Jump to content

player1

Korisnik
 • Broj objava

  26
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Privremeni boravak u rh i radna dozvola

  Postovani,ali cemu onda navedeni datum na iskaznici? To se stavi cisto da bude neki imaginarni broj? Znaci li to da taj dan kad istekne ugovor mora odmah napustiti zemlju?
 2. Postovanje, Moja djevojka koja je spletom okolnosti azijatkinja, dobila je ljetni sezonski posao i iskaznicu iz mupa koja potvrđuje privremeni boravak od 6mj. Sto ako radni odnos zavrsava ranije od datuma na iskaznici?Mora li pritom napustiti zemlju prekidom ugovora ili moze ostati do kada vrijedi biometrijska iskaznica?Na iskaznici je naznaceno da vrijedi do 31.12.19.Samim tim logicno mi je da do tog datuma mora napustiti zemlju. Molim Vas za misljenje,ugodan dan svima..
 3. mjera stalni sezonac pitanja

  Mozda sam pravno krivo postavio pitanje.. Sto ce se dogoditi ako sam pod mjerom stalnog sezonca i radim u inozemstvu?kako se moze povezati da radim pod mjerom ali ne u rh?ionako moram camiti doma na zimu..cini mi se da je mjera ogranicavajuca u neku ruku ako se navedeno nemoze izvesti..hvala!
 4. Poštovanje, Nakon radne sezone ponuđena mi je mjera stalni sezonac(dobra firma).U međuvremenu malo su mi se planovi izmjenili te bih malo na zimu otišao vani kod cure. Trenutno zivi i radi u Engleskoj .Sad sam u dilemi jer bih mjeru potpisao,ipak je nekakav novac koji mi moze sluziti kao osiguranje do iduce sezone. S tom mjerom koliko znam nigdje u Rh nesmijem raditi. Opet novac od mjere je nista u takvom gradu te bih tamo mogao nesto potraziti za rad. Mogu li u Rh znati za moj rad vani?..htio bih gore provesti zimu pa se vratiti na ljeto.. hvala svima na odgovorima,svako mišljenje i prijedlog je dobrodošao!
 5. Još cu provjeriti,ali mislim da je to to..dvije trecine od kazne na jednu uplatnicu plus dvjesto sa druge za troškove postupka. Zahvaljujem na pomoći i svima želim ugodne blagdane! Lp!
 6. Dobio sam dvije uplatnice.. Na jednoj pise:troškovi prekršajnog postupka 200kn,a na drugoj placanje novcane kazne na na kojoj bih pretpostavljam trebao unijeti iznos od 2/3 od tisuću kuna.
 7. Poštovanje, Dobio sam rješenje na prigovor uložen zbog visine kazne. U presudi pise da mi je umanjena kazna na 1000kn i ukoliko platim 2/3 kazne u roku od mjesec dana smatra se da je novcana kazna placena u cijelosti. II Temeljem clanka 138.stavak 2. tocka 3.b. Prekršajnog zakona,okrivljenik je obvezan naknaditi paušalni iznos troškova prekršajnog postupka ovog suda od 200kn u roku od 30 dana od primitka presude. Pod obrazloženjem se onda opet spominje: U odnosu na trošak prekršajnog postupka,odlučeno je da je okrivljenik obvezan naknaditi paušalni iznos troškova prekršajnog postupka od 500kn, Žalba je prihvacena,i mene zanima koji iznos moram napisati na uplatnicu? Zahvaljem unaprijed na Vašim odgovorima! ps. na uplatnici mi pise pod opisom placanja:troškovi prekršajnog postupka 200kn
×