Jump to content

spzg1234

Korisnik
 • Broj objava

  143
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pripravnost

  Poštovani, u kojem vremenskom roku radnik koji obavlja poslove pripravnosti mora biti na mjestu radnog mjesta po zakonu o pripravnosti odnosno rada po pozivu?
 2. Utaja ili izbjegavanje poreza.

  Oprostite i dozvolite još jedno pitanje, što konkretno znači u spomenutom čl iznos dvadeset tisuća kuna? Drugim riječima, ako utaja iznosi manje od tog iznosa onda nije posrijedi kazneno djelo?
 3. Uporabna dozvola

  Hvala.
 4. Uporabna dozvola

  Zanimljivo. Ali, nešto se nismo razumjeli naime, građevinska i komunalija se plaća kompletno za čitav objekt uključujući i drugi kat a uporabna se traži samo za prvi kat i tako se čeka na dovršetak gradnje drugog kata. Moje pitanje, ako u roku od 5/7 godina ne uspijem izgraditi drugi kat, što onda? Ima li sankcija?
 5. Uporabna dozvola

  Hvala na odgovoru. Što onda slijedi ako izgradnju ne dovršim unutar 5 godina?
 6. Uporabna dozvola

  No, za naglasiti je da bez obzira i na ovakov način građenja još uvijek imate rok od 5 godina za završetak građevine, što znaći i postavljanje fasade, tako da vas u konačnici ovakav način gradnje izađe financijski više a ništa posebno ne dobijate. I ovako i onako imate 5 god za dovršetak građevine.
 7. Fizički napad, prekršaj!

  Sasvim jasno, hvala na savjetu.
 8. Fizički napad, prekršaj!

  Shvatio sam, odustajem od ideje. Hvala.
 9. Fizički napad, prekršaj!

  Pa ja nisam ni mislio skriveno nego otvoreno, dakle, jasno neka se vidi da sam ja, otac od tog maloga-dečka, informiram ovoga i onoga, dakle, kad pitam 'mogu li' pri tome mislim na zakon, bi li time kršio zakon, ne briga me trag na emailu jer bi se jasno na njemu potpisao.
 10. Fizički napad, prekršaj!

  Nema uvrede, jer sam mu sam sugerirao i zamolio da niti razmišlja o nekom obliku osvete. Teško je podnio negiranje od strane tog divljaka upravo jer je jako pravedan i zato je išao tražiti ima li nadzorne kamere što je policija trebala brzo obaviti, ali nije, nego tek nakon nešto manje od mjesec dana. Vjerum da će se sa vremenom ohladiti, ali ja neću, no, racionalno i ja znam da ništa ne smijem činiti. Ali, sad mi pada na pamet nešto, kao fina osveta. Ako se ne bude istinski pokajao i ako mu sud izreče bilo kakvu kaznu makar bila i mjera, smijem na otvoren način, emailom npr, poslati rješenje suda upravi njegove firme? Time bi samo dao na znanje njemu da se ne isplati divlje ponašati i da se društvo o tome lako može informirati. Divljak je iscipelario moga sina na javnoj i prometnoj cesti po danu a dvoje male djece drži u autu, pred njima. Treba li išta drugo komentirati!? Takvo što, i da se radi o drugim ljudima, osobno doživljavam kao jedan od najtežih kaznenih djela, pa kamoli ne prekršaj, jer je osoba koja je kadra da se tako drsko ponaša, mislim da je spremna na sve.
 11. Fizički napad, prekršaj!

  Hvala lijepa.
 12. Fizički napad, prekršaj!

  Znam da sam vam dosađivao ali dopustite mi još koje pitanje, vjerujte daleko bi mi bilo lakše da sam ja pretučen nego moje djete, bez obzira što je punoljetne. Dakle, ja na raspravi moram biti miran, dobro, mogu li onda napisati neke natuknica da ih moj sin govori i mogu među tim natuknicama napisati nešto što bi sin ovako citirao, u svoje ime: ' ja samo tražim ispriku i kajanje te da mi nadoknadite trošak mob od 4000 kn što ste mi razbili, ne budete se ispričali, moj otac vam poručuje da će vas i krivično goniti po čl. 117 jer ste me iscipelarili po nogama i udarala po glavi'. Može to tako?
 13. Fizički napad, prekršaj!

  Hvala na trudu.
 14. Fizički napad, prekršaj!

  Hvala.
 15. Fizički napad, prekršaj!

  Budite strpljivi još i odgovorite mi na slijedeća pitanja, to Vas molim. 1. Kad bude rasprava, može mene moj sin usmeno opunomoćiti pred sudom da povremeno uskoćim i sudjelujem u raspravi? To pitam jer je on još neiskusan u životu općenito i ako počinitelj bude u pratnji nekog odvjetnika tada se bojim da će ga to sve 'uplašiti' mada je situacija čista. 2. Ako je odgovor na prethodno pitanje negativan, smijem li otvoreno utiho šaptati sinu i davati mu koji savjet tijekom rasprave? 3. Bude njemu postavljeno neko pitanje koje ga možda zbunjuje, smije on izraziti želju da konzultira mene odnosno roditelje? 4. Spomenuli ste da nemam pravo sudjelovati u raspravi, dobro, smijem odnosno je li uobičajeno da bar mogu dignuti ruku(jasno pri tom zamolivši da nešto govorim) pa ako suac/sutkinja odobri, odobri, ako ne, tada mirno dalje sjedim?
×