Jump to content

ivistipe

Korisnik
 • Broj objava

  45
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta


Aktivnosti reputacije

 1. Zbunjen
  ivistipe je dobio reakciju od Giovanna1 u Predmet oznaka K-123/2017   
   Prvo slovo predmeta K znači da se vodi kazneni postupak, a vi najbolje znate za vas se tereti.
 2. Sviđa mi se
  ivistipe je dobio reakciju od Spitfire u Problemi sa ogradom/međom/susjedom   
  Ako bude prijetio, galamio i opet nešto šarao, nabijao čavle obavezno pozvati policiju za remećenje javnog reda i mira, oštećivanje vaše imovine. Nemojte se sa njime ništa raspravljati ni svađati. Ja bi ga obavezno prijavio građevinskoj inspekciji zbog prozora.
 3. Hvala
  ivistipe je dobio reakciju od Tin123 u Legalizacija objekta   
  Ako vam je objekt sagrađen prije 68, ucrtan u katastru i upisan u gruntovnicu, onda u tom slučaju zatražiti od katastra Uvjerenje daje zgrada evidentirana prije 68 (može se dobiti isti dan), a zatim odete na ured za prostorno uređenje i zaražite Uporabnu dozvolu. Uporabna dozvola se izdaje u roku 1mj. sa klauzulom pravomočnosti. Bez uporabne banke ne odobravaju hipotekarne kredite.
 4. Hvala
  ivistipe je reagirao na Samo ime :) u Premještaj ulaznih vrata u stanu   
  Pozdrav svima, nadam se da ćete mi moći pomoći. Uglavnom kupila sam stan na 4. katu zgrade (na kojem je jos jedan stanar prekoputa i iznad krov) koji u startu nije imao raspored koji sam željela, ali sam mislila da će se nešto unutar stana moći izmijeniti i da ću moći dobiti ono što želim. No ispostavilo se da se radi o nosivom zidu (koji je prijašnji vlasnik već porušio i ostavio samo stup koji s obzirom da s se nalazi na sredini jako malog prostora smeta za bilo kakvo uređenje). Jedina mogućnost koja mi sad ostaje je da promijenim zid na kojem su ulazna vrata i stavim ih na zid do. Ono što me zanima smije li se tako nešto napraviti (staviti ulazna vrata na drugi zid u zgradi), treba li za to dozvola ili nešto slično? Zid na koji bih stavila ulazna vrata nije nosivi.  Hvala unaprijed. 
 5. Hvala
  ivistipe je dobio reakciju od grgurN u Uvid u osnove odluke prepisa vlasništva?   
  Ako ne znate broj čestice to možete naći na arkod pregledniku ako znate gdje se nekretnina nalazi ili barem njezin oblik.
 6. Hvala
  ivistipe je dobio reakciju od drot13 u Uvid u osnove odluke prepisa vlasništva?   
  Obratite se zemljišnom sudu tamo gdje se nekretnine nalaze sa brojem katastarske čestice i moraju vam dati na uvid sve podatke iz zemljišne knjige i zbirke isprava za navedenu nekretninu, a možete i tražiti kopije navedenih dokumenata, naravno plaćanjem 20 - 40 kn po dokumentu. Zemljišna knjiga je javna i imate pravo na uvid bez ikakvih ograničenja.
 7. Hvala
  ivistipe je dobio reakciju od drot13 u Dvije oporuke na isti datum   
  Vaše šanse za pobijanje takve oporuke su dosta velike pogotovo iz toga jer osoba koristi svaki put drugu oporuku, te je već ovdje jasno da nešto muti. Protivna strana bit će upućena u parnicu gdje vi zatražite grafološko vjestačenje tih oporuka, izjavite sumnju da su krivotvorene. Odmah im najavite da ćete protiv osobe koja je krivotvorila, koja se krivotvorinom koristi i protiv svjedoka na oporuci podnjeti kaznene prijave za krivotvorenje javne isprave, a za što su predviđene kazne zatvora, pa se možda protivna strana smiri i popusti. Svakako angažirajte odvjetnika ako dođe do parnice.
 8. Hvala
  ivistipe je dobio reakciju od Helena1981 Skreblin u Obiteljsko pravo, nasljeđivanje-POMOĆ   
  Neka vaš otac sa unukom sklopi ugovor o dosmrtnom uzdržavanju uz obavezan upis zabilježbe tereta na tom stanu i u vašu korist prava dožvotnog uživanja i plodouživanja. Sve to vam može napraviti javni bilježnik.
 9. Hvala
  ivistipe je dobio reakciju od luna.bakrena u Pravo na nužni dio nasljedstva   
  Znači stvar je gotova i tu više pomoći, a nema ni nužnog djela. Možete kontrolirati dali če sestra izvršavati obveze po ugovoru te u slučaju bitne povrede istih bi se mogao pobijati takav ugovor.
×