Jump to content

Skywalker007

Korisnik
 • Broj objava

  92
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Visina Mirovine okvirno za poznavatelje matematike :)

  Omjer rat mir će vam biti poznat kada dobijete HRVI rješenje za trajno i kada budete išli na novi izračun mirovine...napisao sam vam 20/80 jer je to najmanji omjer pa stoga svaki veći čini vam i mirovinu veću. Da otprilike 300 ili 1200 kn veća ali kad dobijete tabelu pošaljite pa će vam poštovani PROF moći puno preciznije izračunati ovo sam ja ovako pokušao izračunati, pa nemojte uzimati zaozbiljno.
 2. Visina Mirovine okvirno za poznavatelje matematike :)

  Poštovani kolega ovo 62.7833 je koliki vam je OSOBNI BOD SMANJENE MIROVINE...znači to je osobni bod koji vam se smanjio za onih kosorčinih 10% prije toga ste imali smanjenje po čl. 9a zakona DVO i PS. Prema podacima kada ste rođeni, koliko staža imate i koliki vam je vaš osobni bod mogu samo nagađati koliki vam je PROSIJEČNI VRIJEDONOSI BOD...Ali eto uz malo matematike mogu vam okvirno reći da bi vaša mirovina s omjerom 20/80 rat/mir, vijerovatno preko 14400 dana u borbenom sektoru (dodatak 30%), status dragovoljca (10%), čin narednika bila profesionalna nesposobnost 300 veća nego sad, a opća nesposobnost oko 1200 veća nego sad. To nije pravi približni izračun jer nam je nepoznat vas PROSIJEČNI VRIJEDONOSI BOD. Prilažem vam jedan primjer izračuna mirovine od jednog kolege ovdje sa legalisa. Lijep pozdrav.
 3. Visina Mirovine okvirno za poznavatelje matematike :)

  Poštovani kolega pokušajte u mirovinskom da vam kopiraju ili izdaju rješenje koje će te zatražiti uz zahtjev da ne posjedujete staro a koje se zagubilo zbog velikog protoka vremena pa ćemo vam onda pokušati pomoći. Ovako bi bilo stvarno neozbiljno nagađati jer se radi o vašoj egzistenciji a sve relevantne podatke posjedujete na tom rješenju a koji mogu pomoći pri točnijem okvirnom izračunu. Ako uspijete to riješiti mi smo tu i pokušat ćemo vam pomoći. Lijep pozdrav i ugodan ostatak dana.
 4. Visina Mirovine okvirno za poznavatelje matematike :)

  Poštovani kolega i ja sam bio policajac od ove godine umirovljenik prema članku 6 DVO i PS, stvarno mi je iskreno žao zbog svega što ste proživili i što proživljavate ali niste dali neke relevantne činjenice koje su potrebne poštovanom profesoru da bi okvirno izračunao kolika bi vam bila buduća invalidska mirovina kada jednom dobijete rješenje HRVI za trajno. Svi ti podaci nalaze vam se na tabeli iza rješenja iz mirovinskog. Znači radi se o tome da je potreban datum rođenja, ukupni radni staž,prosiječni vrjedonosni bod, koliko dana borbenog sektora, zadnje zvanje ili čin s kojim ste otišli u mirovinu da li imate status dragovoljca. Ako to napišete ili fotkate tu tabele onda vam poštovani prof. donekle može pomoći u izračunu buduće invalidske mirovine. Naravno ima još tu puno faktora da bi se moglo izračunati kao s kolikim postotkom HRVI bi išli u mirovinu i odnos radne nesposobnosti prof. opća i omjer udjela u mirovini rat/mir, ali neka najniža početna bi se mogla izračunati ako će te za nekih 3 godine ili 2022 godine imati HRVI za trajno.
 5. Također bi trebao dobiti otpremninu od Mup-a pošto vidim da su priznali ozljedu na radu prema ZAKON O POLICIJI Članak 21. Policijskom službeniku kojem prestaje državna služba radi stjecanja prava na invalidsku mirovinu zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti, pripada pravo na neto iznos otpremnine u visini prosječne mjesečne neto plaće isplaćene po zaposlenom u pravnim osobama u Republici Hrvatskoj utvrđenoj od strane Državnog zavoda za statistiku, a za razdoblje siječanj-kolovoz prethodne godine, uvećane 12 puta. Policijskom službeniku kojem, sukladno posebnom propisu, prestaje državna služba radi stjecanja prava na starosnu mirovinu pripada pravo na neto iznos otpremnine u visini prosječne mjesečne neto plaće isplaćene po zaposlenom u pravnim osobama u Republici Hrvatskoj utvrđenoj od strane Državnog zavoda za statistiku, a za razdoblje siječanj-kolovoz prethodne godine, uvećane 10 puta. Nemojte zaboraviti kad dobije rješenje da ga MUP šalje u mirovinu predati zahtjev u njegovoj PP /PU za isplatu godišnjeg odmora koji nije koristio jer je jedan dan godišnjeg oko 200 kn zavisi o prosječnim plaćama dok je kolega radio. Također ako ga HZMO bude slao profesionalnu invalidsku mirovinu obavezno se žaliti te tražiti opću nesposobnost jer je mirovina dosta veća a primat će 100% plaće prosjek zadnja 3 mjeseca dok je radio sve dok HZMO ne riješi žalbu. Ako se sjetim još nečega napisat ću vam a kolegi želim brzi oporavak.
 6. Priznavanje HRVI

  Tako je marona5, nekako slično sam i ja otišao u mirovinu, kada sam dobio prof. nesposobnost te su me htjeli umiroviti po čl.11, predao sam zahtjev za mirovinu po čl.6. Kada sam dobio rješenje ministra MUP o starosnoj mirovini po čl. 6 u mirovinskom sam dao izjavu da odustajem od invalidske mirovine po čl.11., te sam otišao po čl. 6. Pošto mi je poštovani PROF izračunao mirovinu po čl.6 i po čl. 11 prof. nesposobnost razlika je bila za 100 kn u korist čl.6, jedina stvar je ova sad velika otpremnina od 60.000kn po čl. 6. Što se tiče invalidske mirovine prema zakonu o braniteljima uz ostvareni HRVI trajno u mom slučaju bi bila povoljnija mirovina kako mi je izračunao poštovani PROF a njegova tablica mi je izračunala i ovu mirovinu u kojoj sam sad i pogriješio je u samo 3 lipe i to zbog mog ne točnog staža od nekoliko dana koji sam mu krivo napisao Uglavnom najpovoljnija mirovina je trenutno po čl. 6 i otpremnina a za HRVI treba vremena da bude za trajno pa se traži ponovni izračun i vidjet će te što je za vas povoljnije. Za to vrijeme čuvajte živce i zdravlje jer sve ide svojim tokom a vi uživajte u svakom trenutku
 7. priznavanje hrvi

  Pravo na invalidsku mirovinu PITANJE Imam priznat status HRVI 40% izvršnim rješenjem privremeno do 30. lipnja 2019. Mogu li ostvariti pravo na invalidsku mirovinu prema ZOHBDR-u? ODGOVOR Ne možete. Da bi ostvarili pravo na invalidsku mirovinu prema ZOHBDR-u, izvršnim rješenjem status HRVI-a treba biti trajno utvrđen. ...što znači prema uredbi o metodologijama vještačenja da nakon treće komisije trebate dobiti trajno rješenje a od komisije do rješenje prođe između 4-6 mjeseci te se računa od dana donošenja rješenja, što znači kad se zbroji protok vremena između 4-6 godina.
 8. Klasa optimist 1.7
 9. Trajno-Privremeno hrvi

  Poštovani Kompa, Šimunac, kolega Specijalac sve stoji kako si prošao postupak i mislim da ljudima koji su u mirovini bez HRVI i koji se liječe 10-20 godina ta još jedna godina ne predstavlja ništa ako su i do sada čekali, njima je bitno da se nešto pokrenulo u pozitivnom smjeru za njih i da država rješava nešto. Mada je meni ovo sve kozmetički da se malo zamaže i da nam se da neka moralna satisfakcija, jer sad zamisli jednog pripadnika neprijateljske postrojbe koji je pucao na nas i mirnom reintegracijom došao raditi kod nas u policiju MUP RH će imati istu mirovinu kao ja, koji sam se borio za stvaranje države a on se borio za rušenje iste. Imam prijatelja i kolega srba koji su bili s nama cijelo vrijeme i za njih sve najbolje želim, ali ljudima koji nisu htjeli ovu državu i pokušavali je rušiti ne vidim što su zaslužili da im se država odužuje mirovinama koju većinom potroše u srbiji, i zbog toga su ljudi ljuti. Mislim da smo i mi branitelji malo zavidni između sebe ali ja polazim sa stavom ako je netko nešto ostvario na vrijeme tko mi je kriv što nisam i ja ili hvala bogu pa sam bio zdrav i što sam mogao raditi tako dugo a sad kad ne mogu polako mirovina pa samo da dobro zdravlje potraje
 10. Trajno-Privremeno hrvi

  Da prema uredbi o metodologijama vještačenja stoji do 3 godine privremeno, ali je stav braniteljskih udruga da se onim braniteljima koji su u kumuliranim mirovina prema zakonu o braniteljima a koji nemaju HRVI s dugotrajnim liječenjem od 10 do 15 godina da pravo da ostvare trajno HRVI nakon 2 komisije tj. dvije godine. Samim time njima se ništa ne povećava mirovina nego će dobiti naknadu za invalidnost i dopunsko zdravstveno osiguranje. Znači oni mogu dati na novi izračun ali protekom 10-15 godina izgubili su puno pridodanog staža pa smatram da nema baš nekog povećanja nego se samo daje satisfakcija braniteljima koji nisu imali HRVI da sad imaju. I ja sam u postupku na I stupanjskoj 30% na II manje od 20, ali sam otišao u starosnu mirovinu s 41 staža prema čl. 6 zakona o DVO i PS a ova mirovina s HRVI bi mi bila neznatno veća s obzirom da imam status dragovoljca 1800 dana bs, specijalna policija, 41 godina staža i viši pol. narednik-bojnik. Pa ako bude bude jer sam zbog bolesti morao napustiti službu ali da nisam bolestan bio bi i dalje u službi s 8500 kn plaće i radio bi dok me mogu trpiti
 11. Trajno-Privremeno hrvi

  Tendencija braniteljskih udruga je da se privremeno rješenje s 3 godine smanji na 2 godine. Nadam se da će ministarstvo branitelja ispoštovati dogovor s braniteljskim udrugama.
 12. usporedni izračun mirovina

  Poštovani prof pvb za ukupni staž na njihovom rješenju nema ali imam s e-građani 1,2374 ali bez 2018 što sam dao izračunati prošle godine. S obzirom da sam išao po čl.6 uzeli su najboljim 10 godina 2000-2009.god. 1,2184. E sad ona vaša rečenica da bi trebali uzeti u obzir pvb za cijeli staž ako je povoljnije za korisnika tj. čl. 9a st.2 DVO PS.
 13. usporedni izračun mirovina

  Poštovani Prof, da vam se zahvalim na svemu što radite ovdje za nas branitelje, vojnike i policijske službenike. Također vam se zahvaljujem u moje osobno ime na preciznoj tabeli odnosno pogriješili smo u izračunu mirovine u samo 3 lipe, što znači da ste super točno sve napravili. evo šaljem vam vašu tabelu i izračun mirovinskog po čl. 6 zakona o DVO i PS. Još ćemo svakako surađivati ali još jednom hvala na svemu prof puno zdravlja tebi i tvojoj obitelji
 14. Predpostavljam da ste 2004.god. otišli u kumuliranu mirovinu prema zakonu o braniteljima i to jednim dijelom prema zakonu o DVO i PS a jednim dijelom prema zakonu o braniteljima zbog opće nesposobnosti i trajnog HRVI (omjer iz teksta mi je nepoznat ) a zbog 100% nesposobnosti za obavljanje poslova vojnika ili policajca zbog oboljenja koje je nastalo u obrani suvereniteta RH. Ima tu još nepoznanica za obračun a koji su vidljivi u vašem rješenju.
 15. Hrvi-dragovoljac polazni faktor

  Poštovani Spiro tema obrađena i zaključena već puno puta u drugim postovima. Znači obračun mirovine se ne vrši retroaktivno, već se daje mogućnost braniteljima koji su u mirovini bez hrvi od 2007 a imaju dugotrajno liječenje da isti ostvare hrvi mada se niti njima koji imaju opću nesposobnost, 1440 dana borbenog sektora i status dragovoljca neće ništa mijenjati osim što će dobiti 114 kn za 20% invalidnosti i besplatno dopunsko osiguranje. Pošto imate već rješenje za mirovinu zamolite poštovanog PROFA da vam izračuna kolika bi vam sad bila mirovina s novim izračunom i vjerujem da bi vam bila dosta manja. Lijep pozdrav.
×