Jump to content

Vision

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pa kako znaš da nemaju uvid? I mislim da jesam bio uhićen, odveden sam u policijsku postaju u stražnjem kraju zatvorenog policijskog kombija. Molim malo šire objašnjenje, ovo mi je stvarno bitno.
  2. Koji je točno službeni naziv sva tri dokumenta? Pogotovo me zanima služebani naziv "izvod iz KE"i gdje mogu dobiti sva tri. Živim van Zagreba. Imaju li oni pristup evidenciji MUP-a, kako se to nekada ne briše? Kako pitanje pita jesam ili uhićivan ILI kažnjavan, a uhićen sam to jednom, odnosi li se i rehabilitacija na i uhićenje, i gdje se to može provjeriti? Ako me pitaju, a ne mogu provjeriti, onda je to praktički sve meni na povjerenje?
  3. Može li malo detaljniji odgovor? Nije mi jasno na koji način sistem funkcionira ako "moram" donjeti potvrdu o presudi ali oni ne mogu provjeriti je li imam presudu ili potvrdu o osuđivanosti? Znači li to da, ako sam rehabilitiran, da će mi i potvrda o Osuđivanosti i ona o Neosuđivanosti biti čista? A oni ne mogu saznati o Sudskoj presudi? Hvala.
  4. Prijavljujem se za turističku vizu za SAD i nalazim mali (ili veliki) problem. Jedno od pitanja na aplikaciji je "Have you ever been arrested or convicted for any offense or crime, even though subject of a pardon, amnesty, or other similar action?" U Svibnju 2012. godine, u mojoj se obitelji dogodio slučaj obiteljskog nasilja u kojem sam ja sudjelovao. Ja i član obitelji smo vikali jedan na drugoga, naguravali se, te je pao i poneki udarac. Nitko nije zadibio nikakve teže ozljede. Obojica smo odvedeni u policijsku postaju. Ja sam odveden na zdravstvenu evaluaciju gdje sam proglašen zdravim i prisebnim. Trebao sam provesti noć u pritvoru, no međutim, pustili su me da odem kući. Sutradan smo otišli na sud, dali iskaz. Pismo od suda je došlo par mjeseci kasnije. Meni je dato savjetovanje u Domu za nezbirnutu djecu, a članu obitelji novčana kazna. Bitno je dodati da sam na dan događaja bio maloljetnik, ali da je presuda nama poslana i da je moja kazna (savjetovanje) izvršeno mjesecima kasnije, kad sam bio već punoljetan. Tu nalazim problem. Strah me je da če mi ako napišem da jesam mogućnost dobivanja vize biti smanjena. No, ako stavim da nisam, a oni saznaju da jesam, onda vizu ne dobivam sigurno. Nije mi jasno u koju sve evidenciju oni imaju pristup. Ja bi se po zakonu trebao smatrati rehabilitiranim. Koliko razumijem, državna evidencija se briše nakon nekoliko godina, ali interna evidencija MUP-a se ne briše? Prema tome, imam par pitanja: 1. Nakon koliko godina se ja smatram rehabilitiranim u gore navedenom slučaju, i treba li koga kontaktirati da bi rehabilitacija nastupila, ili se to događa automatski? 2. Može li gore naveden slučaj, budući da mi je jedini, biti prepreka u dobivanju vize? 3. Ako stavim "NO" kao odgovor, mogu li oni ikako saznati da jesam? 4. Prema ovom dokumentu (http://photos.state.gov/libraries/croatia/115582/PDFs/Uvjerenje%20o%20nekaznjavanju%20-%20Criminal%20Record.pdf) - je li na meni da donesem te dokumente, i mogu li oni saznati da ih imam (potvrda o osuđivanosti, presuda)? Zasada je ovo sve, hvala Vam unaprijed na pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija