Jump to content

palesa

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovorima. To mi je sad jasno. Zato su me i uputili na privatnu tužbu. Da li znate, da li ja onda podižem privatnu tužbu kao kaznenu prijavu i da li je onda mogu prijaviti za fizički napad, za uvrede i narušavanje nepovredivosti doma prema Kaznenom zakonu?
  2. Poštovani, da li se, kao dokaz na sudu, a za oštećenje automobila na javnom parkiralištu mogu koristiti nadzorne kamere? Da li je to važeći dokaz i da li državno odvjetništvo kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti ili ga je potrebno pokrenuti privatnom tužbom?
  3. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2016_04_29_817.html
  4. Molim Vas odgovor na pitanje da li suprug može biti svjedok protiv supruge u postupku koji policija pokreće radi napada i narušavanja javnog reda i mira? Naime, supruga od dugogodišnjeg prijatelja me, u mojoj kući i u prisustvu moje dvoje maloljetne djece te u prisustvu njenog uskoro bivšeg supruga vrijeđala i nekoliko puta ošamarila. Nakon prijave koju sam podnijela policiji isti su obavili očevid i rekli mi da nemaju osnove za pokretanje prekršajnog postupka protiv iste jer da nema svjedoka...da su djeca maloljetna, a da njen suprug ne može svjedočiti protiv nje jer su još u braku (iako je u tijeku brakorazvodna parnica). Njen suprug se ne protivi tome da svjedoči protiv nje, ali ne razumijem policiju i to da uz tri osobe koje su svjedočile događaju oni kažu da "nema svjedoka". Molim Vas odgovor da li je zaista istina, što mi tvrde djelatnici policije da suprug NE MOŽE svjedočiti protiv supruge, a da se on tome NE PROTIVI, odnosno da želi svjedočiti? Ja bi željela da policija po službenoj dužnosti protiv iste ponese prijavu, a ne da moram tužiti privatnom tužbom kao što su me oni uputili....jer onda ni u tom slučaju "ne bi bilo svjedoka".
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija