Jump to content

samo upit

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bilo se u policiji............tamo je rečeno da treba uplatiti 3.500 kn (ili možda 3.200 kn, nisam ovaj čas sigurna). Tako da u startu košta, a tko zna gdje je kraj
  2. Znamo, prijava policiji..........problem je što prijava košta, baka nema novaca jer joj je račun "počišćen". Jednostavno se bojimo da trošak prijave, suda, odvjetnika i dr. ne bude veći od količine novaca koji joj je ukraden. Naime, kako dokazati tko je koristio karticu, jer smo gotovo sigurni tko je podizao novac.
  3. Ništa konkretno nam u banci nisu rekli, uputili su nas na policiju. Kako je osoba starija (81 god, teško se kreće), a i baš ne razumije (ja bih se usudila reći da je polupismena), ona teže komunicira. Nama je doma priznala da ju je susjeda vozila u banku, da je ona sjedila po strani dok su službenica banke i susjeda sređivale nešto (ona nažalost ne zna što), da je bila pozvana samo potpisati. Što, mi ne znamo. Kada je zatražila da joj se vrati kartica, dobila je objašnjenje da joj kartica više neće trebati, da novce može dizati i sa osobnom. Inače, bez obzira što ona ima taj tekući račun već 10 godina (dio sredstava je, koliko sam shvatila, čak bio i oročen na neko vrijeme, no u studenom 2015. ta su sredstva prebačena na tekući račun), ona NIKADA nigdje nije digla novac osim u banci i to još prije par godina, dok je bila pokretna. Nikada nije bila na bankomatu i ne zna se služiti njime. Interesantno je da je isti dan kada je na jednom bankomatu u studenom 2016. podignuto u dvije isplate (2.000 i 3.000 kn) susjeda koja ju je vozila u banku (gore sam ju spomenula) pretpostavljam u banci, svojim imenom uplatila 5.000 kn. U veljači o.g. je baka sama sebi uplatila (valjda u banci) 2.000 kn. No, koliko sam shvatila baku, ona ove godine nije bila u banci, niti je igdje išla osim u ambulantu, koja nije u nikakvoj blizini banke.
  4. Što učiniti kada shvatite da se netko koristio maestro karticom vašeg računa i skidao novce s bankomata, a u banci su vam rekli da ne trebate karticu tekućeg računa, već da možete novce podizati u banci sa osobnom iskaznicom. Riječ je o računu na kojem su bila novčana sredstva i vlasnik računa nije hodao niti u banku, niti dizao novce na bankumatu (iako u Banci postoji uredno dokumentirano tko je i koliko dizao na kojem bankomatu), a niti si je uplaćivao novce na račun (što je u stvari evidentirano), kao što je evidentirana i jedna uplata nakon što je stanje na računu svedeno gotovo na nulu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija