Jump to content

lithiumion

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    lithiumion je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Kršenje propisa od strane hrvatskih carinika?   
    Ispričavam se na načinu pisanja. Zaista sam frustriran ovom situacijom.. barem dva do tri puta tjedno dobijem poziv od radnice iz salon u Osijeku koji glasi: "gospodine direktore, evo još jedna gospođa tvrdi da joj je povoljnije namještaj kupiti u Brčkom, jer se dobija povrat PDVa, nego kod nas". 
    Ubiti to stranke često spominju jer se mi reklamiramo s time da prodajemo robu s tvorničkim cijenama, što je i istina. A njihovo je pitanje, kako tvorničke cijene kad ja kupim u Brčkom i bude mi jeftinije nego kod Vas itd itd. 
    Da, svjestan sam toga. U Brčkom ima tvornica PVC stolarije, Famm se zove i ta tvornica ima parking barem za 150 vozila i parking je skoro uvijek pun, a kada pogledate na parking to su 95% registracije VU, OS, VK, ŽU itd. Imaju jeftinu PVC stolariju+dobija se taj povrat poreza. Uostalom, bezbroj puta sam vidio auto s autoprikolicom koja je natovarena do makimuma i 5 osoba u autu. I tako kad ih se petero skupi imaju pravo uvesti do 11000kn robe. Žalosno. 
    Nisam ni ja mislio na Mađarsku nego općenito na Europsku uniju. Imamo jednog kupca iz Nizozemske, dolazi na godišnji u Osijek i ima stan odmah do našeg salona. Već 3 godine za redom, svako ljeto kupuje od nas namještaj i vozi u Nizozemsku, svojoj obitelji i prijateljima. Kupio je 7-8 garnitura i 3-4 trosjeda do sada, ali kad je kupac fizičko lice, a ne pravno, iz Europske unije plaćanje PDVa ide u zemlji obavljanja usluge. Stoga, kupac iz Nizozemske dobija račun s PDVom (Hrvatskim) i tu nema povrata PDVa. Kad bi pravno lice kupovalo namještaj, tada ide prijenos porezne obveze u zemlju isporuke namještaja, te plaća PDV u zemlji isporuke namještaja, a od nas dobija račun bez PDVa. 
    Kako mogu ispuniti prijavu ako me traži OIB poduzetnika kojeg želim prijaviti, a taj poduzetnik je iz BiH? 
    Odabir teme: Prijava poreznih i drugih prekršaja;
    Odabir podteme: Prijava zloupotrebe sustava PDVa;
    OIB poreznog obveznika: ??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija