Jump to content

spzg1234

Korisnik
 • Broj objava

  102
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Vrijednost

  Osnovni oblik je privilegirani oblik?
 2. Vrijednost

  Dobro, osnovni oblik, ali u svjetlu okvalificiranja zastare produljenog djela pronevjere, je li taj oblik spada..?gdje spasa?
 3. Vrijednost

  Hvala na takvom pohvalnom komentaru.
 4. Vrijednost

  U kaznenom zakonu čl. Pronevjera razlikuje se mala i velika vrijednost. 1. Koja je tu granica odnosno kolika je mala vrijednost? 2. Koji je rok zastare za kazneni progon kad se radi o produljenom djelu pronevjere kod jedne i kod druge vrijednosti?
 5. Zatezna kamate

  Hvala.
 6. Zatezna kamate

  Promaklo mi prvi put kad sam pročitao Vaš odgovor, kažete u korist okrivljenika, niste možda greškom napisali okrivljenika!?
 7. Zatezna kamate

  Da, hvala.
 8. Zatezna kamate

  Ne znam je li se tako zove ali evo par primjera: u jednoj javnoj firmi je bilo priča o krađi goriva, u drugoj su bili putni troškovi, bilo je govora o zaradi prilikom tankanja goriva, i npr zlouporaba službenog vozila u privatne svrhe a toga ima dosta, malverzacije kod javne nabave...itd. Dakle, u svim slučajevima gdje nakon protekla nekog vremena objektivno ne možete točno računati nego samo neku procjenu donijeti.
 9. Zatezna kamate

  Nema postupka, nema realnog događaja, postavljam hipotetsko - edukativno pitanje, nisam pravne struke, zato možda nespretno izražavam pitanje. Ali, kad ste već spomenuli oduzimanje protupravne stečene koristi presudom, postavljam pitanje zakonske mogućnosti da javna ustanova ne zatraži zatezna kamate, ili te mogućnosti nema tj zatezne kamate sd u svakom slučaju moraju platiti? I što u slučaju da se protupravna korist ne može objektivno procijeniti?
 10. Zatezna kamate

  Obzirom da ova tema nije događaj nego tema za raspravu, otvorio sam nju u ovoj rubrici umjesto u kaznenom, ne znam je li sam dobro postupio. Tema: službena osoba radi u javnoj ustanovi, počini neke malverzacije ili pronevjeru ili gospodarski kriminal..itd, kazneno se proglasi krivim. Sad, povrh mjere ili kazne koju sud izriče, 1.mora li javna ustanova, mora li po sili zakona, podnijeti i tužbu za vračanje nelegalno zarađenog novca ili to ide automatizmom izrećenom presudom? 2. Ako se to podnese posebnom parnicom, može li ustanova ne goniti počinitelja za vračanje novca tj oprostiti ga? 3. Mora li javna ustanova zatražiti, osim glavnice, i zatezne kamate ili ima pravo počinitelju oprostiti zatezne kamate? 4. U slučaju da se radi o nedefiniranom iznosu dakle iznosu koji se teško može dokazati nego samo procijeniti na osnovi nekih događaja mada se, npr pronevjera, i odvijala, može se, ipak, sudski proglasiti počinitelja krivim i može li, odnosno mora li, javna ustanova zatražiti neku glavnicu i kamate?
 11. Isplata štete

  Hvala.
 12. Isplata štete

  U međuvremenu i nakon što sam odvjetniku inzistirao da mi zatraži rješenje od osiguratelja ili ću ja otići do njih i zatražiti jer, napomenuo sam, da ću ja osobno angažirati financijskog sudskog vještaka da mi vrši obračun, odvjetnik mi kaže: 'otići ću ja i zatražiti, oni su iznos uplatili na moj žiro račun i tako sam tebi predao, oni obično ne daju specifikaciju ni rješenje jedino ako se ide na sud'! Ima li tu logike?
 13. Isplata štete

  Hvala puno.
 14. Isplata štete

  Neke stvari su išle na sud dok druge nisu a kod prve vrste isplate kao i kod druge on mi daje novce bez ikakvog rješenja a meni je neugodno tražiti specifikaciju, znamo se dugo, ali kod zadnje isplate mi se ćini za oko dvadesetak tisuća kuna manje isplaćeno i on na to ne bi podnio žalbu. Znači ne treba ništa pisano radi odjave punomoći. Hvala lijepa.
 15. Isplata štete

  Cijenjeni, vodim parnicu protiv osiguravateljsku kuću preko odvjetnika, ukratko zbog prometne nesreće u kojoj sam nastradao, stvari su čiste i drugi vozač je priznao krivnju, tako da nedoumica nema. Problem zbog kojeg se javljam je taj što moj odvjetnik svaki put mi isplati dio odštete (prvi put samu odštetu, drugi put razliku u zaradi zbog bolovanja) u kešu i bez da mi pokaže rješenja. Je li to normalno i legalno? Ako nije i ako želim odjaviti punumoć odvjetniku i prijeći drugome odvjetniku, koja je procedura? LP.
×