Jump to content

Stran4c

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, U studenom sam imao prometnu u kojoj su sudjelovala još dva vozila pri čemu sa ja u trenutku sudara stajao na cesti u koloni. Pri tome je treće vozilo udarilo u drugo koje je zatim udarilo u stražnji kraj mojeg vozila. Kako šteta nije bila velika i svi su bili neozljeđeni sklonili smo vozila sa ceste, odlučili smo ne zvati policiju, ispunili europsko izvješće i razmijenili podatke. Nakon par dana otišli smo na procjenu štete ja i vozač vozila koje je udarilo u moje (međutim vozač trećeg vozila nije bio). U prvom izvješću kao štetnika naveo sam vozača vozila koje je udarilo u moje, međutim u osiguranju (Croatia osiguranje) su mi rekli da štetnik u našem slučaju je vozač zadnjeg vozila pa smo tako napisali u novom izvješću i predali europska izvješća. Na moj upit rekli su da ne trebamo kontaktirati trećeg vozača već da će to oni učiniti. Već sljedeći dan dobio sam procjenu i otišao na popravak u ovlašteni servis. Nakon popravka javljaju mi iz servisa da su im iz osiguranja javili da stvari s odštetom nisu sređene jer čekaju iskaz trećeg vozača i da trebam sam podmiriti trošak ukoliko želim preuzeti auto. Naravno to sam i učinio, a oni potvrdu proslijedili u osiguranje. Zovem osiguranje iz kojeg kažu da će poslati požurnicu štetniku. Sljedeći dan zovem trećeg vozača(inače vozač Radio Taxia sa službenim vozilom) koji kaže da ga iz osigranja nisu uopće kontaktirali i kao sve ok on obećava da će dati iskaz jer da nije "đubre" i da se drži riječi. Naravno šipak od toga jer evo danas dobijem obavijest iz osiguranja da još čekaju iskaz i nisu u mogućnosti utvrditi osnovanost istog. Kontaktirao sam HUO u međuvremenu od njih nikakvog odgovora. Zanima me mogu li sad išta napraviti da pokrenem stvar?
  2. Čisto hipotetski ako je greška izdavatelja računa/primatelja, nije li isti mogao sljedećim računom obračunati dug. I ima li isti pravo obračunati kamatu na dug nastao njihovom greškom? Meni to vuče na namjerni lov u mutnom, nažalost kod nas se nekorektna poslovna praksa tolerira.
  3. Poštovani, Imam situaciju da mi je iz nekog razloga usluga koju plaćam izravnim terećenjem po računu jedan mjesec ostala neprovedena - greškom banke ili primatelja još nisam saznao jer je novca na računu bilo sasvim dovoljno. Moja je krivnja što nisam na vrijeme primjetio, riječ je o manjem iznosu. Zanima me jesam li ja dužan platili zatezne kamate nastale zbog nepravovremene uplate. Primatelj će definitvno izgubiti klijenta (čak i više njih jer sam u mogućnosti za isto se pobrinuti), a možda i banka ovisno o okolnostima. Htio bi znati kako se postaviti da ne gubim vrijeme i živce na unaprijed izgubljene bitke. Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija