Jump to content

l30n

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nekako mi se čini da ako poslovno računalo ne uspijem iskamčiti za nekih 20 do 30 dana, morat ću ga prijaviti zbog popisa inventara. Tamo gdje je i zašto, Ustvari sam vas zato i pitao savjet kako sam do toga. Nije mi baš jasno otuk policiji pravo uzeti poslovno računalo koje se vidi po naljepnicama da nije očevo " ima naljepnica doniranja eu".
  2. Najveći je problem što su sva računala oduzeta kao da su oduzeta mom ocu, mene nije bilo doma. Pa neznam na koji način dokazati vlasništvo osim pri raspitivanju nociti sa sobom originalne kutije video kartice i originalnu kutiju poslovnom računala,vezani su serijskim brojem, jedino što je računalo koje ima graf vrlo skupu kutija kupljena jakkko davno negdje 2016 i to preko njuškala i slično, procesor isto tako, osim napajanja i grafičke kartice. Ma nek mi vrate samo video karticu i poslovni laptop i ja sretan ko dijete koje misli da postoji djed mraz!
  3. Što mislite da to pregrmim i idem preko institucije ili kao privatna osoba. 99,9 posto sam siguran da nisam pšočinio nikakvo nedjelo ili bilo što, poslovno računalo je na linuxu, a moje doma na oriinalnim poslovnim vinowsima, jer je to računalo za posao korišteno, koliko i hp laptop. Možda bi to bio najbolji put, ali bi time zasigurno na oca priljepio etiketu koja je vrlo nepoželjna, no mogu se nadati, bar što se poslovnog računala tiče nekakvoj tajnosti ) tajnica) ravnateljica i to je to?
  4. Poštovanje, Pretresom naše obiteljske kuće iz razloga što je moj otac gledao neprimjeren sadržaj preko interneta (nije ni znao da je zabranjen) 85 god demencija. Dake oduzeto je njegovo računalo i njegov mobitel koji čak nije niti smartphone. No problem je što su i meni oduzeta dva računala, a jedina poveznica im je što su na priključku intrneta koji se vodi pod mojim ocem, no računala su oduzeta kao da su njegova, tj ja nisam dobio nikakvav papir o oduzimanjima ta dva računala. Jedno od njih je poslovnio (učitelj), drugo je privatno, moje. Jasno mi je da trebaju ispitati i moja dva računala jer suna istom priključku, ali ih razdvaja ip adresa i mac adresa, pa čak i router koji ima adresu moj 192,168,1,2 očev 192.168.1.1 te je jako lako razgraničiti kroz što je išao i kakav promet. Prošla su četiri mjeseca, a niti mom ocu niti meni ništa nije javljeno. Bojim se da će moja dva računala završiti ad acta u nekom podrumu i da ih nitko neće niti pogledati i znati zašto su tu ako uskoro nešto ne učinim, dali na policiji ili državnom odvjetništvu? Moje pitanje je na koji način se mogu raspitati gdje se nalaze moja dva računala i kako doći do njih? Ako policija nije utvrdila nikakav prekršajni ili krivični sadržaj. Hvala unaprijed
  5. Postovani, imam susjede koji ucestalo pozivaju policiju radi navodnog krsenja javnog reda i mira. No ja nista lose ne cinim. Evo npr danas, nedjelja, oko 15 h sam 10minuta radio fleksaricom u sanu (dvorisni stan) nemamo napisan kucni red. Susjed je poceo urlati na prozor, psivati me, a ja sam mirno odgovorio kako cu prestati raditi za 10minuta. Policija je disla, vidjela i otisla. Pojasnio sam im da sm morao popraviti slavinu jer nemogu rucak napraviti niti piti vode- policiji mislim. Ovo nije jedini slucaj. Zvali su jos 5-6 puta otkako sam doselio gdje jesam i kupio nekretninu. susjeda mi je jednom cak fizicki odgurnula dijete. Isto tako sam si osigurao prostor u vrtu, naspram zida, u vrtu da bih mogao trenirati strelicarstvo. Sportski luk D kategorija oruzja. Ledja okrenut prema susjedi u vrtu, cak i stavljena mreza, no okrenut ledima njima, od mete udaljen 7-10m iza mete zid i postavljena pozadina kako strijela nebi otisla nekontrolirano ili napravila rikoše.l, premda je mreta 125x125 cm i nisam ju u zivotu promasio, ali sam svejedno osigurao pristor i cak ako primasim metu za gadjanje sa 70metara, strijela ce se zabiti u tepih, daske i slicno. No susjeda je i za to pozvala policiju, iako sam osobi dekao, sa ako joj smeta ja necu trenirati dok je ona tamo. Policija je bila tri puta vezano za ovakve incidente. Susjeda me isto tako klevetala drugoj susjedi kako se lazno predstavljam, kako memam posao koji imam, te da sam kriminalac i i ludjak. Izvjestila je drugu susjedu o svemu tome, ne znajuci dac ce ista to meni prenijeti. Najvise me zanima dali je kaznjivo neutemeljeno zvati policiju, radi npr krsenja javnog reda i mira, a kresenka vec 6 puta nema. Dakle niti jedna ostvarena prijava. Isto tako provucen im je internet kroz moj tavan gdje nemaju pravo prolaza. Imam dokument i tome. tj. prostor je moj i supruzin, tavan. Nisam im uklonio vezu, a nisu me uopce niti pitali smiju li na tavan provuci zicu kroz koj prostor. Dali je ista od toga utuzivo? Smije li uopce zvati toliko puta policiju bez raloga, gdje policija svaki puta kulturno pita sto je, ja kulturno odgovorim, naprave zapisnik i nista. Dali je to malteretiranje, to opetovano zvanje bez razloga i dali je Moze li li se odlazak ma tavan bez mog znanja i postavljanje internet veze (kabla) kroz njega smatrati provalom? Postovanje Hvala unaprijed.
  6. Uposlen sam u srednjoj školi. Nakon poroda moja se supruga ozbiljno razboljela i trenutno leži na obradi za transplataciju srca. Iz bolnice će najvjerojatnije izaći za 1o-15 dana. No ona nije sposobna brinuti se o djetetu, a ni o sebi sasvim. Tako da ja skrbim za njih oboje. Želio bih znati kakva prava imam na bolovanje ili porodiljni. Naime supruga mi prima rodiljnu naknadu kako je neuposlena. Dijete ima 3 i pol mjeseca. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija