Jump to content

bazinga

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ma jedino mi je problem što me nema u Zagrebu do subote. Jel se za taj rok od 8 dana gleda do kad je njima stigao prigovor ili do kada sam ja poslao prigovor? Odnosno ako sam ga ja poslao nakon 7 dana, a oni su ga dobili tek nakon 9 dana? I mogu li ga negdje osobno dostaviti ili samo mogu slati preko pošte?
  2. Evo tek danas mi je došao obavezni prekršajni nalog, dva i pol mjeseca nakon prometne nesreće. Piše da sam počinio prekršaj iz članka 43. Stavak 2. Kažnjivo po članku 43. Stavak 3. S primjenom članka 293. Stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mi se izriče kazna od 1500kn. Još moram platiti 100kn postupka. Planirao sam sad ici na žalbu s time da priznajem i da se kajem i kao olakotne okolnosti navesti da sam nekažnjavan te student bez stalnih prihoda. Jel moram nešto priložiti kako bih to dokazao ili je dovoljno da napišem to? Jer iskreno neznam sto bih mogao priložiti kao dokaz da sam student bez stalnih prihoda. Također piše da troškove postupka moram podmiriti u roku od 8 dana, jel to vrijedi ako u žalbu pišem i molbu da mi se ukinu i troškovi postupka? Ili to mogu platit poslje ako mi odbe molbu? Kao studentu i tih 1100kn koje bi mogao odmah platiti su mi puno i vjerujem da sa žalbom imam velike šanse da mi se kazna smanji barem na 500kn + eventualnih 200kn troškova što mi je opet dosta, ali svakako bolje nego 1100kn. Kakvo je vaše mišljenje, ima li još možda koja olakotna okolnost koju bi mogao navesti?
  3. Ok, hvala vam svima! Javim se kad se slučaj razrješi sa time što je na kraju bilo, čisto da bude tu zaključana priča ako se nekome dogodi slična situacija.
  4. Ok, hvala! Danas me gospodin koji je vozio motor tražio registraciju auta i gdje je auto osiguran, ali odbio sam mu dati ikakve podatke dok policija ne riješi slučaj. Da nebi on još prijavio štetu na moje osiguranje kao da sam ja kriv, a policija još nije ništa riješila (iako mi je gospodin gore sugeriro da ću ja biti kriv, još se nadam da će bar podijeliti krivnju). Koliko bi im odprilike moglo trebati? Da znam koliko da čekam da mi dođe nešto doma prije nego idem provjeravati u postaju?
  5. Da sve je policija odradila, ali nisu apsolutno ništa rekli, samo gotovi smo i otišli. Čak je i mjerio po cesti sa onim ko kolicima malim, neznam što je to.
  6. Dobar dan, Danas sam imao prometnu nesreću. Bio sam s autom u sporednoj cesti, a na glavnoj cesti je bilo upaljeno crveno na pješačkom semoforu (semofor samo na pješačkom prijelazu, nije na raskršću). Auti koji su stajali na semaforu su mi se razmaknuli da mogu proći jer sam skretao lijevo. U trenutku kada sam jedvah malo izvirio na drugu stranu kolnika u mene se zabio motociklist koji je preticao kolonu. Motociklist nije ozljeđen, ima manje bolove u ramenu i nozi. Materijalna šteta je nikakva, na mojem autu se ništa ne vidi njemu je možda malo motor ogreban te mu je iscurilo ulje. Ja sam mu rekao da što se mene tiče nemoramo zvati policiju, ali ako on hoće neka ju slobodno nazove što je i on učinio. Oboje smo dali iskaz, on je tvrdio da su bila 3-4 auta i da je on zaobilazio samo jedan auto, a bilo ih je barem 7 i kao što svi motoristi rade ih je pretjecao da dođe do samog semafora. Nakon toga ga je policajac pozvao u kombi za očevid i zatvorio vrata. Bili su unutra bar 10 minuta (neznam što su tako dugo radili i zašto je zatvorio vrata), ali nakon toga je pozvao mene i u 2 minute uzeo podatke. Nije ni zatvarao vrata. Nakon toga je uzeo i podatke od moje sestre koja je bila samnom u autu. Rekao je meni i gospodinu da razmjenimo podatke sjeo napred u kombi i rekao gotovo i otišao. Znači meni nije apsolutno ništa rekao, niti da sam kriv niti da je on kriv niti da je krivnja podijeljena. Tako da sam sad malo zbunjen i neznam što je sad na kraju razrješenje slučaja, ovo mi je prva prometna nesreća u 6 godina koliko vozim auto. Studnet sam, nisam nikad kažnjavan niti imam ikakvih prometnih prekršaja. Kakva je sad dalje procedura? Pretpostavljam da će mi doma doći neko rješenje i najvažnije ko je kriv u ovoj situaciji? Ili je krivnja podjeljena? Prilažem i skicu samog događaja da bude malo jasnije što se dogodilo(nadam se da se vidi) i još bih samo rekao, ako je to uopće bitno da je na tome području puna crta. Hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija