Jump to content

ivistipe

Korisnik
 • Broj objava

  88
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kupnja nekretnine

  Klonite se takva posla, i niti vam banka neće dati toliki kredit za stariju nekretninu.
 2. Ispravni postupak

  Nije, ali vi ako imate neka prava u svezi te nekretnine možete prigovarati tom postupku i tom ispravnom postupku se neće udovoljiti.
 3. HEP elektra - gubitak prava na korištenje mreže

  To je po njihovom internom zakonu i bilo bi zanimljivo kad bi ih netko tužio za stjecanje bez osnove ucjenu jer ipak je taj priključak i sufinanciranje izgradnje mreže netko platio. Ja sam dobio još odgovor da oni sada moraju pojačati snagu zbog ponovnog priključenja?, pa ta snaga n tom mjestu je već postojala i nekom drugom su je opet prodali i sad to još jednom hoće masno naplatiti!! Ne bježi od toga da se dug mora naplatiti ali sigurno ne na takav način - ucjena i sramota!
 4. HEP elektra - gubitak prava na korištenje mreže

  Tako sa i ja prošao kad sam htio podmiriti dug od 4000kn na nekretnini koju sam nasljedio i da se ponovo ukopča struja odbili su moj zahtjev tražili ponovno plačanje priključka. To rade jer su monopolisti. Samo sam im najavio da više nema šanse da ih pustim na posjed za izmjenu stupova i rezanje grana, a svoju mrežu i stupe nek si stave na javnu površinu. Zato ljudi ne puštajte HEP na svoj posjed jer je vrlo bezobrazan, ako plaćamo mi njima, neka plate i oni nama!
 5. Tu ste si krivi sami jer ste na takav rad pristali pa se ponaša poslodavac prema vama kao robovlasnik. Najavite mu da mu više nećete raditi prekovremeno bez pismenog naloga i plaćenih prekovremenih i da tražite drugi posao, a on neka galami koliko hoće i onako će ostat bez ljudi.Odraditi 8 sati i odite kući.
 6. Ugovor o doživtnom uzdržavanju

  Po tome zabilježba u zk nema nikakvog značaja, ako primatelj uzdržavanja može i dalje raspolagati nekretninom.
 7. Molim pravni savjet u vezi kredita

  U krivu ste kredit je isto bračna stečevina i nakon razvoda supružnik koji sam plača kredit ima pravo tražiti polovinu od drugog supružnika u sudskom postupku i to sa sigurnim uspjehom. Čak i u najgorem scenariju bi mogla banka zatražiti utvrđivanje bračne stečevine ako se nebi plaćao kredit, makar za sada još to banke ne rade, ali bi mogle u budućnosti.
 8. Molim pravni savjet u vezi kredita

  Može ju teretiti suprug jer i kredit ulazi u bračnu stečevinu te suprug može zahtijevati plačanje polovice preostalog iznosa kredita nakon razvoda. Ako to želi izbjeći bolje da se ne rastaje, a od supruga može svejedno otići svojim putem i tu ju ne može nitko spriječiti pa neka onda suprug zatraži razvod pa bi u tom slučaju za nju to bilo znatno povoljnije i mogla bi mu postaviti neke uvjete.
 9. Probne tablice

  Osobno sam prije 4 godine uzeo probne tablice na policiji, ali moraš imati važeću policu osiguranja, potpisat izjavu da su kočnice i volan ispravni i navesti relaciju kretanja. Na putu do tehničkog me sustigla policija vozili su se za mnom 5 kilometara i najvjerojatnije su provjeravali tablice (vidio sam u retrovizoru) i nije bilo nikakvog problema.
 10. Ovrha nad jedinom nekretninom

  Djete živi sa majkom i tu oko nekretnine otac nema što tražiti. Djete ne može svojom imovinom odgovarati za dugovanje majke, samo se mora ugovor napraviti tako da se ne vidi da je tu materijalno sudjelovala majka. Možda se i čekati djetetova punoljetnost i taj posao odraditi tada, naravno ako se prodavatelji s time slažu.
 11. Ovrha nad jedinom nekretninom

  Kupoprodajni ugovor ili darovni može sklopiti treća osoba (djed ili baka) u korist djeteta bez potpisa majke i rješenja problem.
 12. Ovrha nad jedinom nekretninom

  Za vas najidealnije rješenje da nekretninu stavite na svoje dijete uz upis tereta prava doživotnog uživanja i plodouživanja u vašu korist. Tako ste doživotno osigurani da vam to nitko neće uzeti i istjerati sa nekretnine. Za detalje se obratite javnom bilježniku koji vam to može sve napraviti.
 13. Prijava MUP-u od strane liječnika

  Postavlja se pitanje zašto onda taj pregled ne plati hzzo kad smo već zdastveno osigurani? Ovo je još samo jedan način kako nešto ljudima naplatiti, jer tu se pregled naplati odmah i sigurno če liječnik nešto naći da dobijete ograničenje.
 14. PRAVO PROLAZA

  Vi samo parkirajte neko staro vozilo natom putu i nemojte ga micati, a za svaku štetu zovite policiju i podnesite kaznenu prijavu za oštečenje stvari. Sa kapijom ste malo preuranili, to ste trebali napraviti nakon nekog vremena kad se stvari malo smire. Sad kad su kiše raskopajte dio puta tako da bude puno blata i sigurno neće nitko prolaziti.
 15. Ovjera potpisa kod javnog bilježnika

  Na ovjerenu ispravu se ne smije ništa dopisivati niti ispravljati bilo kakve pogreške jer to se može smatrati kaznenim djelom krivotvorenja i lažiranja originalnog dokumenta. Isto tako i bilježnici pohranjuju u arhivu kopiju svake isprave koju ovjeravaju tako da se isprave mogu usporediti. Za greške i dopune isprava se mora napraviti aneks ugovora (isprave) koji se također mora ovjeriti.
×