Jump to content

Contador

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Imam jedno pitanje vezano za prijenos zemljišta u vlasništvo jedinice lokalne samouprave. Članak 170. zakona o prostornom uređenju kaže: "(1) Vlasnik neizgrađenog i neopterećenog zemljišta na kojemu je urbanističkim planom uređenja planirano građenje, odnosno uređenje površine javne namjene može to zemljište prenijeti u vlasništvo jedinice lokalne samouprave. (2) Na način iz stavka 1. ovog članka može postupiti i vlasnik neizgrađenog zemljišta na kojemu ne može graditi jer se ne može formirati građevna čestica u skladu s detaljnim planom uređenja." Moje pitanje glasi: "Šta će se dogodit ako sam vlasnik zemljišta koje je izgrađeno i ima legalizirane objekte na čestici, na koji način se one prenose u vlasništvo jedinica lokalne samouprave?"
  2. Znaci grad Split na svim UPU planovima u gradu je dozvolio rekonstrukciju legalnih gradevina protivno namjeni osim na jednom UPU, a to je onaj na kojem je moja cestica, i ne dozvoljava primjenu pravila GUP-a o rekonstrukciji. Znaci legalna gradevina za koju ne postoji mogucnost rekonstrukcije. Katastrofa od grada. Takav nered nema nigdi u RH sigurno. Nije ni cudo kad se prodaju za cvarke i parfeme.. Znaci imam legalnu gradevinu izgrademu prije 1968 i nema sanse da je rekonstruiram. Ako se sta srusi, postane opasnost za prolaznike ja cu bit kriv, jer rekonstruirat nosive zidove ne smijem.. Sta kazete na ovaj slucaj?
  3. Pozdrav mutavi, istina, lose objasnjeno.. Situacija je ovakva, znači unutar GUP-a grada Splita je donešeno nekoliko UPU planova (ukupno 10). Svaki plan koji ima gradevine protivne namjeni unutar svog plana ima i članak "Rekonstrukcija građevina čija je namjena protivna planiranoj namjeni".UPU plan u kojem se nalazi moja čestica s 3 legalna objekta, nema taj članak. Pa me zanimaju mogućnosti rekonstrukcije. Problem je što prilikom izrade plana (2011 godine) objekti nisu bili legalizirani, pa pretpostavljam da zbog tog nema članka unutar UPU-a "Rekonstrukcija građevina čija je namjena protivna planiranoj namjeni" jer tada nije bilo legalnih objekata koji su protivni namjeni. Mene zanima znači postoji li obveza prilikom izrade plana, ukoliko postoji legalna građevina koja se nalazi protivno namjeni. Svaki UPU unutar područja obuhvata koji ima takve građevine ima taj članak. Također me zanima mogu li se u tom slučaju primjeniti odrednice GUP-a za navedeno područje, jer unutar GUP-a postoji članak koji pokriva "Rekonstrukciju građevina čija je namjena protivna planiranoj namjeni". Nadam se da sam bio jasan, ukoliko nisam pitajte pojasnitu ću još :) i molim za pomoć :) jer po meni nema logike da legalne građevine nemaju mogućnost rekonstrukcije.
  4. Postoji li zakonska obveza prilikom izrade prostornih planova da se sve legalne građevine mogu rekonstruirati? Neovisno u kojoj zoni se nalaze.
  5. Pozdrav, imam pitanje vezano za rekonstrukcija legalnog objekta. Objekt je izgraden prije 1968, i želio bih ga rekonstruirati u postojećim gabaritima. Problem je što je objekt po namjeni protivan namjeni čestice na kojoj se nalazi. U UPU planu za navedeno područje nije objašnjena ni navedena "rekonstrukcija protivna namjeni". Što u tom slučaju? Inače za takve slučajeve GUP pa i prostorni plan, a i ostali UPU-i u obuhvatu navedenog GUP-a imaju pravila za rekonstrukciju (legalnog objekta) protivnu namjeni.. Hvala puno! :)
  6. Po kojem pravilniku se izraduju planovi? Zanima me moze li netko privatnu i izgradenu parcelu staviti u z3 ? Postoji li zakon nekakav ili ne?
  7. Naravno, potpuno mi je jasno sto govorite. U ovom slucaju ona bi rekla sve da na toj cestici nije gradevina koja je legalna. Znaci cestica dijelom z3 s legalnom gradevinom. I sad je pitanje ako zelim sagraditi zamjensku, dali je moguce to sto sam pitao vezano za oblik s obzirom da se “bitno” odnosi na sto i u kojoj mjeri?
  8. Imam lokacijsku informaciju i u njoj ne pise nista vezano za gradevine na njoj nego o cestici.
  9. A jel moguce napravit manju od postojece uz izmjenu oblika? Znaci ako je recimo oblik kruznice povrsina 78kvadrata jeli moguce napraviti kocku koja ce bit cca50 kvadrata ali niti jednim dijelom nece izlaziti van tlocrta kruznice?
  10. Prenamjena tesko da ce proc bez vecine u gradskom vijecu.. a sanse za to su minimalne i nikakve.. kako mislite prema onome sto je odredeno za manju cesticu? Radi se o jednoj cestici
  11. ok super, razumijem sve. no ako je ta gradevina (koja je legalna, ima vodu,struju,kanalizaciju, kucni broj) na parceli koja je dijelom Z3 a dijelom M1, što onda?
  12. ako sam dobro razumio, imam staru gradevinu legalnu s dozvolom(gradena prije 1968) u ruševnom stanju, mogu raditi zamjensku istih gabarita (iako i pojam gabariti je nejasan) ili vecu ako je to dozvoljeno po prostornom planu?
  13. I mene zanima isto. Puno toga je tu podložno slobodnoj interpretaciji referenta..
  14. Imam isti problem, skladiste koje je legalizirano, izgradeno prije 1968, prostornim planom odredena parcela manjim dijelom M1 a vecim Z3. Isao bi u rekonstrukciju postojeceg objekta. Ima netko iskustva sta napraviti?
  15. Pozdrav svima, znaci na parceli koja je Z3 su dva legalizirana objekta, glavna zgrada izgradena prije 1968 i pomocna izgradena prije2010. Moze li se i na koji nacin zatraziti dozvola za rekonstrukciju i nadogradnju postojecih objekata? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija