Jump to content

sanjaJ

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, svakako ću otići!
  2. Molila bih pravni savjet. dobila sam 2021 god prijedlog za ovrhu radi neplaćenih obaveza za pričuvu, te da bi izbjegla samu ovrhu otišla sam u Zapad stan i dogovorila te veći dio iznosa duga (od 2800 kn platila sam 2000 koliko sam mogla u tom danu) da mi ne ide ovrha te je dogovoreno (samo usmeno ) da ću ostatak otplatiti na neke rate koje će mi poslati na mail, zajedno sa troškovima sastavljanja prijedloga ovrha. Prošlo je od toga bilo sigurno 6 mj, ja sam plaćala tekuće obaveze a ove iskreno malo i zaboravila da mi trebaju poslati te uplatnice, jer sam tada bila spletom okolnosti životnih u moru dugova i ovrha i više nisam znala na koju stranu sve što kome plaćam itd. Uglavnom, u procesu sređivanja otplate dugova itd. nekako krenulo sve po malo , kad u 9-om mjesecu meni sjeda ovrha na plaću. idem u finu da vidim tko i što me ovršio, kad je to ovrha od zapad stana po onom prijedlogu za ovrhu di sam veći dio podmirila. Oni su po tom prijedlogu samo napravili ovrhu, a nisu radili novi prijedog za ovrhu na preostalihg 800 kn. Znači oni su mene teretili prvobitno za 2800 kn a naplatili su mi 4800 ( prvo sam platila 2000, onda su me ovršili za još 2800). Išla sam u njihovu pravnu službu međutim, uzaludno. Oni tvrde da su me smjeli ovršiti, ja im objašnjavam da su ovršili neosnovano jer u trenu kad su me ovršili dug je već po prijedlogu za ovrhu od par mj. ranije bio većinski namiren. Zanima me da li mi se ispalti angažirati i platiti pravnika kako bi dobila nazad nepravomočno oduzete novce?!
  3. Pozdrav, molim informaciju kome se obratiti jer sam prilikom promjene posla primijetila na izvodu za mirovinsko da me bivša firma krivo prijavila, tj piše mi da sam radila u nepunom radnom vremenu te mi nije upisan staž, što je krivo s njihove strane jer sam radila u punom radnom vremenu ali sam koristila pravo rada u polovici punog radnog vremena radi pojačane njege djeteta a prije toga sam koristila pravo rada u polovici radnog vremena te porodiljni dopust uz suglasnost tog istog poslodavca, te je to rad na 8 sati a pola radnog vremena me plaćao HZZO radi mjere a pola poslodavac. sad sam vidjela kad sam vadila papire za novog poslodavca da mi je ta nepravilnost, s tim da je to poslodavac od kojeg sam otišla u 2-om mj/2023 ali tada nisam obraćala pozornost jer sam papirnato još bila kod tog poslodavca kad sam vadila potvrdu s mirovninskog i nije mi bilo čudno što staž nije upisan jer je još trajao kod tog poslodavca. Ne znam da li da idem direktno na Hzzo;hmzo , starom poslodavcu ili ga tužiti ili šta. Ja sam po tom bila u prekršaju jer ne mogu koristiti pravo njege djeteta sa polovicom punog radnog vremena ako nisam radila na puno radno vrijeme. uopće ne znam kako su oni slali svaki mjesec obračun sati i sve na hzzo ako su me krivo vodili, a da ne pričam da su me zakinuli za 2 godine radnog staža(ili pola od toga ) i da bi me nekad možda hzzo mogao tražiti nazad novce za njegu djeteta ili porodiljni itd. ... ako netko ima saznanja/znanja kome se obratiti i što napraviti bila bi zahvalna.
  4. Zahvaljujem, znači mogu dati izvanredni otkaz?! Trebala bi ga u pisanoj formi(na papiru) uručiti poslodavcu na dan raskida ugovora ?
  5. Molim pojašnjenje članka 35 ZOR, koji kaže da radnik zaposlen na pola radnog vremena radi pojačane njege djeteta s težim poteškoćama u razvoju može dati izvanredni otkaz ugovora o radu bez pojašnjenja. Međutim,sa 10.01.2023 sam poslala mail o raskidu ugovora o radu,ali još nije potpisan sporazumni otkaz jer se sa poslodavcem ne mogu dogovoriti oko otkaznog roka i starog godišnjeg. Zanima me da li mogu da novijim datumom a vezano na članak 35 bez obzira na raniji pisani otkaz dati izvanredni otkaz ugovora i nakon toga normalno zasnovati novi radni odnos kod drugog poslodavca? Unaprijed zahvaljujem
  6. Dobar dan, molim informaciju da li je netko imao posla sa gore navedenom firmom ( centar likvidnosti) , jer po nalogu Društva Brunata, moj dug je prenesen na centar likvidnosti, Brunata ga je opunomocila za postupak naplate. Dali centar likvidnosti ima pravo dobiti moje podatke, jer sa njima nisam potpisala nikakav ugovor, pa smatram da nisam dužna njima nego društvu Brunati. Unaprijed zahvaljujem. Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija