti da bi mogla sama plaćati staž (drugi stup). Čula sam da se nešto promijenilo u odnosu na prije jer mi je teta sebi isto plaćala staž (morala je biti prijavljena najmanje 9 mjeseci i plaćala je oko 800kn). Što je sa zdravstvenim osiguranjem u slučaju da sama plaćam staž, da li ono i dalje ostaje preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje?
  8. Malo sam surfala po internetu ali baš i nisam mogla naći informacije koje me zanimaju pa sam odlučila staviti post na ovaj forum u nadi da će mi netko znati odgovoriti. Završiš fakultet pa ništa od posla. Na birou sam već 2 godine. Zanima me koje uvjete moram ispuniti da bi mogla sama plaćati staž (drugi stup). Čula sam da se nešto promijenilo u odnosu na prije jer mi je teta sebi isto plaćala staž (morala je biti prijavljena najmanje 9 mjeseci i plaćala je oko 800kn). Što je sa zdravstvenim osiguranjem u slučaju da sama plaćam staž, da li ono i dalje ostaje preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija