Jump to content

ivistipe

Korisnik
 • Broj objava

  27
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. video zapis kao dokaz u postupku

  Ovdje ispada da onaj koji poslika kazneno djelo više kriv od kriminalca samo zato što ta nije upozorio da će ga snimat. Više nesmeš ni lopove slikat.
 2. Legalizacija objekta

  Ako vam je objekt sagrađen prije 68, ucrtan u katastru i upisan u gruntovnicu, onda u tom slučaju zatražiti od katastra Uvjerenje daje zgrada evidentirana prije 68 (može se dobiti isti dan), a zatim odete na ured za prostorno uređenje i zaražite Uporabnu dozvolu. Uporabna dozvola se izdaje u roku 1mj. sa klauzulom pravomočnosti. Bez uporabne banke ne odobravaju hipotekarne kredite.
 3. Iznajmljivanje stana obitelji s djecom i izbacivanje

  Tu se najmodavac uvali u još veće probleme. Ako ga hoćeš na silu izbaciti svi te od policije, czss., suda gledaju kao kriminalca koji tjera stanare iz svojega! Za to još možeš dobit i kaznenu prijavu. Stanare moraš moliti, pa tužiti deset godina platiti sud, odvjetnika, deložaciju oko 20.000 kuna, još če ti napra viti duga na režijama i kako to onda naplatiti kad su obično takvi bez imovine? Svaka čast takvom zakonu!!! Za takve bi štetu i troškove trebala platiti država!!!
 4. Uvid u osnove odluke prepisa vlasništva?

  Ako ne znate broj čestice to možete naći na arkod pregledniku ako znate gdje se nekretnina nalazi ili barem njezin oblik.
 5. Uvid u osnove odluke prepisa vlasništva?

  Obratite se zemljišnom sudu tamo gdje se nekretnine nalaze sa brojem katastarske čestice i moraju vam dati na uvid sve podatke iz zemljišne knjige i zbirke isprava za navedenu nekretninu, a možete i tražiti kopije navedenih dokumenata, naravno plaćanjem 20 - 40 kn po dokumentu. Zemljišna knjiga je javna i imate pravo na uvid bez ikakvih ograničenja.
 6. Ovrha Ljubljanske banke

  Kakvo je to rješenje koje nema obrazloženje na temelju čega se i za što provodi ovrha??
 7. Prodaja apartmana i isplata u eurima

  Dali netko zna koji tečaj primjenjuje banka kod transfera kredita u eurima na kunski račun, srednji gornji ili nešto između? (zaba)
 8. Ako vam je dao otkaz to znači da vas više ne treba i tu nema nikakvog otkaznog roka.
 9. Ishodovanje uporabne za zgrade prije 1968

  Ja uzimam stambeni kredit i dajem nekretninu pod hipoteku. Izvadio sam uvjerenje iz katastra da je kuća evidentirana prije 1968, ali mi je procjenitelj iz banke napomenuo da to vjerojatno neće biti dovoljno, da moram izvaditi uporabnu dozvolu a za to se malo čeka, jer da će u protivnom vjerojatno kredit biti odbijen. Ima li možda netko takva iskustva. Dali je moguće neko drugo osiguranje kredita?
 10. Što napraviti kada vam šef neda na godišnji odmor

  Otiđite kod doktora recite da se psihički loše osječate, da ste pod pritiskom na radnom mjestu i dobit ćete bolovanje minimalno 2 tjedna.
 11. Zastara ovrhe

  Dali se prekida zastara naplate potraživanja predajom pravomočne sudske odluke stranom sudu u sloveniji za priznanje strane sudske odluke u mjestu gdje živi dužnik i ima imovine pogodne za naplatu.
 12. Dvije oporuke na isti datum

  Vaše šanse za pobijanje takve oporuke su dosta velike pogotovo iz toga jer osoba koristi svaki put drugu oporuku, te je već ovdje jasno da nešto muti. Protivna strana bit će upućena u parnicu gdje vi zatražite grafološko vjestačenje tih oporuka, izjavite sumnju da su krivotvorene. Odmah im najavite da ćete protiv osobe koja je krivotvorila, koja se krivotvorinom koristi i protiv svjedoka na oporuci podnjeti kaznene prijave za krivotvorenje javne isprave, a za što su predviđene kazne zatvora, pa se možda protivna strana smiri i popusti. Svakako angažirajte odvjetnika ako dođe do parnice.
 13. Prisilno zasnivanje založnog prava

  Razlika vremena od pravomočnosti pa do ovšnosti leži u tome što je odluka županijskog suda stajala vjerojatno negdje u "ladici" te je nakon dužeg vremena poslana strankama (odvjetnicima).
 14. Prisilno zasnivanje založnog prava

  Presuda u kojoj je tužitelj izgubio spor te mu je naloženo da tuženiku nadoknadi parnični trošak od 11000kn je pravomočna 19.01.2011.,ima žig u kjem piše ODLUKA JE OVŠNA DANA 1.9.2012. Od kojeg datuma počinje teći desetogodišnji rok zastare. Dali se može na temelju te presude zatražiti od zemljšnoknjižnog suda zabilježba osiguranja založnog prava (hipiteke) na nekretnini tužitelja.
 15. Kupnja s tuđim poklon-bonom?

  U nekim trgovačkim centrima vode evidenciju o pravu korisnika bona, te traže osobnu na uvid ispisuju broj osobne i traže potpis korisnika. Raspitajte se na blagajni.
×