Jump to content

Njonjo

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ovrha za plaćene račune

  To je odgovor koji sam htio čuti Puno hvala!
 2. Bok ekipa. Evo danas mi je došlo rješenje o ovrsi od nekog javnog bilježnika koje se temelji na Izvadku iz ovjerenih poslovnih knjiga firme Vipnet d.o.o. U tom izvadku su navedena dva računa koja su uredno podmirena čim sam ih zaprimio u 5. i 6. mjesecu 2017. Nije da me je ovo Rješenje iznenadilo skroz, Vipnet je opetovano slao opomene, iako sam dostavio podatke o uplati za navedene račune putem e-maila još prošle godine. Pošto imam sve potvrde o uplati, s odgovarajućim pozivima na broj i sl. i e-mailove u kojima je potvrđeno da su ih u Vipnetu zaprimili, zanima me kako nastaviti, kome pisati prigovore, kako ih sastaviti i kako na koncu izbjegnuti ovrhu? Druga stvar: kako imam i slobodnog vremena i volje ići u sudski proces protiv Vipneta, zanima me za što ih mogu tužiti, ako mogu za išta. Yours sincerely,
 3. Volio bih kada bi postojala neka smicalica za izvući se iz ovoga bez da platim kune. Motivacija za ne plaćanje mi je sa svakim novim vijestima na TVu sve jača...
 4. Može li se preliminarno vještačenje osporavati? Čuvaju li se oduzeti predmeti i koliko? Postoje li šanse da ako tražim vještačenje, ono ne bude moglo biti napravljeno i na temelju toga budem oslobođen? Čisto ispitujem opcije. Nervira me ideja da dajem još para u DP.
 5. A ići na foru "nije bio joint" i tražiti rezultate vještačenja koje najvjerojatnije nije provedeno?
 6. Danas sam dobio poziv na sud glede prekršaja opisanog u prvom postu. Imam dva pitanja. 1. Može li se plaćanje kazne izbjeći na račun nejasno/krivo ispunjenog OPN? Na slici koju sam objavio vidi se da policajac nije napisao na temelju kojeg zakona sam napravio prekršaj, piše samo članak i stavak. 2. Može li se odbacivanje jointa nakon prethodnog pušenja okarakterizirati kao beznačajan prekršaj? Prekršajni zakon u članku 24.a (NN 39/13) kaže da "Nema prekršaja, iako su ostvarena sva njegova bitna obilježja, ako je stupanj ugrožavanja ili povrede javnog poretka, društvene discipline ili društvenih vrijednosti neznatan i ne postoji potreba da počinitelj bude kažnjen."
 7. Beznačajan prekršaj- čl. 24a Prekršajnog zakona

  Postoji li netko tko se na ovu foru pokušao izvući od plaćanja kazne za neovlašteno posjedovanje marihuane?
 8. Bok. 1.07. sam 'pao' s jointom od 1,2g. 2 krim policajca su u 4 ujutro prišla na zabačenom dijelu kluba na otvorenom čim sam pripalio joint. Ja sam ga bacio u grm čim je jedan uperio svijetlo u mene. Legenda je, naravno, pronašao joint i u postaji sam dobio Obvezni prekršajni nalog zbog posjedovanja i konzumacije (valjda) sa cifrom od 5000 hrvatskih kunica i potvrdu o Privremenom oduzimanju predmeta. Oba dokumenta sam uredno odbio potpisati jer se planiram izmotavati na sudu. Sa mnom su bile 4 cure i nitko (osim jointa koji je prišiven meni) nije imao ništa. Iritantno u priči je to što trava nije bila moja, ali ja sam smotao i zapalio. Prema šabloni sa sajta sam napisao Prigovor na OPN bez izjašnjavanja o krivnji. Ideja mi je bila braniti se na sudu jer kao "joint nije moj" i imam 4 svjedoka da sam zapravo "ugasio cigaretu", a u prilog tome ide i činjenica da je bilo 4 ujutro i mrkli mrak te da je u tom trenutku u krugu od 15m bilo bar 30 ljudi od kojih je bilo tko mogao odbaciti taj joint kad je skužio krimovce. Ono što bi mogla biti otegotna okolnost je da sam prije 6 mjeseci "pao" u drugom gradu, sve uredno potpisao i od sutkinje dobio 1500kn, od kojih sam platio 2/3, tj. 1000. Inače, stvarno nemam problema s tim da sam uhvaćen, i nije mi problem snositi odgovornost za svoje postupke. Ali druga kazna u 6 mjeseci mi je financijski previše i želio bih u potpunosti izbjegnuti plaćanje. Ideje, iskustva i savjeti?
×