Jump to content

Skywalker007

Korisnik
 • Broj objava

  30
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Liječničko povjerenstvo

  Poštovani da li je netko bio unazad 2 mjeseca na Prvostupanjskoj liječničkoj komisiji radi prava na HRVI da nam prenese iskustva, jer vidim po raznim drugim temama da je dosta dobilo 19% HRVI.
 2. stručna procjena hrvi

  Koliko sam upoznat prava za mirovine stupaju na snagu 01.01.2019. prema članku 217. Zakona o branitelljima stavak b) članaka 26. ‒ 48., 52., 55., 56., 141., 142. i 145. ‒ 147. ovoga Zakona koji stupaju na snagu 1. siječnja 2019. tako da branitelji koji su dobili na komisijama HRVI vjerovatno čekaju početak godine pa onda u mirovinsko, a ostala prava su neki vjerovatno ostvarili zavisi na što ste mislili.
 3. Priznavanje HRVI

  Bio sam prvo na stručnoj procjeni u bolnici gdje su mi rekli da je bolest uzrokovana zbog rata, pa su mi u uredu za branitelje rekli da sad idem na komisiju u taj regionalni centar za profesionalnu rehabilitaciju. Da ovo mi je prvi put pa ne znam što me čeka a nikoga neznam tko je bio na toj komisiji. Da li su vas pitali nešto ili su oni to riješili več unaprijed pa vam onda kratko objasnili.
 4. Priznavanje HRVI

  Poštovana, molim vas trebam iči u taj centar za profesionalnu rehabilitaciju radi određivanja postotka invalidnosti pa me zanima koliko dana ste prije dobili poziv od dana kada se trebate javiti na komisiju. Hvala.
 5. hrvi novi zakon

  Bio sam prije par dana na liječničkom povjerenstvu za procjenu HRVI pa su mi rekli da je bolest vezana uz DR, ali oni više ne izdaju nikakav dokument stranci niti ga šalju poštom, nego predmet vračaju u Ured za branitelje. E sad u Uredu za branitelje su mi rekli da onda idem dalje u Regionalni centar za profesionalnu rehabilitaciju i da tamo određuju postotak invalidnosti. Molim vas da li je bio netko u tom centru za profesionalnu rehabilitaciju kako to tamo ide.Hvala.
 6. Izračun mirovine po ZOPHB - tablica

  Da sorry sad sam tek primjetio da si napisao prema važećem zakonu. Uglavnom hvala gonzo stari na trudu pomaže nam izračunati,bar okvirno
 7. Izračun mirovine po ZOPHB - tablica

  Poštovani gonzo-stari da li ovdje idu još dani borbenog sektora ili bi to bilo sve zajedno, naravno okvirno
 8. Liječničko povjerenstvo

  Da beroduba i Kompa moguće je da se liječio ali nije bio na bolovanju osim od 2017. pa do nedavno. Vjerovatno se liječio prije toga i to nije prijavio kako mu ne bi uzeli ovlaštenje tj. radnu sposobnost za policajca sve dok nije pokrenio postupak za RVI.
 9. Liječničko povjerenstvo

  Poštovani buda2 i ja sam čuo da do trajnog rješenja treba 2 godine a kolega s posla koji je prvi put započeo liječenje 2017. ove godine je s 53 godine starosti i 42 godine staža (benificirani) dobio odmah trajno rješenje za mirovinu HRVI. Tako izgleda da nema pravila niti sa dugotrajnim bolovanjem niti s privremenim rješenje.
 10. Mirovina MUP - neizdavanje rješenja

  Poštovani prof djelatnici MUP ispunjavaju zahtjev samo za umirovljenje prema zakonu o umirovljenju DVO i PS nadajući se da će dobiti od ove godine po prvi put 10 otpremnina pa zato i ne podnose zahtjev za umirovljenju po ZOMO iili Zakona o braniteljima jer tako ne bi dobili 10 otpremnina nego samo 3. E sad mislim da MUP nema toliko novca za sve koji su podnijeli zahtjev prema medijima oko 1700 zahtjeva pa produžavaju ljudima agoniju neizdavajući im nikakve odbijenice niti rješenja.
 11. Liječničko povjerenstvo

  Da li je netko bio na liječničkom povjerenstvu nedavno tj. prema novom pravilniku i što poslije slijedi ?
 12. Upravo tako fango - para nigdje e sad pitanje ja sam još u pol. službi i iči ću uskoro u mirovinu bila ona profesionalna ili opća invalidna ili HRVI mene zanima što onda s 2.stupom kojeg su mi prema zakonu o umirovljenju DVO i POL.službenika ukinuli a ja ću iči da li po ZOMO ili Zakona o braniteljima ???
 13. Hvala Kompa ili Šimunac da shvatio sam i vidio puno nelogičnosti dok sam obilazio mirovinsko i vidio da bi tu moglo biti problema ali eto zato se i naoružavam nekakvim znanjem da znam što me čeka. koliko sam shvatio, prvo bi trebao riješiti HRVI prije odlaska u mirovinsko na komisiju, a ove komisije za HRVI nemam pojma niti da li su počele raditi. Uglavnom još jednom hvala Kompa.
 14. usporedni izračun mirovina

  Hvala vam puno prof, ja sam ipak griješio tamo gdje je mirovinski staž sam pisao 26. Da to je več bolji izračun Hvala još jednom.
 15. Liječničko povjerenstvo

  Hvala mobZNG, to me i zbunjuje jer mi liječnica OP rekla da mogu birati i da će ona napisati što ja želim a iz ureda branitelja da trebam prema mjestu stanovanja. Liječnica mi je tako rekla jer je to njihov pravilnik pa valjda onda znaju. Uglavnom još ćemo provjeriti sve. Hvala
×