Jump to content

jinx24

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav! Imate li supruznika/izvanbracnog partnera koji ima uredno zdravstveno osiguranje? Ako da, možete se osigurati preko njega kao član obitelji. Sto se tiče postavljenog, kontroliraju se fiktivni radni odnosi i zavusi od utvrdenog pokreće se prekršajni postupak.
  2. Poštovani, molim savjet kojem tijelu se obratiti vezano uz tumačenje "rada u struci". Naime, pravne sam struke u kojoj radim skoro 6 godina (všs 3, vss 3) te bih se prijavila na natječaj za koje je uvjet 5 godina rada u struci. S obzirom da sam dobila info iz te firme da ne zadovoljavam uvjete za to radno mjesto jer oni rad u struci smatraju samo staz s VSS, molim pomoć kome se obratiti radi dobivanja pisanog tumačenja.😔 Unaprijed hvala!
  3. Molim pomoć. Na negativno rješenje prvostupanjskog tijela xy osoba nije (jos) uložila zalbu već je svoje nezadovoljstvo ukazala putem maila pravniku ustanove prilikom čega je iznijela nove cinjenice (medicinske prirode) koje znatno mijenjaju ishod. Valja spomenuti da je voditelj postupka donio rješenje na osnovu negativnog medicinskog vještačenja tijela iste ustanove. Pravnik ustanove odgovara (na sada dostavljene nove cinjenice u mailu) da se boji da voditelj postupka sada ne zna kako primijeniti članak 47. ZUP s obzirom na nove cinjenice (??) (po meni nema nikakve logike primjenjivati taj članak sada kad je rjesenje vec doneseno?!) umjesto da xy uputi na zalbu?? Koji je ispravan korak po Zupu? Uputiti xy na zalbu pa rijesiti to u prvom stupnju odnosno dostaviti na drugi stupanj, ići na obnovu postupka, rješenje zamijeniti novim ili zbilja sada u mogucem žalbenom postupku analizirati članak 47. Zupa?! Molim nek me netko prosvijetli jer se bojim da mi trenutno ZUP tumači netko tko nema veze s istim... Unaprijed hvala!
  4. Pozdrav, imam pitanje! Dakle, poznanica radi u firmi koja će u stečaj, a ona je trenutno na koristenju roditeljskog dopusta. Da li vlasnik firme moze radnika prebacit u sestrinske firme bez da se ista prekida, odnosno da ona nema rupu. Tipa prestanak radnog odnosa, pa novi ugovor. Ili ta opcija ne postoji? Hvala unaprijed!
  5. Poštovani, molim Vas za savjet. Situacija je sljedeća: kolega je napravio dizajn i web stranicu za jednog poslodavca bez ugovora. Prema usmenom dogovoru poslodavac ga je trebao zaposliti u svojoj firmi, platiti izradu stranice i slično. Pošto je poslodavac obiteljski prijatelj nitko nije mislio da neće platiti, jel. Dogodilo se baš to, dakle čovjek koristi tu web stranicu bez da je išta platio. Zanima me da li ima smisla tužiti ga s obzirom da nema nikakvog ugovora između njih dvoje, čovjek ga je izigrao, niti platio niti zaposlio u svojoj firmi. Kolega samo ima poruke i mailove u kojima je vidljiva potražnja novca za izradu te stranice... Molim Vas savjet i što činiti Unaprijed hvala na odgovorima! I ako ova tema već postoji molim Vas da mi oprostite nov sam na forumu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija