Jump to content

mzp

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radi se o oduzetom zemljištu zbog izgradnje autoceste. Da, rješenje državne uprave ima uputu o pravnom lijeku i glasi: "protiv ovog rješenja dopuštena je žalba Ministarstvu pravosuđa u roku od 15 dana od dostave rješenja...."
  2. Da, presuda je pravomoćna. Druga strana je uložila žalbu protiv Rješenja državne uprave, službe za imovinsko-pravne poslove. Traže da se predmet vrati tijelu prvog stupnja na ponovni postupak. Apsurdno u cijeloj priči je to da su mi oni odgovorili sljedeće: "navodimo kako je odredbom članka 121. Zakona o općem upravnom postupku (Narodne novine, broj 47/09) propisano da drugostupanjsko tijelo rješenje o žalbi mora donijeti i dostaviti stranci putem prvostupanjskog tijela što je prije moguće, a najkasnije u roku od 60 dana od dana predaje uredne žalbe, ako zakonom nije propisan kraći rok."
  3. Općinski sud donio je rješenje u moju korist, potom smo upućeni na Ured državne uprave radi utvrđivanja iznosa kojeg mi je druga strana dužna isplatiti. Utvrđen je iznos, no druga strana upućuje žalbu Ministarstvu pravosuđa. Od tada je prošlo pune 3 godine, očitovanja o žalbi još uvijek nema. Slao sam više požurnica, mailova, ali odgovora nema. Molim za savjet, što dalje da radim? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija