Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

rmogut

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Bazna stanica na krovu zgrade

  Koliko znam, teleoperater nije tijelo javne vlasti nego trgovačko društvo i nemaju službenika za informiranje. Kontaktirati ću ih sa preporučenim pismom sa povratnicom. I čekati ću da se izjasne.
 2. Bazna stanica na krovu zgrade

  Hvala Zao. Sa zahtjevima po ZZPI za sada imam dobrih iskustva ali to ovisi i o tijelu javne vlasti koji (ne)odgovaraju. Kada ne odgovore, žalba zbog "šutnje uprave" uvijek riješi stvar.
 3. Bazna stanica na krovu zgrade

  Hvala za link. Kada sam shvatio da postoji bazna stanica za koju zna jako malo ljudi, dao sam si truda i proučavao tu tematiku. Uglavnom, sivo područje koje teleoperateri iskorištavaju.... Kontaktirao sam HAKOM koji dolazi na mjerenje EM polja jer smo u području povećane osjetljivosti. Kontaktirati ću teleoperatera. Međutim bojim se da će nas pokušati ignorirati. Što napraviti sa suvlasnikom koji je uzimao zakup?
 4. Bazna stanica na krovu zgrade

  Imam sve argumente tj. dokumente. Imam čak i žig zgrade 😀. Međutim, teleoperater je potpisao Ugovor o zakupu, a zgrada je u tom trenutku bila etažirana znači bili su svjesni da ima više suvlasnika....
 5. Bazna stanica na krovu zgrade

  Plan mi je kontaktirati teleoperatera. Što ako se ogluše ili zauzmu isti stav da je Ugovor o zakupu, stvar između njih i dotičnog suvlasnika?
 6. Bazna stanica na krovu zgrade

  Nisam tražio dokumente na uvid jer sumnjam da bi mi dao. Po njegovom shvaćanju on je iznajmio tavanski prostor.
 7. Pozdrav svima, pokušati ću ukratko objasniti činjenično stanje, a unaprijed se ispričavam na duljem postu. Stambeno-poslovna zgrada koja se nalazi u kulturno-povijesnoj cjelini etažirana je 2007. godine i imala je 6 suvlasnika. Rekonstrukcija zgrade napravljena je od 2008. do 2009. godine za koju je izdana lokacijska dozvola (koji su potpisali svi suvlasnici i neposredni susjedi) i potvrda glavnog projekta. U tom trenutku nije bio potpisan Međuvlasnički ugovor, Ugovor o upravljanju zgradom i nije postojao predstavnik suvlasnika. Jedan od suvlasnika, vlasnik posebnog dijela tavanskog prostora, iznajmio je zajednički krov teleoperateru za postavljanje antenskog prihvata bazne stanice koja je postavljena tijekom rekonstrukcije zgrade i zakamuflirana je u lažni dimnjak. 2017. godine potpisan je Međuvlasnički ugovor, jer smo moja obitelj i ja otkupili suvlasnički dio od jednog suvlasnika i time smo postali većinski suvlasnici po udjelu u vlasništvu, donijeli smo odluku o Kućnom redu i potpisali Ugovor o upravljanju zgradom. Krajem 2018. godine smo sasvim slučajno saznali za baznu stanicu koja je postavljena na zajednički krov zgrade o kojoj uopće nismo bili obaviješteni. U postupku smo dobivanja svih relevantnih informacija po ZPPI, a u vezi dokumentacije o postavljenoj baznoj stanici (HAKOM, Ministarstvo zdravstva, Upravni odjel grada, konzervatorski odjel). Za sada smo sigurni da teleoperater ima dozvolu HAKOMA-a i Ministarstva zdravstva ali sumnjamo da ima rješenje konzervatorskog odjela kao i uporabnu dozvolu. Napominjem da sa suvlasnikom koji je iznajmio zajednički dio zgrade nismo u dobrim odnosima makar bi htio sve dogovorno riješiti u cilju dobrosusjedskih odnosa. Kao predstavnik suvlasnika, a u cilju zaštite prava svih ostalih suvlasnika, koje su mi opcije tj. pravna sredstva protiv: a) teleoperatera koji je postavio antenski prihvat sa baznom stanicom, b) suvlasnika koji je „dogovorio“ zakup zajedničkog krova? Unaprijed se zahvaljujem na pomoći i sugestijama. Robert
×