Jump to content

adrianalokner

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hehehe, rekla sam mu da posjedujem te mailove a on mi je hladnokrvno odgovorio da sam ih sama sebi pisala pošto sam imala uvida u njegov gmail accaunt. Navodno mi je on rekao šifru za svoj mail………….Opet se vračamo na rekla-kazala dokazivanje. Pošto se sve dijeli u braku, logično je da se dijeli i mail accaunt. Popizdila bum više s tim. Ako je zakon već takav, zašto onda zakonodavac ne donese zakon u kojemu jedan supružnik ne može bez potpisa drugoga dignuti kredit i stvar riješena. Da sam znala samo ovo što danas znam bio bi on meni dužan milione .Šalim se.
  2. Živjeli smo skupa, ali nismo zajedno trošili. Očigledno. Pogledajte samo jedan banalni primjer: Na poslu potrošiš dnevno za obrok 30 Kn, za dva piva 25 Kn. To je cca upravo ta svota, i kako to bilo kome dokazati? Pa bila bi totalni moron da budem dužna 75 000 Kn za tako nešto. Dali na sudu može poslužiti prepiska sa e-maila u kojima se navodi da krediti ne postoje? Naime dogovarali smo da kupimo auto na kredit i razmijenili smo mailove u kojima stoji kolika bi bila rata, dali to možemo financijski podnijeti s obzirom da tu dolazi do troškova registracije, održavanja automobila itd. U tim mailovima stoji da nemamo nikakvih dugovanja prema nikome, niti na amex kartici, niti diners, kao ni bankama ili prijateljima. Ne baš tim riječima, ali stajalo je da nismo nikome ništa dužni. U principu smo skoro i kupili auto, ali taman su počele trzavice u braku pa nismo.
  3. Odvjetnika ću svakako angažirati. Upravo sam tako i mislila istražujući po internetu. Krediti nisu dizani u zadnjim mjesecima našega braka i zajedničkog života, već početkom braka i nastavilo se tokom cijeloga braka. Najvjerojatnije je dizao tokom godina pomalo kredite preko interneta (po 5 – 10 tisuća) , a kada to nije mogao vračati onda je u banci dignuo 50 tisuća da pokrije one sve „male“ kredite i sva dugovanja. Bili smo u braku 5 godina i ja ne vidim kako ću moći dokazati da ta svota koja je dizana nije bila upotrjebljena za nas oboje. Kada se podijeli svota dolazimo do 1250 Kn mjesečno, što stvarno nije problem potrošiti u zajedničkom kućanstvu. Toliko smo samo davali za cigarete mjesečno. Na žalost. Došla sam do zaključka da u principu da on niti ne mora nešto posebno dokazivati pošto se radi o maloj svoti novaca (gledajući na mjesečnoj razini – ostalo je 75000 Kn duga. 75000 : 5 : 12 = 1250 Kn). Može izjaviti da je htio ugodniji život i da je ta svota korištena za recimo cigarete, ili kruh, mlijeko i voće. Lupam bez veze. Naravno, izjaviti će da sam ja bila upoznata sa time da je dizao kredite. Realno je da svaka obitelj ima kredite, nažalost i ne vidim kakve konkretne dokaze možemo iznijeti ili on, ili ja. Da se radi o svoti od milijun kuna bilo bi mi puno lakše dokazivati da za to nisam znala……
  4. Svi krediti su dizani dok je trajao brak i dok smo živjeli skupa. Želiš reći da nije na meni da dokazujem da nisam znala za kredite i da nisu korišteni za zajednički život, nego na njemu da sam ja znala za te kredite i da su sredstva korištena za zajednički život?
  5. Nije imao poroke, bar ne one za koje bih ja znala. Kredite je dizao za vrijeme braka. Ne znam točno kada i koliko. Ovi preko interneta su bili raskomadani na više njih, po 5 tisuća kuna nadalje.
  6. Pozdrav svima. Prije mjesec dana suprug i ja smo se razveli. Sve je bilo sporazumno i nije bilo nikakvih problema. Prošli tjedan sam doživjela šok. Bivši me tuži za bračnu stečevinu – vračanje kredita (valjda pola). Naime, koliko sam ja mislila, nismo imali bračnu stečevinu. Stan je bio podstanarski, a novaca nismo imali puno da bi mogli štedjeti. Međutim ispostavilo se je da je on dizao kredite preko interneta. Ne znam dali su to lihvarski ili kakvi krediti. Ne bih ulazila u to. Radi se o par kredita sa interneta cca 50 tisuća kuna i jedan u banci od cca isto toliko. Napominjem da nisam imala pojma o bilo kakvim kreditima. Ne znam niti što je radio sa novcima. U telefonskom razgovoru je napomenuo da su ti novci korišteni za hranu, režije, ljetovanje itd. Smiješno, samo kada bi se mogla smijati. Malo sam čitala forum i pregledavala Internet i ispada da sam stvarno dužna isplaćivati pola svote koja je ostala za isplatiti, a to je oko 75 tisuća kuna. Ja nisam nigdje ništa potpisala, krediti su najvjerojatnije ne namjenski. Ne znam dali bi me njegova banka zvala da nešto potpišem da je namjenski. Ja ne mogu dokazati da ti novci nisu bili korišteni za naše potrebe itd. Što mi je činiti? Hvala.............
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija