Jump to content

Karolina1234

Korisnik
  • Broj objava

    1
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Karolina1234 objavio

  1. Dobar dan,

    dijelim vlasništvo nekretnine sa bratom. On ne živi u toj nekretnini, ima svoj stan, živi kao samac, bez djece. Ja živim s obitelji, mužem i malodobnim sinom u tom stanu i plaćam kredit za stan, koji ću uskoro skroz isplatiti. Imam dva pitanja:

    1. kakva je procedura ako bi brat htio darovnim ugovorom prepisati svoju polovicu vlasništva na svog malodobnog nećaka? Plaća li se puni iznos poreza od 5 posto? Postoji li neka varijanta gdje se taj porez ne mora platiti (nismo u financijskoj mogućnosti)? Što se točno mora poduzeti kod darovanja? (sigurno se o tom već govorilo ovdje, pa se ispričavam ako ponavljam)

    2. kad bi se izveo taj prijenos brata na mog sina, i mi bismo prodavali stan, otežava li na ikakav način prodaju to što je vlasništvo pola moja, pola mog petogodišnjeg sina? Tj. koja je procedura kod prodaje, ako je pedesetpostotni vlasnik vrtićko dijete? :)

    srdačan pozdrav!

    1. drot13

      drot13

      Postavila si pitanje u svom profilu, a tu će ti teško netko vidjeti. Ili pitaj na nekoj srodnoj temi ili otvori novu temu na odgovarajućem podforumu.

  2. Poštovani, brat i ja samo suvlasnici stana u kojem godinu dana nakon što je stan kupljen živim samo ja sa suprugom. Stan je kupljen na kredit čiji je nositelj moj otac, a ja sam sudužnica. Režije od početka plaćam ja, a kredit sam u početku otplaćivala samo dijelom (otac glavninu), a zadnje dvije godine u potpunosti. Moj brat je suglasan da se stan prepiše samo na mene i to bismo htjeli rješiti darovnim ugovorom. Koja je točna procedura? Treba li se plaćati kakav porez kod mijenjanja vlasništva u ovakvom slučaju i koliko on iznosi (kako se određuje) te može li se plaćati u dijelovima? Kome se obraćam za rješavanje tih stvari? Može li se bez tog plaćanja poreza u ovom slučaju? Puno hvala i pozdrav, Karolina
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija