Jump to content

ivistipe

Korisnik
  • Broj objava

    355
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Kako uopće može inkasator napraviti prijavu i hrt poslati uplatnice kad nemaju OIB posjednika tv. Dalu hrt može tražiti dvije pretplate, konkretno plaćam preko banke i one sepa suglasnosti a u skladu sa adresom na osobnoj, ali mi uporno šalju uplatnice i sa još drugom adresom nekretnine kojoj sam isto vlasnik?
  2. Isto tako i vi imate pravo potraživanja od bivšeg supruga da vam plača pola vašeg hipotekarnog kredita.
  3. Potpuno pogrešno tumačenje i ta nekretnina spada u bračnu stečevinu, kojim je novcem kupljena to je u braku vrlo teško dokazati!!
  4. Kredit je isto dio bračne stečevine i nakon razvoda svakom pripada polovica preostalog neotplačenog dijela kredita kojeg je dužan podmiriti.
  5. Da uz more u turističkim mjestima.
  6. Najbolje vam je pitati lokalnog geodetu, inače u unutrašnjosti su vam cijene građevinskih zemljišta po selu od 4 - 5 EUR m² maximalno.
  7. Prijavite stanovanje i to vam je olakotna okolnost u slučaju kakvog budućeg spora.
  8. Vrlo nepovoljna situacija i ako netko majku dobro spunta može zatražiti ništetnost darovnog ugovora upravo iz razloga što nije bilo prave predaje nekretnine u posjed prilikom darovanja i ta 1/2 se vraća majci. Za prijavu na adresu nije potrebna suglasnost majke kad budete upisani 100 posto vlasnik.
  9. Da ako je u građevnoj zoni.
  10. Neće prodati jer to neće nitko kupiti, a vi morate stupit u posjed i stan držati u posjedu.
  11. Poljoprivredno zemljište 3 - 4 kn m² prema podacima porezne.
  12. Svi vam ovdje kompliciraju a stvar je vrlo jednostavna: vi ste vlasnik 1/2 nekretnine i to ste stekli temeljem zakona - bračna stečevina bez obzira što niste upisani u gruntovnici i to morate jasno istaknuti na ostavinskoj. Druga polovica se dijeli među nasljednicima tako da bi svekrva dobila samo 1/4, pitanje dali uopće i to ima pravo (malo detaljnije proučite zakon o nasljeđivanju) i ako i dobije tu 1/4 odmah je i obavezna podmirivati 1/4 preostalog kredita i drugih eventualnih dugova. Lp, nedajte se nasamariti.
  13. To se obično riješi za nekoliko dana,ali ovi na moru to rješavaju znatno duže pa čak i godinama.
  14. Vrlo rizična kupovina, jer tu je velika vjerojatnost da se nađe nekolicina sustanara koji neće dati neku suglasnost za završetak upisa legalizacije i etažiranja, prvo neka prodavatelj rješi papire. Ako imate pare u ruci vi možete bilo gdje kupiti stan sa urednom dokumentacijom, možda malo skuplje ali ste onda sigurni. Obično kad pokažete pare prodavatelj i spušta cijenu.
  15. Pitajte u drugim bankama, neke rado daju takve kredite uz uvjet da prebacite račun kod njih. Jedna daje čak dosta veći minus od ovog vašeg duga.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija