Jump to content

papigicamilica

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

papigicamilica je na 3. kolovoza 2019 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što papigicamilica objavi!

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. A to je EV.prodaja zbog namirenja I da ostane jos dovoljno sredstava za kupnju manje nekretnine,,je li tako?
  2. Ovrha jos Nije pokrenuta,ocekujem ju uskoro..Ali Sam dobila dopis od odvjetnika u kome se navodi da CE,u koliko se ne budu mogli na platiti iz primanja,promijeniti predmet ovrhe I sjesti na nekretnine.
  3. ako sam dobro shvatila,fiducija i hipoteka nemaju isti učinak prema vjerovniku..može li vjerovnik tužbom pobijati fiduciju? vrijednost nekretnine je 300.000-350.000 kn. hvala na odgovorima!
  4. Dug je napumpan na 38.000, medjutim ovrha jos Nije pokrenuta..po kojoj osnovi bi oni tada mogli pobiti pravnu radnju.
  5. Molim savjet..imala sam dva kredita koja sam prestala plaćati 2014 godine zbog gubitka zaposlenja.kasnije sam se zaposlila na nepuno radno vrijeme i primanja su mi nedostatna za osnovne potrebe.prošle godine su moja dugovanja prodana .Prije dva dana sam od odvjetnika koji zastupa svea ekonomi dobila obavijest da platim 38.000 kn u roku 4 dana,u protivnom će naravno pokrenuti ovrhu ,i napomenuli su kako će u slučaju nemogućnosti naplate iz primanja promijeniti predmet ovrhe te sjesti na nekretnine i ostalo.Ja živim u vlastitoj kući od 70 m2 koju sam mislila zaštiti na način da se rođaka upiše na hipoteku ili kao fiducijar.Molim recite što bi bilo najefikasnije učiniti u ovom slučaju. Također me zanima tema priznavanja duga..Što u mom slučaju znači priznavanje ili nepriznavanje duga i kakve su posljedice?. Niti sa sveom niti sa B2 kapitalom nisam razgovarala uopće(2016 sam promijenila broj telefona) od kada je dug prodan.,niti sam im slala dopise. Hvala na odgovoru!
  6. molim savjet..imala sam dva kredita koja sam prestala plaćati 2014 godine zbog gubitka zaposlenja.kasnije sam se zaposlila na nepuno radno vrijeme i primanja su mi nedostatna za osnovne potrebe.prošle godine su moja dugovanja prodana .Prije dva dana sam od odvjetnika koji zastupa svea ekonomi dobila obavjest da platim 38.000 kn u roku 4 dana,u protivnom će naravno pokrenuti ovrhu ,i napomenuli su kako će u slučaju nemogućnosti naplate iz primanja promijeniti predmet ovrhe te sjesti na nekretnine i ostalo.Ja živim u vlastitoj kući od 70 m2 koju sm mislila zaštiti na način da se rođaka upiše na hipoteku ili fiducijar.Molim recite što je najpametnije učiniti učiniti u ovom slučaju.Hvala.

    1. drot13

      drot13

      Postavila si pitanje u svom profilu, a teško da će ti tu neko naletjeti i odgovoriti. Najbolje da pitaš na nekoj od tema, tj. na onoj na kojoj si i prije pisala.

    2. papigicamilica

      papigicamilica

      ma ne snalazim se najbolje na ovoj stranici...pokušati ću..hvala

  7. znam da se krediti prodaji po 10,15,20 % vrijednosti...zašto banke dužniku ne ponude otplatu barem 50 %...? nije mi jasno
  8. i da li bi bilo pametno da recimo založim kuću u kojoj živim i koja mi je jedina nekretnina,fizičkoj osobi iz šire obitelji kako ne bih ostala bez nje...to mi je najgora noćna mora.?
  9. da, sigurna sam ,slali su mi i dopise iz Creditexpresa u ime banke..pa i meni nije jasno ,da li je dug prodan ili ne..ili oni samo ovlašćuju takve agencije da za njih naplaćuju potraživanja..imala sam situaciju i sa amexom,prvo me je maltretirao eos matrix,pa su mi poslali ovrhu koja je bila u redu čekanja,onda su mi ponudili otplatu preko pbz-a sa otpisom troškova,i sad sam pri kraju otplate.
  10. Poštovani, imam veoma tešku situaciju.Naime 2005 sam digla kredit kod Splitske banke ,nenamjenski u švicarcima,na rok od 7 godina. koji sam uredno otplaćivala do 2010 ,no zbog okolnosti na poslu ,nisam više mogla otplaćivati te sam zatražila reprogram kredita(na koji sam čekala 6 mj i u tom vremenu i dalje otplaćivala meni previsoku ratu).Reprogramom mi je rata prepolovljena i produžen rok na slijedećih 7 godina (uz visoke troškove i kamate).Krajem 2013.sam otišla na bolovanje koje je trajalo skoro godinu dana,primanja su mi bila veoma niska,te sam sredinom 2014 prestala otplaćivati kredit.Po povratku sa bolovanja dobila sam otkaz , nakon čega sam našla posao na nepuno radno vrijeme i primanja su mi i dalje niska.Zbog veoma stresne situacije ,naprosto nisam bila sposobna uhvatiti se u koštac sa bankom,nisam niti zatražila konverziju nakon što je udruga franak ishodila to pravo za građane.Izračunala sam da sam banci isplatila cijelu glavnicu i dio kamata te sam jednostavno otišla u poslovnicu i predala zahtjev za otpis dugovanja,na koji mi nikada nisu odgovorili.Jedno vrijeme su me zvali iz Eos matrixa, i bili veoma neugodni i drski, pa B2 kapitala ,komunicirala sam sa bankom glede mog zahtjeva,na koji opet nisam dobila konkretan odgovor.Sada ,7.9.2017 je iz banke stigao poziv na plaćanje dospjelog duga i otkaz ugovora o kreditu. Ja nisam u mogućnosti platiti dug.Stvar će vjerojatno završiti na sudu.Da li se mogu pozvati na zastaru? hvala unaprijed na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija