Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

ivistipe

Korisnik
 • Broj objava

  38
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Razvod/kredit

  samo ste pritom zaboravili da je stan bračna stečevina jer je kupljen u braku a suprug sa sigurnim uspjehom može pobijati darovni ugovor jer je očito sklopljen radi prikrate, bez obzira da nije ništa radio i imao vezu sa strane.
 2. Predbilježba za uknjižbu

  sutra će biti vidljiva, provjerite
 3. Splitska banka

  Vi kao nasljednik svoga oca ne nasljeđujete njegovo jamstvo za tuđi kredit i niste dužni to preuzeti. Sa bankom i bilo kime nemojte o tome ništa raspravljati, ne telefonski ni pismeno kako vas nebi naveli da slučajno priznate dug, već ih uputite da ako misle da su u pravu neka to svoje pravo traže putem suda. Mislim da vam je i ovaj odvjetnik loš pa u slučaju potrebe potraži te drugog. Sretno, javite ishod.
 4. plaćanje tužiteljevom odvjetniku

  Dužni ste platiti samo ono što vam odredi sud u presudi i ništa više.
 5. Predmet oznaka K-123/2017

  Prvo slovo predmeta K znači da se vodi kazneni postupak, a vi najbolje znate za vas se tereti.
 6. Pomoc s pravom na zivot u obiteljskoj kuci

  Samo pazite da majka svoj suvlasnički dio ne prepiše vašoj setri ako već i nije i da ju poslje toga sestra vrati vama na brigu i uzdržavanje. To se često događa.
 7. Kupnja kuće

  Prije nekoliko mjeseci sam kupovao kuću i nitko nije pitao za energetski certifikat i prijenos vlasništva je prošao bez problema. Vi vidite što kupujete i u taj se odnos između vas i prodavatelja nema nitko pravo uplitati, a taj energetski certifikat za kopoprodaju je izmišljen samo zato da se vam uzme još lova. Ako vam baš treba vi si ga možete ishodovati bilo kad.
 8. Bivsa supruga trazi pola mog stana nakon 5 godina od razvoda

  Ne brinite, jer ima samo pravo potraživati polovinu onog djela koliko je otplačeno kredita za vrijeme trajanja braka. Obavezno uzmite dobrog odvjetnika.
 9. Zahtjev za kredit (koji nemaju u ponudi)

  Evo mog iskustva: u jednoj uglednoj i velikoj banci u hrvatskoj (neću javno imenovati), čiji sam i klijent u to vrijeme namjeravao sam uzeti stambeni kredit. Odem u banku da se o svemu dogovorimo, naravno oni sve obećaju, upute me koju dokumentaciju treba donjeti. Ja skupim svu dokumentaciju, ovjreni kupoprodajni ugovor za nekretninu koju kupujem (dao sam kaparu) i to sve predam u banku. Oni kažu sve u redu, poslat ćemo procjenitelja da procjeni nekretninu da će sve biti riješeno za 10 dana. Nakon 10 dana zovu i kažu da mi ne mogu dati kredit jer nekretnina za njih na vrijedi ništa, iako je njihov procjenitelj to procijenio 20000e i da negu kod njih dobiti nikakav kredit! Š0K! Napominjem klijent sam bio kod njih 20 godina, više puta veći iznos oročenih sredstava, stambenu štednju 15 godina nikada ništa dužan i to mi je bilo za zahvalu! Otišao sam u drugu banku i dobio kredit za tjedan dana bez problema. Zatvorio sam sve račune u bivšoj banci, čak su imali obraza nagovarati i nazivati telefonom da ne zatvorim račun.One reklame o ponudi kredita uopće nisu istinite i samo obmanjuju klijente. Svim prijateljima iznio svoje iskustvo i preporučio da navedenu banku zaobilaze u širokom luku. NIKAD VIŠE U NAVEDENU BANKU !!!
 10. Problemi sa ogradom/međom/susjedom

  Ako bude prijetio, galamio i opet nešto šarao, nabijao čavle obavezno pozvati policiju za remećenje javnog reda i mira, oštećivanje vaše imovine. Nemojte se sa njime ništa raspravljati ni svađati. Ja bi ga obavezno prijavio građevinskoj inspekciji zbog prozora.
 11. video zapis kao dokaz u postupku

  Ovdje ispada da onaj koji poslika kazneno djelo više kriv od kriminalca samo zato što ta nije upozorio da će ga snimat. Više nesmeš ni lopove slikat.
 12. Legalizacija objekta

  Ako vam je objekt sagrađen prije 68, ucrtan u katastru i upisan u gruntovnicu, onda u tom slučaju zatražiti od katastra Uvjerenje daje zgrada evidentirana prije 68 (može se dobiti isti dan), a zatim odete na ured za prostorno uređenje i zaražite Uporabnu dozvolu. Uporabna dozvola se izdaje u roku 1mj. sa klauzulom pravomočnosti. Bez uporabne banke ne odobravaju hipotekarne kredite.
 13. Iznajmljivanje stana obitelji s djecom i izbacivanje

  Tu se najmodavac uvali u još veće probleme. Ako ga hoćeš na silu izbaciti svi te od policije, czss., suda gledaju kao kriminalca koji tjera stanare iz svojega! Za to još možeš dobit i kaznenu prijavu. Stanare moraš moliti, pa tužiti deset godina platiti sud, odvjetnika, deložaciju oko 20.000 kuna, još če ti napra viti duga na režijama i kako to onda naplatiti kad su obično takvi bez imovine? Svaka čast takvom zakonu!!! Za takve bi štetu i troškove trebala platiti država!!!
 14. Uvid u osnove odluke prepisa vlasništva?

  Ako ne znate broj čestice to možete naći na arkod pregledniku ako znate gdje se nekretnina nalazi ili barem njezin oblik.
 15. Uvid u osnove odluke prepisa vlasništva?

  Obratite se zemljišnom sudu tamo gdje se nekretnine nalaze sa brojem katastarske čestice i moraju vam dati na uvid sve podatke iz zemljišne knjige i zbirke isprava za navedenu nekretninu, a možete i tražiti kopije navedenih dokumenata, naravno plaćanjem 20 - 40 kn po dokumentu. Zemljišna knjiga je javna i imate pravo na uvid bez ikakvih ograničenja.
×