Jump to content

Skywalker007

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Liječničko povjerenstvo

  Da li je netko bio na liječničkom povjerenstvu nedavno tj. prema novom pravilniku i što poslije slijedi ?
 2. Upravo tako fango - para nigdje e sad pitanje ja sam još u pol. službi i iči ću uskoro u mirovinu bila ona profesionalna ili opća invalidna ili HRVI mene zanima što onda s 2.stupom kojeg su mi prema zakonu o umirovljenju DVO i POL.službenika ukinuli a ja ću iči da li po ZOMO ili Zakona o braniteljima ???
 3. Hvala Kompa ili Šimunac da shvatio sam i vidio puno nelogičnosti dok sam obilazio mirovinsko i vidio da bi tu moglo biti problema ali eto zato se i naoružavam nekakvim znanjem da znam što me čeka. koliko sam shvatio, prvo bi trebao riješiti HRVI prije odlaska u mirovinsko na komisiju, a ove komisije za HRVI nemam pojma niti da li su počele raditi. Uglavnom još jednom hvala Kompa.
 4. usporedni izračun mirovina

  Hvala vam puno prof, ja sam ipak griješio tamo gdje je mirovinski staž sam pisao 26. Da to je več bolji izračun Hvala još jednom.
 5. Liječničko povjerenstvo

  Hvala mobZNG, to me i zbunjuje jer mi liječnica OP rekla da mogu birati i da će ona napisati što ja želim a iz ureda branitelja da trebam prema mjestu stanovanja. Liječnica mi je tako rekla jer je to njihov pravilnik pa valjda onda znaju. Uglavnom još ćemo provjeriti sve. Hvala
 6. Liječničko povjerenstvo

  Hvala buda2 ali sad je postupak po novom zakonu ovakav prvo se ide na predkomisiju u ovlaštene bolnice tek onda na vještačenje u HZMO. Liječnička komisije određuje da li je uopče pojava bolesti povezana s D ratom, ako je onda ponovo kod vještaka u HZMO koji određuju omjer rat-mir. Molim nekoga tko je sad u postupku ostvarivanja RVI da li zna prema pravilniku da li mogu iči na liječničku predkomisiju izvan područja stanovanja a onda na komisiju u područni HZMO gdje stanujem. Hvala
 7. Liječničko povjerenstvo

  UIma još dosta tih zdravstvenih ustanova ali mene zanima da li mogu iči u bilo koji tj. u onaj u kojem sam ležao u Zagrebu a ja sam iz Broda. ODLUKU O UTVRĐIVANJU OVLAŠTENIH ZDRAVSTVENIH USTANOVA U KOJIMA SE OBAVLJA STRUČNA PROCJENA RADI OSTVARIVANJA STATUSA HRVATSKOG RATNOG VOJNOG INVALIDA PO OSNOVI BOLESTI, POGORŠANJA BOLESTI ODNOSNO POJAVE BOLESTI KAO POSLJEDICE SUDJELOVANJA U OBRANI SUVERENITETA REPUBLIKE HRVATSKE, ZA 2018. GODINU I. Ovom Odlukom utvrđuje se da su ovlaštene zdravstvene ustanove u kojima se obavlja stručna procjena, prije nalaza i mišljenja tijela vještačenja o uzroku i postotku oštećenja organizma radi ostvarivanja statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida po osnovi bolesti, pogoršanja bolesti odnosno pojave bolesti kao posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, za 2018. godinu Klinički bolnički centar Zagreb ˗ Klinički bolnički centar Rijeka ˗ Klinički bolnički centar Split ˗ Klinički bolnički centar „Sestre milosrdnice“ ˗ Klinički bolnički centar Osijek ˗ Klinička bolnica Dubrava ˗ Klinička bolnica „Sveti Duh“ ˗ Klinika za psihijatriju Vrapče ˗ Opća bolnica Varaždin ˗ Opća bolnica Pula ˗ Opća bolnica „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod ˗ Opća bolnica Zadar ˗ Opća bolnica Dubrovnik ˗ Opća i veteranska bolnica „Hrvatski ponos“ Knin ˗ Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana ˗ Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana ˗ Opća bolnica i bolnica branitelja Domovinskog rata Ogulin ˗ Opća županijska bolnica Pakrac i bolnica hrvatskih veterana ˗ Psihijatrijska bolnica Rab ˗ Psihijatrijska bolnica Ugljan ˗ Neuropsihijatrijska bolnica „Dr. Ivan Barbot“ Popovača ˗ Psihijatrijska bolnica „Sveti Ivan“. II. Ova Odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u „Narodnim novinama"
 8. Liječničko povjerenstvo

  Poštovani da li se na liječničku komisiju u ovlaštenim zdravstvenim ustanovama za ostvarivanje HRVI može iči kako doktorica opće prakse napiše na uputnicu naprimjer u Zagreb ili se mora iči prema mjestu prebivališta. Ima taj Pravilnik o načinu provedbe stručne procjene u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi radi ostvarivanja prava HRVI čl. 3 pa mi nije baš najjasnije taj dio. Članak 3. (1) Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata podnosi zahtjev za priznavanje statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida po osnovi bolesti, pogoršanja bolesti odnosno pojave bolesti kao posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske nadležnom uredu državne uprave u jedinici područne (regionalne) samouprave, odnosno nadležnom upravnom tijelu Grada Zagreba (u daljnjem tekstu: prvostupanjsko tijelo) sukladno Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. (2) Prvostupanjsko tijelo upućuje hrvatskog branitelja iz stavka 1. ovoga članka izabranom doktoru obiteljske (opće) medicine radi izdavanja uputnice za stručnu procjenu (u daljnjem tekstu: uputnica) u odgovarajuću ovlaštenu zdravstvenu ustanovu utvrđenu odlukom ministra nadležnog za zdravstvo (u daljnjem tekstu: zdravstvena ustanova). (3) Izabrani doktor obiteljske (opće) medicine iz stavka 2. ovoga članka uz uputnicu prilaže elektronički zapis osobnog zdravstvenog kartona na prenosivim medijima za pohranu podataka te ostalu raspoloživu medicinsku dokumentaciju vezanu uz područje stručne procjene. (4) Hrvatski branitelj iz stavka 1. ovoga članka dostavlja uputnicu, elektronički zapis osobnog zdravstvenog kartona na prenosivim medijima za pohranu podataka te ostalu raspoloživu medicinsku dokumentaciju iz stavka 3. ovoga članka prvostupanjskom tijelu. (5) Radi provedbe stručne procjene prvostupanjsko tijelo zdravstvenoj ustanovi dostavlja: – ratni put – raspoloživu medicinsku dokumentaciju iz spisa predmeta – potvrdu o priznatom statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata – uputnicu, elektronički zapis osobnog zdravstvenog kartona na prenosivim medijima za pohranu podataka te ostalu raspoloživu medicinsku dokumentaciju iz stavka 3. ovoga članka. (6) Prvostupanjsko tijelo dostavlja hrvatskom branitelju iz stavka 4. ovoga članka obavijest o upućivanju na stručnu procjenu u zdravstvenu ustanovu sukladno uputnici i podatke o imenovanom koordinatoru za organizaciju stručne procjene u toj zdravstvenoj ustanovi.
 9. Kompa-hvala puno. U dijagnozi piše F43.1 zbog trauma u obrani suvereniteta RH pošto sam bio maloljetan branitelj a sa 18.god došao u specijalnu. Znam da su komisije čudne i nagledao sam se brdo ne logičnih stvari na poslu ali eto ako ce se držati po pravilnicima trebali bi me proglasiti nesposobnim prema F43.1 zbog trauma u obrani suvereniteta RH. A pošto sam završio srednju policijsku školu ne znam zašto bi dobio profesionalnu kad sam proglašen nesposoban za policajca a to mi je i jedino zanimanje pa logika nalaže da bi trebalo biti opća e sad...
 10. Poštovani nalazim se na bolovanju zbog dijagnoze F43.1. zbog sudjelovanja u obrani suverenitera RH. Uskoro bi trebao ići na procjenu radne sposobnosti. E sad pošto nemam još HRVI jer se nalazim na liječenju i ako me komisija MUP-a proglasi nesposobnim koliko sam shvatio vračaju moj predmet u područni mirovinski. Mene zanima da li nastavljam liječenje pa onda pred komisiju za HRVI pa tek onda mirovina. Nije mi jasno što se događa kasnije kad me u Šarengradskoj proglase nesposobnim kakva je dalje procedura?
 11. 100% bolovanje posljedica rata

  Šime2 da li znaš onda koliki je postotak plaće nakon 42 dana bolovanja ako više nema 100% na osnovi PTSP ? Kako je onda kod tebe sad ?
 12. Liječničko povjerenstvo

  Poštovani da li netko zna kada bi trebale početi raditi komisije u zdravstvenim ustanovama radi ostvarivanja statusa HRVI ? Pravilnik o istome stupio na snagu ali nisam čuo da su počeli s radom.
 13. Poštovani, da li netko zna kada bi trebale početi raditi komisije u zdravstvenim ustanovama radi ostvarivanja statusa HRVI ? Pravilnik o istome stupio na snagu ali nisam čuo da su počeli s radom.
 14. Hvala Vam puno Draganec, apache70 i petar2013. Svakako ću pratiti forum i objavljivati novosti na temu Zakona o braniteljima da pomognemo i drugima a ja ću uz to ponovo kod doktora pa ćemo vidjeti što će biti.
 15. Hvala Draganec, problem je što nas ne puštaju u mirovinu objašnjenje je POTREBA SLUŽBE jer su se počele dijeliti otpremnine tako da ću teško dobiti mirovinu. E sad jedino pa ponovo pokrenem liječenje što sam započeo pa da ako dobijem HRVI pokušam otići u mirovinu prema Zakonu o braniteljima. I ne funkcioniram kako treba više zato se i želim maknuti ne treba mi niti otpremnina, samo želim svoj mir bez maltretiranja nadobudnih šefova.
×