Jump to content

jjanez

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani Frenki, hvala za vaš odgovor. Pozdrav, jjanez
  2. Poštovani, kao stranac upotrebljavao bi za vlastite potrebe mini damper na svom imanju u Hrvatskoj. Nabavljen je u Sloveniji. Dali moram prilikom prevoza u Hrvatsku za ta stroj plačati neke obaveze i kome se prijaviti, ako to treba. Lijepi pozdrav, Janez
  3. Poštovani frenki zg i sivko, hvala za vaše odgovore. Lp, jjanez
  4. Dobro, ali svaka firma ima direktora koji je zastupa i odgovoran je za poslovanje, znači več ima opunomočenu fizičku osobu. Ako bi hipotetički firma bila opunomočena za primanje pošte, ta bi došla na mizu direktora, koji bi u tom primjeru bio odgovoran za tu poštu po svojoj funkciji. Tako bi na kraju krajeva bila zadužena opet fizička osoba kako stoji u zakonu. A svakako se slažem, da če u praksi biti tako, kako tumači zakon lučki kapetan. Hvala i lp jjanez
  5. U lučkoj kapetaniji obrazložili so, da je moguče registrirati plovilo jedino kada stranac - vlasnik plovila opunomoči hrvatskog državljana za primanje pošte, znaći fizičku osobu. Na pitanje, dali je moguče opunomočiti pravnu osobu - hrvatsku firmu za primanje pošte, odgovor je bio ne, mora biti fizička osoba jer tako stoji u zakonu. Pitanje bi bilo, iz kojeg stvarnog razloga pravna osoba ne može biti opunomočena i kompetentna kao što je fizička osoba u tom primjeru? Dali stvarno tako stoji u zakonu i nikakva druga opcija nije moguča?
  6. Dali može biti stranac, koji je u mirovini direktor u hrvatskoj firmi d.o.o., odnosno dali mora biti direktor firme uvijek obavezno zaposlen u Hrvatskoj. Stranac umirovljenik je vlasnik d.o.o. u Hrvatskoj. Dali sme biti i direktor istovremeno? Jedan takav primer poznajem, pa je sada pitanje, dali je to prekršaj i kakve su sankcije. Mislim, da može biti jedino prokurist. Firma ima sedište na adresi (nenaseljen otok) gde se pošta ne dostavlja a se može na najbližjoj pošti preusmeriti pošiljke na adresu knjigvođe. Problem bi iskrsnuo kada dođe zvanična preporučena pošiljka, koju pošta ne sme prepošiljati. Kako riješiti taj problem, koga sve bi trebali obavijestiti o drugoj adresi (knjigovođa), da ne bi došlo do propusta važne pošiljke.
  7. Firma d.o.o. ustanovljena u Hrvatskoj kupila je poljoprivredno zemljište. Vlasnik firme je stranac, koji po trenutačnom zakonu ne može kupiti odnosno u ZK sprovoditi prijenos vlastništva. Šta se desi sa zemljištem ako se firma zatvori odnosno kakav je prijenos vlastništva firme na vlasnika u tom slučaju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija