Jump to content

babac_boja

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Prije svega zahvaljujem se na savjetima, slažem se sa svim napisanim. Riješila se moja dilema, iako sam i dalje u čudu zbog jučerašnjeg odgovora. Jutros sam došla u gruntovnicu, kod drugog referenta nego što je jučer bio suprugu i prodavatelju, 2 stola dalje, i sasvim drugačiji odgovor. Otišli su u arhivu i našli elaborat, napravljen je 2005. što i nije tako davno, i zbilja mi je nejasno da jučer to nije mogla naći i razvezala neku desetu teoriju oko tog navoda u zk koji i meni laiku nedvojbeno ukazuje na to da je nekakav tlocrt osjenčan zutom bojom postoji.
  2. To je stara austrougarska zgrada sa više stanova. Ja sam zainteresirana za kupnju tog jednog stana, na kredit da jer toliko gotovine nemam. Moja kreditna sposobnost nije upitna, problem je nastao oko nekretnine koja je kao "čista" s papirima. Pitala sam, jer igrom slučaja poznajem, vlasnika firme koja je odgovorna za održavanje zgrade, nemaju elaborat, niti su ga imali. Od njih sam nabavila uporabnu, odnosno onaj ekvivalentni dokument o zgradi građenoj prije 1968. Susjede ponaosob nisam pitala, išla sam prvo u gruntovnicu, i tamo mi je rečeno da elaborat ne postoji. Svakako ću pitati susjede, samo me zanima, bez obzira na koji je način napravljena dioba, zar ne bi trebalo to biti negdje službeno zavedeno? I gdje to potražiti?
  3. u zk listu pod dijelom B, vlastovnica, mi je upisano pravo vlasnistva na stan koji namjeravam kupiti, opisano od kojih se dijelova sastoji i u nastavku "u elaboratu etažne diobe građevine sve obojano šrafirano žutom bojom" Problem je u tome sto mi banka ne zeli dovrsiti procjenu nekretnine dok ne dostavim preslik etaznog elaborata, i uputili su me u gruntovnicu. Jutros mi je tamo uvidom u knjige receno da etazni elaborat ni ne postoji, pa ga naravno nemaju, referentica pretpostavlja da je to bio drugaciji tijek diobe (nekakav sudski?) i jedino sto sam dobila je povijesni pregled iz kojeg i dalje nije vidljivo sto je to srafirano zutom bojom. U banci su se uhvatili te recenice i receno mi je da negdje nekakav tlocrt, sto mi je i samoj jasno, mora postojati. Problem je sto ne znam sto ja tocno trazim i gdje da to potrazim, s obzirom da nije rijec o etaznom elaboratu? Sutra se vracam ponovno u gruntovnicu, ali molila bi ako tko ima kakav savijet... Inace procjenitelj je vec izasao na teren, svoj dio posla obavio, mjerio na licu mjesta, tako da se ne radi o tome da bi netko skratio posao prepisujuci s elaborata. Koliko sam shvatila banka zbog te napomene u zk trazi tlocrt da dovrsi procjenu, tj da da konacnu cijenu kvadrata. Procjenitelj mi je odmah rekao da ce me to traziti jer se na taj nacin stiti od primjerice pokusaja da procjenitelj izadje na teren i procjenjuje korektnu nekretninu, a u stvarnosti se radi o nekoj rupi pored. Eto tako laicki shvaceno prenosim. Zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija