Jump to content

spzg1234

Korisnik
 • Broj objava

  145
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Moral i zakon

  Poštovani, prije par godina, možda 5 a možda 3, na jednom parkiralištu sam okrznuo, da, lagano okrznuo, jedno auto koje je bilo parkirano iza mene, bilo je mrak i nekako je skušeno i, istina, pitanje je, je li ono auto bilo parkirano na propisanoj udaljenosti od moga! Ja sam se na kraju malo više naprezao i izašao iz parkirališta svojom putem. No, ni iz daleka mi nije palo na pamet da će me taj 'bijeg' sa mjesta 'sudara' sada navijati grižnju savjesti (kažem sudar mada je uistinu bilo samo okrznuče, koliko se sjećam, jer i upravo zbog dvaju auta s moje lijeve i desne strane i zbog tog auta koje je bilo parkirano iza mene nisam se mogao vratiti u natrag (rikverce) drugačije nego vrlo laganim gasom. Sad, savjesti radi, što mogu činiti? Niti znam vlasnika niti mogu saznati kako bi se javio i rekao da podmirim štetu, mada bi trajala biti mala(niti sam izašao gledati niti bi možda dobro vidio da sam izašao jer je bilo mračni nego sam otišao dalje). Pada mi na pamet ova ideja, da stavim oglas u Narodne Novine i opišem slučaj otprije možda 5 g(možda 3! nikako da se sjetim točno) i ako mi se javi vlasnik tog auta tada radi provjere bi zatražio da mi opiše kako mu je auto bilo parkirano..itd i tako bi mu podmirio štetu. Moje pitanje: kad bi to tako napravio, bi li mene organi gonjenja proganjali? Želim samo svoju savjest rasteretiti. Hvala lijepa.
 2. SRETAN USKRS

  Također, svima.
 3. Pripravnost

  Poštovani, u kojem vremenskom roku radnik koji obavlja poslove pripravnosti mora biti na mjestu radnog mjesta po zakonu o pripravnosti odnosno rada po pozivu?
 4. Utaja ili izbjegavanje poreza.

  Oprostite i dozvolite još jedno pitanje, što konkretno znači u spomenutom čl iznos dvadeset tisuća kuna? Drugim riječima, ako utaja iznosi manje od tog iznosa onda nije posrijedi kazneno djelo?
 5. Uporabna dozvola

  Hvala.
 6. Uporabna dozvola

  Zanimljivo. Ali, nešto se nismo razumjeli naime, građevinska i komunalija se plaća kompletno za čitav objekt uključujući i drugi kat a uporabna se traži samo za prvi kat i tako se čeka na dovršetak gradnje drugog kata. Moje pitanje, ako u roku od 5/7 godina ne uspijem izgraditi drugi kat, što onda? Ima li sankcija?
 7. Uporabna dozvola

  Hvala na odgovoru. Što onda slijedi ako izgradnju ne dovršim unutar 5 godina?
 8. Uporabna dozvola

  No, za naglasiti je da bez obzira i na ovakov način građenja još uvijek imate rok od 5 godina za završetak građevine, što znaći i postavljanje fasade, tako da vas u konačnici ovakav način gradnje izađe financijski više a ništa posebno ne dobijate. I ovako i onako imate 5 god za dovršetak građevine.
 9. Fizički napad, prekršaj!

  Sasvim jasno, hvala na savjetu.
 10. Fizički napad, prekršaj!

  Shvatio sam, odustajem od ideje. Hvala.
 11. Fizički napad, prekršaj!

  Pa ja nisam ni mislio skriveno nego otvoreno, dakle, jasno neka se vidi da sam ja, otac od tog maloga-dečka, informiram ovoga i onoga, dakle, kad pitam 'mogu li' pri tome mislim na zakon, bi li time kršio zakon, ne briga me trag na emailu jer bi se jasno na njemu potpisao.
 12. Fizički napad, prekršaj!

  Nema uvrede, jer sam mu sam sugerirao i zamolio da niti razmišlja o nekom obliku osvete. Teško je podnio negiranje od strane tog divljaka upravo jer je jako pravedan i zato je išao tražiti ima li nadzorne kamere što je policija trebala brzo obaviti, ali nije, nego tek nakon nešto manje od mjesec dana. Vjerum da će se sa vremenom ohladiti, ali ja neću, no, racionalno i ja znam da ništa ne smijem činiti. Ali, sad mi pada na pamet nešto, kao fina osveta. Ako se ne bude istinski pokajao i ako mu sud izreče bilo kakvu kaznu makar bila i mjera, smijem na otvoren način, emailom npr, poslati rješenje suda upravi njegove firme? Time bi samo dao na znanje njemu da se ne isplati divlje ponašati i da se društvo o tome lako može informirati. Divljak je iscipelario moga sina na javnoj i prometnoj cesti po danu a dvoje male djece drži u autu, pred njima. Treba li išta drugo komentirati!? Takvo što, i da se radi o drugim ljudima, osobno doživljavam kao jedan od najtežih kaznenih djela, pa kamoli ne prekršaj, jer je osoba koja je kadra da se tako drsko ponaša, mislim da je spremna na sve.
 13. Fizički napad, prekršaj!

  Hvala lijepa.
 14. Fizički napad, prekršaj!

  Znam da sam vam dosađivao ali dopustite mi još koje pitanje, vjerujte daleko bi mi bilo lakše da sam ja pretučen nego moje djete, bez obzira što je punoljetne. Dakle, ja na raspravi moram biti miran, dobro, mogu li onda napisati neke natuknica da ih moj sin govori i mogu među tim natuknicama napisati nešto što bi sin ovako citirao, u svoje ime: ' ja samo tražim ispriku i kajanje te da mi nadoknadite trošak mob od 4000 kn što ste mi razbili, ne budete se ispričali, moj otac vam poručuje da će vas i krivično goniti po čl. 117 jer ste me iscipelarili po nogama i udarala po glavi'. Može to tako?
 15. Fizički napad, prekršaj!

  Hvala na trudu.
×