Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Dora1306

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, molim za pomoc. Naime, radim vec godinu dana u jednoj privatnoj tvrtki, prijavljena sam uredno, ali nisam do sada jos dobila ugovor o radu, unatoc tome sto sam nekoliko puta pitala, odgovor je bio da ce se rijesiti. Nakon par mjeseci sam presla u neodredeni rad, jedino to znam. U pocetku je bila dogovorena placa, plus putni i organizirani gablec. Radno mjesto u startu nije bilo adekvatno, jer se pocelo raditi u maloj prostoriji u stanu poslodavca, da ce i to kroz par mejseci biti rjeseno, no jos uvijek nas je petero na cca.16m2. Sve je u pocetku bilo super, ali najprije se ukinuo gablec. krajem godine je firma usla u neke financijske probleme pa su rekli da ce nam svima u uredu smanjiti placu za 1000kn, i taj dio isplacivati kao neoporezivi dio, ali samo kroz 2-3 mjeseca dok se financije ne poprave....to sad vec traje pola godine i na pitatnje kad ce se placa vratiti na staro, opet odgovor, rijesit ce se. Dvojici se umjesto putnih ustupilo sluzbeno vozilo koje se potrglo pa sad se svatko snalazi sa dolaskom na posao kako zna (karta za vlak se jednoj djelatnici placa, meni se isplacuju putni) Ovo je takav posao da cesto treba biti dostupan i odraditi neke hitne situacije izvan radnog vremena, cak i navecer i praznikom i vikendom. Sve se to uredno odradivalo, uz obecanje da ce nam se oduziti, medutim, i ta obecanja traju vec godinu dana. Sad se i desilo, da taj dodatni dio place za svibanj nije isplacen tokom lipnja, a vec je srpanj, a uskoro bi trebale biti vec i place za lipanj. Kakva su u ovom slucaju prava zaposlenika, s obzirom da radimo bez ugovora, dali smo u tom smislu uopce obvezni se javljti dok nam ne sjedne ostatak, i dali mozemo traziti tu obecanu naknadu za prekovremeni rad za koji imamo dokaze na pismeno (mailovi, poruke, pozivi)? Dali mozemo odbijati raditi dok nam ne isplate sve? hvala unaprijed na savjetima.
  2. Znaci unatoc tome ako ne pristanem na izmjenu ugovora i zbog tga dobijem otkaz mi ostanu prava na HZZ?
  3. To je onda pretpistavljam lose za mene...najbolje bi bilo onda ako bi se dogovorila da raskine ugovor zbog smanjenja opsega posla....
  4. Hvala na odgovorima. Dakle,imam vremena pristati ili ne pristati na izmjene, a sto tokom toga roka,dali sam ibavezna raditi? Sto ako ne pristanem na izmjenu?dali se ugocir sam po sebi ponistava ii ga poslodavac raskida? Danas cu imati razgovor pa cu nesto vise saznati s njegove strane nadam se
  5. Dobra vecer.... Imam ugovor na tri mjeseca,sada jos do kraja Rujna,u punom radnim vremenu u uhostiteljskom objektu. Bilo je dogovoreno i ugovorom potkrijepljeno da cu sva tri mjeseca raditi full time,no sada je kao sezona pri kraju,i sef mi je sinoc najavio da od 1.9.radim na pola samo.... Kao prvo mi je to financijski neisplativo,kao drugo,trebalo bi ugovor mijenjati.... Sutra imam razgovor o tome sa sefom, pa me zanima sljedece: dali mogu traziti od njega da me odjavi prije isteka ugovora zbog smanjenja opsega posla, a ako se ne slozi s tim,dali mogu dati izvanredni otkaz a da ne gubim pravo na naknadu kod HZZ? ( s time da sam prije toga radila 8 mjeseci u drugoj firmi,i bez prekida nastavila ovdje) Bila bih jako zahvalna na savjetima i informacijama! Lijep pozdrav svima!
×