Jump to content

Lidra

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lidra objavio

  1. Poštovani, poslije smrti roditelja ja i moj brat dobili smo po pola (roditeljske) kuće: on prizemlje, ja kat. To je kuća u kojoj ne stanujemo ni ja ni moj brat, ali u nju dođemo nekoliko puta preko godine i tijekom ljeta. S obzirom da želim, u svom dijelu kuće i dvorišta koje sam dobio, biti vlasnik a ne suvlanik, predložio sam bratu da napravimo etažiranje što je on glatko dobio. Što mi preostaje još, osim nove runde pregovora i uvjeravanja, kako bih ipak uspio postati vlasnik svog dijela kuće. Unaprijed hvala na savjetu i pomoći.
  2. Vlasnik sam parcele/vrta koji zbog konfiguracije terena nema svoje parkirano mjesto. Namjeravam dogovoriti s ljudima koji vrše iskope (riječ je o kamenom dijelu parcele) mogućnost uređenja za dva parkirna mjesta. Moj susjed, međaš svaki put kada dovedem bageristu na izvid situacije (je li moguće? koliko dana trajao posao? koliko bi to koštalo?...) uključuje se u razgovor svojom rečenicom koju ponavlja: Ne, neću dozvoliti veliki bager jer će se moja kuća oštetiti, srušiti. Posljednji put, pred desetak dana, doveo sam gospodina koji je vrstan u tom poslu, iza sebe ima brojne uspješne poslove (reference) koji tvrdi: Ovo što treba učiniti je moguće učiniti i susjedova kuća nije u nikakvoj opasnosti. Susjedov odgovor je (sažeto): Samo vi govoritie, znam ja najbolje što je to bager... Moje pitanje glasi: Je li potrebno, vjerujući izvođaču radova da će sa susjedovom kućom biti sve u redu, otpočeti radove ili susjed ima pravo unedogled svojim strahom blokirati nešto što mi je u ovom trenutku neophodno?! - Hvala na uvrštenju i savjetu. Četvrtak u 15:08 Opcije Prijava
  3. Vlasnik sam parcele/vrta koji zbog konfiguracije terena nema ni svoje parkirano mjesto. Namjeravam dogovoriti s ljudima koji vrše iskope (riječ je o kamenom dijelu parcele) mogućnost uređenja za dva parkirna mjesta. Moj susjed,  međaš svaki put kada dovedem bageristu na izvid situacije (je li moguće? koliko dana trajao  posao? koiko bi to koštalo?...) uključuje se u razgovor svojom rečenicom koju ponavlja: Ne, neću dozvoliti veliki bager jer će se moja kuća oštetiti, srušiti. Posljednji put, pred desetak dana, doveo sam  gospodina koji je vrstan u tom poslu, iza sebe ima brojne uspješne poslove (reference) koji tvrdi: Ovo  što treba učiniti je moguće učiniti  a da vaša kuća nije u nikakvoj opasnosti. Susjedov odgovor je (sažeto): Samo vi govoritie, znam ja najbolje  što je to bager... Moje pitanje glasi: Je li potrebno, vjerujući izvođaču radova da će sa susjedovom kućom biti sve u redu, otpočeti radove  ili susjed ima pravo unedogled svojim strahom blokirati nešto  što mi je u ovom trenutku neophodno?! - Hvala na uvrštenju i  savjetu.

    1. drot13

      drot13

      Postavio si pitanje u svom profilu gdje ga ljudi koji surfaju forumom uglavnom neće vidjeti. Trebao bi ga postaviti na nekoj sličnoj temi na samom forumu ili otvoriti novu temu, tako ćeš najprije dobiti odgovor.

    2. Lidra

      Lidra

      Hvala ti na savjetu.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija