Jump to content

stjepan2122

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zatvorio sam obrt prije 3 mjeseca no vozilo još glasi na obrt a uskoro treba na registraciju pa je moje pitanje koji je postupak da se vlasništvo vozila prebaci na mene, koji sam bio vlasnih vozila no u obliku vlasnika paušalnog obrta. Kako se vozilo prebacuje, dali se mora i šta platiti.
  2. Potpisao je više dokumenta, nekih 6 ili 7, no nikakvo izvješće o uhičenju nije dobio kopiju. Nikada nije tražio odvjetnika jer mu to nije bilo ponuđeno kao niti telefonski poziv na koji ima pravo isčitavam iz članaka. Kada su ga vodili na suđenje ostavili su kopije dokumenata pored njegovih stvari a na vrhu je bio dokument kojim se potvrđuje da mu je usmeno poručeno da ima pravo na branitelja. Na njemu je njegov potpis. Dokument koji posjeduje nije original. Na njemu su velikim slovima odštampano "izjavljujem da se odričem odvjetnika". Do tada u 6 ili 7 dokumenata koje je potpisivao u 2 navrata nije vidio taj dokument niti ga je pročitao jer bi tada bio upoznat s tim da može tražiti odvjetnika. Nije ga je pročitao i ne zna kako je njegov potpis gore. Ne zna dali je to jedan od dokumenata koji su mu doneseni u 3 ujutro , ili drugi dan ujutro na potpisivanje. Oba puta mu je rečeno da ih ne treba čitati nego da je to samo papirologija. Tvrdi da kad bi vidio taj dokument ili bio usmeno upozoren da bi mu bilo jasno što se događa. Da je znao da ima pravo na telefonski poziv sigurno bi se raspitao o tome i djelovao tako da ima odbrane na sudu. Dakle nije mu nikad rečeno da ima pravo na odvjetnika niti na telefonski poziv. Na sudu se dogodilo isto, dakle sutkinja ga nije upozorila na njegova prava.
  3. hvala na novom linku, primijetio sam da se ne može skinuti bez plaćanja... Članci: 84,85,86,90. Nije bio pijan i zadržan na otriježnjenju. ispitan je u autu, nije dobio kopiju, potpisao je 3 dokumenta: 1. zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola.. 2. obavijest da za počinjeni prekršaj podnjeti optužbeni prijedlog 3. dokument kojim potpisuje da se odriče prava branitelja
  4. Poštovani, molim Vas da mi pomogete sa savjetima. Prilikom uhićenja i suđenja optuženi nije upoznat sa svojim pravima pa tako nije proveden članak 158. i 173. Zakona o prekršajima. Na završetku suđenja optuženom je rečeno da potpiše kako se neće žaliti uz zastrašivanje da ako ne potpiše može ići nazad u zatvor. Optuženom je zabranjeno korštenje telefona, nije mogao kontaktirati nikoga niti se obratiti odvjetniku. U 3 ujutro su mu u čeliju doneseni dokumenti na potpis za koje mu je rečeno da su "samo administracija o privođenju". Kako je još bio u šoku te kako mu je sugerirano da su to samo dokumenti o provođenju te ih ne treba čitati, potpisao je dokument s tekstom koji upućuje da se odriče odvjetnika, no s tom mogućnošću nije bio upozoren, savjetovan a niti je mogao to pročitati. Kako je slučaj završen, koji su mogući koraci da se krene u ponovno suđenje, reviziju slučaja, poništenje presude ili sl.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija