Jump to content

bero666

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. nisam ni sumnjao da se zakonski nisu pokrili, ali je svejedno kurvinski. to ne moraju raditi i nemaju koristi od toga, a ipak rade. što je najbolje, ja sam u vlaku imao kartu, ali sam se vozio stanicu dalje (do tamo nisam imao kartu) i kontrolorka nije htjela ni čuti niti mi prodati priključnu kartu (koja košta kojih 5 kn). Već odmah piše kaznu koju, pazite ovo, je rekla da ću dobiti poštom - ali NIKAD nije stigla već pola godine kasnije odmah ovršno rješenje! Znači najmjerno ljudima ne daju platiti prije samo da nahrane odvjetničke urede.
  2. na jednu te istu stvar. danas sam dobio odgovor od tog OU: "Nastavno na Vaš upit očitujemo se kako slijedi; Naime, predmetni štetni događaja (vožnja bez valjane prijevozne isprave) proizvodi različite pravne posljedice i to odgovornost po građanskopravnoj osnovi i prekršajnu odgovornost. Stoga su temeljem navedenog događaja pokrenuta dva odvojena, različita postupka; prekršajni i ovršni. Ishodi navedenih postupaka nisu u mueđusobnoj korelaciji. Dakle, u ovom slučaju podmireno potraživanje prema tužitelju HŽ PUTNIČKI PRIJEVOZ d.., ne utječe na obvezu koju i dalje imate po prekršajnoj osnovi. Nadalje, pravna priroda ovih dvaju postupaka u suštini je različita; prekršajnim postupkom se postižu ciljevi generalne i specijalne prevencije te zadovoljavaju javni interesi, dok ovršnim postupkom ovrhovoditelj traži ispunjenje svoje tražbine te time ostvaruje svoj privatni interes. Sama činjenica da se ispunjenje ( novčane) tražbine u ovršnom postupku izvršava na račun ovrhovoditelja, a ispunjenje novčane kazne u prekršajnom postupku na Državni proračun, također govore u prilog gore navedenom." Eto, tak da znate, ak nemate kartu u vlaku, mogu vas goniti i do Haaga, bez obzira platili kaznu ili (
  3. Ali stvarno ne kužim. Pričao sam prijateljem pravnikom, i njemu je to čudno. Naime, ja sam prvo dobio OVRŠNO rješenje. Platio ga 24.4. i dobio podnesak od OU i JB da je s 5.5. povučeno ovršno rješenje. I sad mi stigne sa suda OPTUŽNI prijedlog istog OU i poziv na Prekršajni sud za 10-ak dana! Kako me mogu teretiti i putem ovrhe i prekršajno? Znači dva puta za istu stvar. na Optužnom prijedlogu je žig od suda s datumom 19.5. (potrctano neposredno), a sam prijedlog je napisan 20.4. Je li moguće da su oni to predali 20.4. (prije nego sam platio), a Sud je tek 19.5. udario žig?
  4. Da, isti slučaj. prvo mi je stiglo ovršno rješenje, koje sam platio, i dobio podnesak da je ovrhovoditelj povukao ovrhu, da bi sad za isti slučaj dobio i prekršajnu prijavu, odnosno optužni priejdlog i poziv na prekršajni sud! Po tome ispada da su protiv mene podigli prvo ovrhu (koju sam platio), a zatim i prekršajni postupak! Ima li to logike?
  5. Pozdrav ekipo. Zanima me sljedeće: prije nekoliko mjeseci uhvatila me kontrola u vlaku (išao sam samo jednu stanicu, peh). Kontrolorka je rekla da će mi kazna stići poštom. Ništa nije stiglo, već pola godine kasnije ovršno rješenje. Platio sam ga odmah i obavijestio HŽ.ove odvjetnike, i koji tjedan kasnije poslali su mi podnesak povlačenja ovrhe. I rekli da je to to, kraj priče. Da bi mi sad za isto to stiglo doma optužni prijedlog i poziv na prekršajni sud!! Nakon što sam platio sve što su tražili od mene!! Je li u pitanju propust odvjetnika (nije obavijestio sud) ili je moguće da me terete i putem ovrhe i prekršajno?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija