Jump to content

Choo

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. hzz novčana naknada

  Pozdrav, dobila sam poslovno uvjetovani otkaz i imam pravo na naknadu, sve je to riješeno već. Posao je bio sezonski stoga sada bivsi poslodavac treba nove radnike, ja imam vec drugi posao u planu a meni prvoj moraju ponuditi posao prije nego objave natjecaj. Ako odbijem gubim li pravo na naknadu?
 2. Naknada za nezaposlene HZZZ

  Pozdrav! Ima li osoba pravo na naknadu po isteku ugovora na određeno, ima 9+ mjeseci kod istog poslodavca, i treba li kakva potvrda prilikom prijave za naknadu o prestanku ugovora ili samo sa ugovorom koji je istekao može na zavod?
 3. Otkaz

  Ok, znaci ako oni meni ponude posao ponovo, a ja odbijem, onda mogu raspisati natječaj i zaposliti nekoga na moje radno mjesto bez obzira jeli prošlo tih 6 mjeseci ili ne?
 4. Otkaz

  Imam ugovor na neodređeno, šefovi su mislili da cu moci raditi i duze od same sezone, al se sezona nije pokazala kako su ocekivali pa mi zato oni moraju dati otkaz, ne pristajem na sporazumno jer onda ne mogu dobiti naknadu sa zavoda, a zbog nekih privatnih planova i samog perioda čekanja dok nađem novi posao ne zelim izgubit naknadu jer jbg novci mi trebaju. Zato pitam u slucaju da mi oni daju otkaz, jel postoji način da oni nekog drugoga zaposle? Jer mi kazu da nemogu nikoga drugog zaposliti 6mj i ako hoće zaposliti da mogu kao samo ja ponovo raditi (kao sto sam napisala posao je sezonski, sto ispada da do 3-4 mjeseca nece nikog moci zaposliti a plan im je vec tad krenut s radom)?! Jer iskreno nakon nekih njihovih stvari nista im ne vjerujem i nemam se volju vratit tamo,pa trazim siguran odgovor da me ne smuljaju s tim.
 5. Otkaz

  Pozdrav, ispričavam se ako ima slična tema, nisam mogla naći odgovor pa evo: Radim sezonski posao, posao se smanjuje tako da cu dobiti otkaz kao tehnološki višak od strane poslodavca i tako da znam da cu moci primati naknadu za nezaposlene. Moje pitanje je u kojem slučaju poslodavac ne može tj ne smije uzeti novog radnika narednih 6 mjeseci? Jeli istina da mogu zaposliti novog radinka ali prvo moraju ponudit ugovor meni kojoj su dali otkaz, a ja ako odbijem posao da onda mogu zaposliti nekoga drugog?
 6. Istekla osobna iskaznica/prijava prebivališta

  Pitanje, uskoro moram raditi novu osobnu. Trenutno sam u drugom gradu, radim i ne mogu nikako u grad na koji mi glasi sadašnja osobna. Mogu li ja ikako izvaditi osobnu u drugom gradu da mi ostane adresa koja vec sada je? Stanodavac se složio da napravim osobnu na njihovu adresu ako ne mogu ostaviti sadasnju, pa me zanima kako to ide i ako moram mjenjati adresu na novu treba li stanodavac imati neku potvrdu da je on vlasnik kuce na novoj adresi?
 7. Da, krivo sam napisala, osobno sam to napravila ali je i stanodavac morao dat podatke. Hvala na brzom odgovoru!
 8. Stanodavac kod kojeg sam me prijavio na svoju adresu ali kao privremeni boravak, ono sto traje godinu dana. Jeli to to? Ne bih htjela mjenjati adresu jer sam ovdje privremeno.
 9. Ispricavam se ako je off topic ali ne mogu nigdje drugo naci odgovor. Mogu li predati zahtjev za novu osobnu u drugom gradu? Iz Zagreba sam, ali trenutno radim u Dubrovniku i ne mogu samo tako otici doma, a osobna mi istice za par mjeseci.
 10. Godišnji odmor

  Pozdrav! Imam jedno pitanje, mora li se G.O iskoristiti? Decko je zaposlen krajem prvog mjeseca 2017 god. Vec sredinom godine je rekao sefovima da bi G.O htjeo uzeti u prvom mjesecu 2018 godine, da bi mu prije nekoliko dana rekli da mora iskoristiti godisnji u 11 ili 12 mjesecu 2017. Postoji li nacin da ipak prebaci G.O za sljedecu godinu ili ga mora iskoristiti?
×