Jump to content

Ivana SB

Korisnik
 • Broj objava

  42
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Ivana SB

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

421 pregleda profila
 1. ovrha povodom strane sudske odluke

  Super..nadam se da ce i kod mene ici tako brzo.. Hvala na brzim odgovorima..
 2. ovrha povodom strane sudske odluke

  Moja presuda je nazalost iz 2010-te, dok HR jos nije bila u EU, tako da mora biti prvo priznata.. Bojim se samo koliko ce se oduziti priznavanje, jer rok za pobijanje duznikovih radnji kod darovanja je tri godine..jedna mi je vec otisla..a kako se to u malom gradicu kod nas radi, sigurna sam da ce se oduuuziti..taman do datuma kad prodje rok pobijanja..
 3. ovrha povodom strane sudske odluke

  Meni to sve nekako nelogicno.. ovo je alimentacija..ali on je ostavio i puno dugova iza sebe, kad je otisao u Hr..neke sam morala ja vracati, jer sam potpisala s njim..ali npr. ziro racun, nisam imala punomoc i nisam morala njegov minus platiti..ali posta je stizala, Inkasso i krajnji Vollstreckungsbescheid = rjesenje o ovrsi, koje naravno zastarjeva tek za 30 godina..to je bilo recimo 2003-e..znaci U Hr dodje Banka, prizna presudu 2013-te i pokusa ovrhu, a ona u zastari..nikomu nista..recimo ta se osoba vrati 2030-te u Njemacku, pocme tu raditi i Banka skuzi da je tu, i ima pravo ovrhe na placu..
 4. ovrha povodom strane sudske odluke

  A odakle ce zastara poceti? Eto npr. moja presuda..2010-te je izrecena, i kako nije bilo mogucnosti zalbe, u Njemackoj postaje od drugog dana izvrsna i slijedi pocetak zastare..ali kako Hrvatska trazi bas pechat pravomocnosti, taj pechat stoji tek u 2016-toj..jer je presuda setala vamo tamo ( ka sta sam gore vec navela ), jer imaju poteskoce izracunati po toj tabeli alimentaciju..pa dok oni posalju meni, pa ja predam sudu..pa dobijem napokon u ciframa, posaljem u Hr..pa onda fali pravomocni pechat, pa opet salji nazad, pa opet predaj na sud i cekaj i na to..i tako se to oduzi.. pa da li znate, da li zastara pocima 2010-te kad je presuda u Njemackoj donesena, ili 2016-te kad joj je udaren taj pechat pravomocnost, ili pa tek od datuma kad Hr stavi svoj pechat pravomocnosti na rjesenje priznanja strane sudske odluke?
 5. ovrha povodom strane sudske odluke

  U clanku 89, kaze da ce sud odbiti priznanje, ako osoba protiv koje presuda glasi prigovori da nije dobila rjesenje, tuzbu..etci da tako nije mogla sudjelovati u postupku..kako ne presudi pise da se salje i mojoj, a i njegovom odvjetniku, mislim da se ni nema tu sta onda tuziti..jedino ako se napravi lud, pa kaze da mu odvjetnik nije dao..sta me nebi cudilo kod njega.. U Njemackoj ovrsne presude, kao i rjesenja o ovrsi zastarjevaju tek nakon 30 godina..u presudi pise, da je duzan placati i navedeni su iznosi, i otkad se koliki iznos placa..na njoj pise da je ovrsna.. A sta znaci clanak 96, stavak 2? Članak 96. Na izvršenje strane sudske odluke primjenjuju se odredbe čl. od 87. do 92. ovog zakona. Podnositelj zahtjeva za izvršenje strane sudske odluke, osim potvrde iz članka 87. ovog zakona, treba da podnese i potvrdu o izvršnosti te odluke po pravu države u kojoj je donesena.
 6. ovrha povodom strane sudske odluke

  Puno hvala na savjetima
 7. ovrha povodom strane sudske odluke

  Nema primanja..sve radi preko drugih.. Nekretnine je darovana 10/2017. A sudska odluka je iz 2010-te..ali kao sto sam navela, nije jos priznata..ali na odluci pise da ju je primio njegov odvjetnik u Njemackoj. Dug je oko 50.000,00 €..a nekretnina je 7 stanova ( od kojih je 1/3 moje-bracna stecevine, ali ni to neda ) A je li ima on pravo zalbe na rjesenje, kojim je priznata sudska odluka?
 8. ovrha povodom strane sudske odluke

  Da..znaci moram ovu od 2010. prvo predati da se prizna u Hr..pa bih kad dobijem rjesenje htjela provesti ovrhu..jer na njemackoj presudi bise da je ovrsna..tako je bilo sa ovom iz 2008-e..kad je bila priznata isli smo na ovrhu..novcano nije imao nista a nekretninu je tada bio opteretio fiducijalnim ugovorom, tako da nam ni zabiljezbu ovrhe nisu dozvolili..kad se s bankom dogovorio i dobio brisovnicu, u jednom je prijedlogu banku skinuo a majku darovnim ugovorom upisao.. Jasno mi je da ovrha ni ovaj puta nece proci, jer je na birou rada ( bar je tako bilo 2015-te i 2016-te kad ga je drzavno odvjetnistvo tuzilo ) Znaci, ovrha nece imati gdje sjesti, ali bih pokusala sa pobijanjem duznikovih radnji ( darovanje nekretnine )..sad pitanje je koliko dugo traje priznanje, i da li mogu uopce pobijati tu radnju, ako je rjesenje za alimentaciju priznato tek nakon tog darovanja?
 9. ovrha povodom strane sudske odluke

  Jos jedno pitanje, ako netko moze pomoci. Znaci, imam dvije sudske odluke Njemacke za alimentaciju. Jedna 2008-e, jedna 2010-te. 2008-a je priznata u Hr, a ova iz 2010 je prvo setala izmedju dvije drzave. Treba poseban stempilj pravomocnosti, triba apostila i na kraju, odvjetnik ne kuzi koju cifru otac mora placati, jer je u presudi navedena dizeldorfska tabela, po stupnju starosti dijece, pa sam ponovo predala presudu Njemackom sudu, sa zamolbom da mi ta potrazivanja stavi u ciframa, kako bi u Hr bilo lakse presudu priznati i ovrsiti. Tako da je taj ping pong isao sve do 2016-te. U medjuvremenu sam imala druge sudske parnice u Hr, i nekako sam na tu za alimentaciju "zaspala", nisam je jos dala priznati. A i mislila sam se, nema veze, korstiti cu se ovom iz 2008-e, je da su tu cifre puno nize (jer sud onda jos nije imao saznja koliko otac zaradjuje, a i djeca su bila mladja). Medjutim, kako sam sve te papire isla proucavati, vidjela sam na toj odluci iz 2008-e, da ona izlazi izvan snage, kad dodje do neke druge odluke. Tako da s njom imam samo pravo trazena do rujna 2010, kad je nova odluka donesena. Kako znate iz mojih drugih upisa, otac djece je nekretninu darovao majci, iz razloga da se ne mogu uknjiziti na istu, kao i iz razloga da ne mogu naplatiti alimentaciju. Savjet odvjetnika je da zbog alimentacije idem tuzbom na pobijanje duznikovih radnji. Sad, moje pitanje..posto ta presuda iz 2010-te nije jos priznata, sta namjeravam nadoknaditi, ona kad se prizna, rjesenje za priznanje ce biti nakon darovanja nekretnine, iako je potraznja alimentacije nastala prije darovanja. Da li cu tim rjesenje priznanja strane odluke, moci poobijati duznikovu radnju? Npr. dobijem pravomocno rjesenje 13.01.2019, a darovni ugovor je bio 2017.. Hvala unaprijed na odgovoru..jer bezveze mi je letit opet u Hr, placati odvjetnike, sudske pristojbe, ako to nece imati pravnog ucinka.
 10. Strano sudsko tijelo je donijelo ovrsnu odluku za alimentaciju 2008. Priznata je u Hrvatskoj 2010. Da li zastara tece od 2008-e ili od rjesenja kad je priznata u Hrvatskoj, 2010-te? Strana sudska ovhra u Njemackoj zastarjeva tek nakon 30 godina, u Hrvatskoj sudske presude zastarjevaju nakon 10 godina. Kad se u Hrvatskoj presuda priznaje, da li automatski vrijedi samo 10 godina, ili se priznaje zastara stranog suda od 30 godina? Na osnovi rjesenja od 2010-te, odma sam 2010-te godine pokusala napraviti ovrhu, koja nije uspila. Da li sam time prekinla tok zastare? Sta znaci da ona od tad tece ispocetka? U odluci pise, da treba platiti u zaostatku od 2004-te. Do 2009-te sam od drzavne skrbi ( ne znam kak se tocno zove na Hr. ustanova koja alimentaciju daje dok roditelj to ne cini, tu se to zove Unterhaltsvorschuss), dobivala 122,00 eura po djetetu, a po nalogu ovrhe je otac morao placati 192,00 eura po djetetu. 2009-te nisam vise dobivala, jer u Njemackoj je maksimum 72 mjeseca, ili ako dijete napuni 12 godina, onda ta drzavna ustanova ne placa vise. Da li ja s tom ovrhom smijem ovrsiti i vrijeme kad sam dobivala od drzavne ustanove, za tu razliku od 70,00 eura ( 192,00 - 122,00 )? Hvala unaprijed na odgovorima.
 11. Alimentacija i tuzba?

  Da, razmisljala sam da ih prijavim. Ali njihova izjava je bila, da je NEKA GOSPODJA sjedila s tuzenim i vikala da nece potpisati..cak je jedan od njih rekao, da je mislio prvo da sa gospodjom ima poslovni razgovor..gospodju je vidio prvi puta, a tuzeni mu je rekao da je to bivsa supruga.. mislim..koji normalni sud bi ovako nesta prihvatija..moga je on tako ne znam koga naruciti..i ne znam komu napuniti kuvertu novinama i ispricati kako je platio po miljuna eura.. Tako da ne znam na koju osonovu da ih tuzim, jer oni nisu direktno rekli da sam bila ja..nego neka gospodja, koju su prvi put vidili..
 12. A da li zastara tece od dana kad je ulagano ili od pravomocnosti presude za utvrdjivanje vlasnistva? Gradili smo zajedno, u pocetku je odmah znao da je bracna stecevina, ali je pokusavao na razne nacine mene prikazati kao nekog tko nikad nista nije radio, nego je sve on sam uz pomoc roditelja. Samo eto, zahvaljujuci racunima s mog ziro racuna, kao i potvrde porezne uprave u dohotku, s kojima je dokazano da sam uvijek imala veci brutto od njega, nije mu uspjelo. Da li on moze reci da je tek pravomocnom presudom znao da ima pravo trazbinu traziti tuzbom, ili je to morao uraditi vec kad je ulagao? Tuzba je bila 2005, vjestacenje je bilo 2009.gdje je vjestak izjavio da su poslovi izvrseni do 2007, a presuda je pravomocna postala 2014.
 13. Ne, on je tuzio na stjecanje bez osnove. Jer je i nakon bracne zajednice ulagao u nekretninu..Tako pise na presudi zbog ogluhe, koju sam u zadnji tren uspjela uhvatiti i tuziti se, jer su slali na krivu adresu..srecom, od jedna susjede do druge, i bas u doba kad su moji roditelji vec otisli u hr..sad je zupanijski sud zbog bitne povrede presudu vratio na ponovno sudjenje. Uglavnom na njoj pise po clanku 1111. ZOO, duzna je tuzena tuzitelju dati ... (skoro pola mililjuna kuna plus kamate od zahtjeva tuzbe ). Tokom parnice oko bracne stecevine, a on je ulagao dalje, jer je bio siguran da ce lazima i laznim svjedocima proci..medjutim, tu su se gradjevinski racuni placali sa mog ziro racuna, pa sam imala cime dokazivati, tako da mi je sud dodjelio 1/3..a njemu su rekli da on ima pravo obavezno pravni odnos ili kako se to kaze..i onda je on mene tuzio..
 14. Alimentacija i tuzba?

  Ruby, kao prvo-puno fala na odgovorima Obrazlozenje je dugo 12 listova, pocevsi od kako je optuzeni opterecen kreditom a ima jako niska primanja, pa do toga da par godina nismo imali kontakt, pa nije znao gdje placati, pa do dovedjenja dvaju svjedoka koji su sa optuzenim sjedili u nekom kaficu na rivi, i onda odjednom dosla neka gospodja, pa je optuzeni otisao kratko do nje..gospodja je vikala da nece nista potpisati, jer da nema dovoljno..svjedok je u prvom mahu mislio da se radi o nekom poslu, ali kad se optuzeni vratio za stol, rekao mu je da mu je to bila bivsa supruga i da nije htjela potpisati da joj je dao alimentaciju. Novac svjedok nije vidio (150.000,00 kn i 8.000,00 € cime mi je "platio" zaostatak), ali je vidio da je kuverta bila prilicno debela., Tako da ne znam sta bi od svih ovih apsurda navela kao obrazlozenje. Kad se citaju i moje druge teme i postovi, pomislilo bi se koja je ovo zbrka. Ne mogu se uknjiziti u svoju nekretninu ( koja ima 7 apartmana), koji se ljeti iznajmljuju preko njegove majke, i koji prema informacijama booking.com-a dizu preko 30.000,00 eura ( ALI optuzeni ima niska primanja). Nije kriv zbog neplacanja, jer nemamo kontakt, ali dati mi toliko novac za zaostatak u nekom kaficu, i to u listopadu ( zivim u Njemackoj), otkud li me onda nasao. Osim toga, koja budala povjeruje da bi on to tako dao na ruke, ako je samo mjesec dana prije morao doci na policiju, na ispitivanje.. Uglavnom, djeca koja su u medjuvremenu punoljetni, su htjeli ici na pobijanje duznikovih radnji zbog nedobivene alimentacije, jer je nekretninu darovao majci. Ali su mi u sudu rekli da je prijedlog za privremenu pljenidbu obustavljen..i tako pogledam u e-predmet, i vidim da je 2016. od o.s.u.s.k.o. predao neko rjesenje..i kratko nakon toga, obustavljeno..ova skracenica, pretpostavljam znaci opcinski sud u sibeniku, kazneni odjel? Tako da mi sad i to neda mira..
×