Jump to content

ivistipe

Korisnik
 • Broj objava

  56
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. 2 identicna darovna ugovora

  Vi ste se prvi upisali u zemljišne knjige, bili u posjedu navedenih parcela od darovanja i ne može vam nitko ništa.
 2. Lovišta i pas u šumi

  Prijavite tog lovca policiji da vam je prijetio pa će ostat bez puške. Znam i primjer kad je lovac ubio pudlicu u vingradu pa nastavio piti u kljeti, toliko o bahatosti pojedinih šerifa.
 3. Smetanje posjeda

  Zato nepotrebne stvari ne ukloniti omah nego nakon nekog vremena makar i nakon više mjeseci, ali prostore omah početi koristiti i staviti pod ključ.
 4. Općine, gradovi i država ne odgovaraju za dugove nasljednika i sigurno će naći naćin da se dug prebaci na trenutnog korinika, pružatelj usluge će jedostavno isključit korisnika tako dugo dok se ne plati dug, a korisnik će sigurno platit ako treba daljnu opskrbu. Ucjena pružatelja usluge, ali i sigurna naplata.
 5. Vlasništvo nad priklučkom se sigurno neće moći rješiti dok postoji dug. Ako stric nije imao imovine neće biti i nasljednika, a k tome još je imao i socijalnu pomoč pa su vjerojatno potraživanja centra sigurno veća od imovine ako ju je imao, pa i u tom slučaju nitko i neće prihvatiti takvo nasljedstvo.
 6. Smetanje posjeda

  Obavezno početi koristiti i zaključati sporne prostore, staviti nutra cement,daske i sl. i ne pričati okolo da su tu još nečije stvari. Nakon nekog vremena se početi postepeno rješavati tih stvari, za metal pozvati lokalne rome koji će s veseljem sve pobrati, plastiku predati u reciklažno dvorište, a drvenariju spaliti.
 7. Dug će ipak morati netko podmirit jer u protivnom nekretnina će biti isjlučena s javne vodopskrbe tako dugo dok se sav dug ne podmiri sa svim troškovima isklučenja i zateznih kamata.
 8. neovjeren kupoprodajni ugovor

  Ako je upisani vlasnik voljan prizati kupoprodaju dovoljno je ovjeri svoj potpis na ugovoru a ako je u ugovoru nedovoljno opisana nekretnina možete i napraviti aneks ugovora, to je najbrže i najednostavnije rješenje.
 9. PRAVO PROLAZA

  Ljudi parkiraju aute i na državnim cestama pa nisu kažnjeni, pa ne vidim razlog zašto bi netko vas kaznio na vlastitom imanju. Na ulazu na posjed postaviti natpis da je posjed pod video nadzorom, postaviti na kuću nekoliko kamera makar lažnih, ne se micati sa puta iako će biti galame i psovki, i ne ulaziti u nikakve prepirkei raspravljanja sa njima jer imate posla sa lokalnim šerifima. Nakon nekog vremena kad se malo situacija smiri prekopati put jer su vam "pukla cijev za vodu", to napraviti ka bude mnogo kiše tak da bude puno blata pa će takvi susjedi odustat od prolaza.
 10. PRAVO PROLAZA

  Parkirajte auto na putu i nemojte se maknuti.
 11. odete na bolovanje (smislite nešto mućina, umor od posla i slično) i dobite pet dana.
 12. Prisustvovanje ročištima

  Ako niste prisutni na ročištu svjedoci većinom uz navođenje protivne strane govore protiv vas, vi im ne možete postaviti protupitanje niti prigovoriti njihovu iskazu. U zapisnik ulazi mnogo manje pozitivih činjenica po vas, a to odvjetik protivne strane vrlo dobro koristi u korist svoje stranke. Odvjetnici vole kada ima dosta svjedoka pa se tako rozvlče ročišta jer posjed i međa su njima dobra i laka zarada i nikad kraja.
 13. SMS poruke

  Blokirajte broj od te osobe.
 14. Problem sa međom

  Prozor je na tuđoj nekretnini i sigurno nećete dobiti pravo da zazidate prozor.
 15. Problem sa međom

  postavite ormar i zastor pa više neće otvarati škure u vaše dvorište.
×