Jump to content

Imam račun

Korisnik
  • Broj objava

    46
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

1098 pregleda profila
  1. POZDRAV poštovani profesore već sam u dva tri posta opisao moj slučaj,mirovina 2013 limitirana na 3,497,80l.Imam HRVI kumulirana invalidska po ZOHBDR ,OPČA nesposobnost.Dragovoljac 1796 dana borbenog sektora .Normalno mirovina mi je rasla za postotke usklađivanja 10 g i sada iznosi 630,10 eur.Ministarstvo i vlada su rekli da i te mirovine ulaze u tih 10%.Kod mene ostalo isto ,pa mi sada nije jasno kad ti kažeš da mirovine veče od 516,15eur trebaju rasti .Ako imaš volje unaprijed zahvaljujem.POZDRAV SVIM HRVARSKIM BRANITELJIMA MA GDJE BILI.
  2. Lijepo čitajuči opet čini se meni ,tko je imao taj je i dobio povečanje.A ovi što nemaju niti neće dobiti,grubo sumiram,neda mi se više objašnjavati.Vidi se po forumu koliko smo podijeljeni ,i kako zakon se tumači i tko se tu uopče može snači.Ponavljam tko je imao taj je i dobio ,a ovo drugo bacanje prašine u oči .SRETAN NAM DANAŠNJI DAN DRAGI PRIJARELJI I DAN VELIKE POBJEDE .
  3. Pozdrav svima na forumu.Objavio sam post o mojem naravno ne i jedinom slučaju,u mirovini sam od 13 09 2008 g.Kod mene je došlo do promjene odnosa rat mir ,imam hrvi dragovoljac,1796 dana borbenog sektora,sa 40 -60 na 50 -50 i mirovina mi je od 1 1 2013 prešla 3500 kn .Invalidska kumulirana mirovina PZOHBDR.Nazvala me moja referentica .i rekla da mi mora limitirati mirovinu na 3500 kn.Točan izračun je bio 3,497,kn i nešto lipa.Vlada i ministarstvo su rekli da i te mirovine ulaze u tih 10%.Moram priznati da pri daljnjem usklađivanjima sam dobivao odeđene postotke.Sada čitam svakakve komentare ali nitko ne spominje te limitirane mirovine.Niti sam ušao u famozni članak 52c.Ponovo ako ima netko volje da nešto pojasni .POZDRAV SVIM HRVATSKIM BRANITELJIMA MA GDJE BILI.
  4. Pozdrav svima evo došao i taj 1.08 od povečanja mirovine ni p.Svoj sam slučaj opisao u postovima ,usklađivanje mirovina.Poštovani Gordon172 mi je odgovorio da če mi mirovina rasti 5,55% međutim od toga ništa.Evo ponovo kod mene je od 1.1 2013 g došlo do promjene omjera rat mir ,novim izračunom sam prelazio 3500 kn Imirovina mi je limitirana na tih 3500kn.Imam hrv-i u invalidskoj sam mirovini opča nesposobnost.Prilikom daljnjih usklađivanja mirovina mi je rasla shodno postotku povečanja.Pratim sve te izvještaje oko nas branitelja i rečeno je da i mi kojima je mirovina limitirana na 3500kn, ulazimo u tih 10% međutim ništa.Evo opet ako netko ima volje za pojasniti ,jer ovo je živi cirkus što rade od nas,i vidim nezadovoljstvo ljudi.Nisam napisao da sam DRAGOVOLJAC DR s 1796 dana Borbenog sektora, i do sada se ama baš ništa nije odnosilo na moj slučaj ,od 50 lipa,zakona 52c i neznam sve čega već.POZDRAV HRVATSKIM BRANITELJIMA GDJE BILI.
  5. Pozdrav svima imam jedno pitanje ,iako sam prelistao cijeli forum RTV pristojba nisam naišao na ovo pitanje.Dali su HRVI oslobođeni plačanja iste ili ulogu igra postotak invalidnosti.Unaprijed zahvala POZDRAV HRVATSKIM BRANITELJIMA MA GDJE BILI.
  6. Prvo pozdrav svima .Čitajući ove postove ništa mi niije jasno .Evo mog slučaja kod mene je 2012 došlo do promjene omjera rat mir 60-40 na 50-50 .Novi obračun je išao s 1.1. 2013 gore i limitirana na 3500kn imam HRV-i u narednim usklađivanjima nisam bio zakinut ,znači dobivao određene postotke.Naravno da nisam jedini Ministarstvo je koliko sam pratio reklo da i mi ulazimo u vračanje od 10%.Dali je netko voljan ili ima informaciju što ja mogu oćekivati od svega 1. 8.Unaprijed zahvala.POZDRAV HR BRANITELJIMA MA GDJE BILI.
  7. Pozdrav svim HR braniteljima ma gdje bili.
  8. Hvala na odgovoru ok civilni dio pa neka mi ga primjene ja ču biti zadovoljan. I sam sam zakljućio proučavajući zadnje riješenje od mirovine 2013 g,upravo na izračunu civilnog dijela smanjena mi je pv-boda za 10%.Još jednom HVALA i pozdrav svim HRVATSKIM BRANITELJIMA ma gdje bili.
  9. Poštovani Branitelji pozdrav ma gdje bili. Molio bih iskustva sa 52c zakona o HR Braniteljima.Predao sam potvrdu o danima u borbenom sektoru 1796 dana 16.02.2023 i do sada nema nikakvog odgovora. U invalidskoj sam mirovini od 2008 PZOHBDR. Opča nesposobnost 50-50 ,imam 30 g staža sa pridodanim za ovih 1796 dana.Dali je itko dobio neko povećanje ,unaprijed se zahvaljujem.
  10. Već prije sam to komentirao i bilo je svega i svačega naravno u komentarima.Mene osobno to boli mislim i sada kao i onda da je napravljena velika podjela među nama braniteljima ,a i nepravda.Znaći ja sam imao mirovinu preko 3500 KN i nemam pravo .Dragovoljac 91-96 1860 dana borbenog sektora bez prekida znači kažnjen sam.Kolege koji su dobili naravno ne svi gotovo se izjednačili samnom to jest mojom mirovinom,i ni dan danas nemogu to progutati,imam borbenog sektora više nego pojedini generali ,dali je to vama normalno.Pozdrav Hrvatskim Braniteljima ma gdje bili.
  11. Evo mog iskustva s tih 10% ,taman dobio veči omjer na komisiji u mirovinskom.Naravno željno oćekivao novi izračun,kada jedan dan tel poziv iz mirovinskog zove moja referentica.Gospodine radim vam novi izračun mirovina vam prelazi nekih 16 kn,i zahvaća vas 10%smanjenje dali se slažete da vam idem s mirovinom ispod 3500kn pa ste mirni.Naravno ja pristao i nisam stvarno imao nikakvih problema ,kod daljnjih usklađivanja.I sam sam se pitao dali je to moguće ,ali valjda je znala da smije to napraviti,uglavnom ja zadovoljan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija