Jump to content

VJ1971

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nisam dugo sudjelovala u raspravi jer je to za mene pre stresno. Nakon dugo vremena konačno su krenuli sporovi, a i državno odvjetništvo je pokrenulo postupak tako da dok je sve u tijeku ne bih više komentirala postupke. Hvala na vašim komentarima i pomoći. Duboko se nadam da će se sve završiti dobro za nas, a onda cu vam u detalje objasniti sve od početka do kraja tako da se ovo što se nama dogodilo ne dogodi više nikome. Hvala vam na razumijevanju.
  2. To i mene zanima, ali kao što sam i rekla u ovršnom postupku ima jako puno nelogičnih stvari i uvidom u spis vidi se zla namjera dotičnog odvjetnika. Nadam se da će se prihvatiti ponavljanje postupka i da ćemo uspjeti dokazati da smo u pravu; ja za svoju polovicu na kojoj se nije smjela provoditi ovrha i suprug za svoj dio jer je ovrha pokrenuta nezakonito.
  3. Podnijela sam kaznenu prijavu protiv odvjetnika. Moj odvjetnik je danas predao sve potrebno za traženje ponavljanja postupka. Hvala vam na informaciji i pomoći.
  4. Nakon uvida u spis sa mojim odvjetnikom vidi se da je od početka ovršnog postupka suprugov bivši odvjetnik radio sa zlom namjerom. Zašto? Saznati ćemo.
  5. Odvjetnik mog supruga sa krivotvorenom punomoći je na sudu nastupao u moje ime. Ja sam u postupku treća osoba koja je imala pravo prigovora koji bi rezultirao upućivanjem u parnicu radi proglašenja ovrhe nedopuštenom na mom dijelu bračne stečevine. Da sam imala to pravo saznala sam tek nakon uvida u cjelokupni spis. Da sam pokrenula tu parnicu ja bih svoje pravo i ostvarila.
  6. Odgovor Matrixu i pitanje Činjenica jest da ja nisam stranka u ovršnom postupku već treća osoba, koja je imala pravo, stečeno u bračnoj zajednici na parnicu radi proglašenja ovrhe nedopuštenom na mom dijelu bračne stečevine. Kako nisam nikada dobila poziv sa suda niti bilo kakvu informaciju nisam ni mogla pokrenuti tužbu radi proglašenja ovrhe nedopuštenom na mom dijelu vlasništva, a činjenica da je odvjetnik krivotvorio moj potpis na punomoći sve sa suda je dolazilo k njemu. S obzirom da sam dobila grafološko vještačenje da potpis na punomoći NIJE moj, nije li to dovoljan razlog da tražim ponavljanje postupka temeljem čl. 421 st. 3 ZPP-a? Što se tiče dotičnog odvjetnika već sam ga prijavila nadležnim tijelima i ide prijava Hrvatskoj odvjetničkoj komori - disciplinskom tužiteljstvu.
  7. Dvije su činjenice: 1. da ovršni postupak još traje 2. da je nova vlasnica kuće uknjižena 1/1 te traži od iste sutkinje da je hitno uvede u posjed Da li to znači da ja kao navodno treća osoba u ovršnom postupku u kojem nisam sudjelovala, nikad obavještena o ničemu i nikome potpisala punomoć da me zastupa (imam grafološko vještačenje da potpis na punomoći o zastupanju mene u tom ovršnom postupku NIJE moj) imam pravo temeljem ZPPa,čl.421.st.1.točka3. tražiti obustavu ili poništenje ovršnog postupka i svih radnji koje su proizašle iz njega pa tako i prodaju kuće na javnoj dražbi te tražiti ponavljanje ovršnog postupka? USKOK-u smo podnijeli kaznenu prijavu protiv svih u ovršnom postupku pa tako i protiv dotičnog odvjetnika. Hvala vam na informacijama te vas molim, ako možete, da mi odgovorite što prije na ovo moje pitanje.
  8. Tu i jest problem. Ni ja ni moj suprug punih šest i pol godina nismo znali da je odvjetnik priložio sudu punomoć s krivotvorenim mojim potpisom i tako me je zastupao bez mog znanja te nam nikad to nije rekao niti sam ikada dobila bilo što sa suda. Nije mi jasno da se prodaja sa dražbe ne može zakonski poništiti, a generira iz ovršnog postupka koji je još u tijeku. Uza sve što smo do sada poduzeli postoji činjenica da ovrhovoditelj u procesu nije smio biti ovrhovoditelj jer on nije niti vjerovnik u pravnom poslu temeljem kojega je i donešeno rješenje o ovrsi, a to je sporazum o osiguranju potraživanja kojega je potpisao stvarni vjerovnik. Znam da su pravo i pravda dva pojma, ali izgleda da u ovoj lijepoj našoj nikoga nije briga ni za jedan od ta dva pojma.
  9. U ovršnom postupku protiv ovršenika (moga supruga) njegov odvjetnik je krivotvorio moj potpis na punomoći, a za što sam saznala tek kada su istekli svi žalbeni rokovi. Naime kroz ovršni postupak, na javnoj dražbi, je prodana zajednička imovina - kuća, a za što ni moj suprug nije znao jer ga njegov odvjetnik nije obavještavao. U zemljišnjim knjigama se uknjižila nova vlasnica, za cijelo, koja je kupila kuću na javnoj dražbi. Zadnjih devet mjeseci vodim pravnu bitku za moju polovicu suvlasništva koju sam stekla u braku sa svojim suprugom. Napravila sam grafološko vještačenje navodno moga potpisa na punomoći te dobila nalaz od grafološkog vještaka da potpis NIJE moj. Moja pitanja glase: 1. Da li sa dokazom (grafološkim vještačenjem) i činjenicom da me sud za vrijeme ovršnog postupka nikada direktno nije zvao ni obavijestio o mojim pravima imam zakonsko pravo tražiti poništenje ovršnog postupka koji još traje i prodaju kuće na javnoj dražbi? 2. Da li sutkinja koja vodi ovršni postupak, uz predočenje prethodno navedenih činjenica i dokaza mora poništiti javnu dražbu i prodaju nekretnine, vratiti novac od kupovnine kupcu jer je i dalje na sudskom računu i nije podjeljen založnim vjerovnicima te omogućiti meni da ostvarim pravo na svoju polovicu od zajedničkog vlasništva? 3. Kako i na koji način mogu tužiti odvjetnika koji je krivotvorio moj potpis i vodio obranu ovršenika, a mene nije informirao o bilo čemu? I na koji način mogu tražiti materijalnu odštetu od njega?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija