Jump to content

acer111

Korisnik
  • Broj objava

    88
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je acer111 objavio

  1. Znači dok sam na roditeljskom dopustu on njima nije duzan uplaćivati već ih treba obavjestiti da sam na dopustu...?
  2. Imam pravo na roditeljsku naknadu i to pravo planiram iskoristiti no moj priblwmje slijedeći. Imao sam ovrhu. Istu je orkupio Eos Matrix. Moj poslodavac im svaki mjesec cca. 130 e uplaćuje sa moje plaće. Ostalo mi je nešto malo za otplatiti. Oko 550 e. Ukoliko bih ja otišao na roditeljski dopust može li ona biti predmet ovrhe i zanima me što sa mojim poslodavcem ako ja ne radim i ne primam plaću već to vrijeme roditeljsku naknadu je li on dužan njima svaki mjesec uplaćivati tih 130 e ili ne? Ili oni moraju čekati da ja ponovno počnem raditi?
  3. Borbena ostalo mi je još nekih 850 eura za otplatiti. Moj poslodavac im uplaćuje svaki mjesec oko 140 e. Već mi to sve ide na živce. Kako da ranije to otplatim? Da kažem poslodavcu da im olati to sve sa moje plaće? Što mi savjetujete? Sam da uplatim na njihov račun?
  4. Bok.Imam pitanje ako netko zna.Nakon rodiljnog dopusta supruga je koristila nešto malo roditeljskog dopusta. Možda 15 dana.Preostalo razdoblje bih ja koristio kao otac uz polovicu radnog vremena.Koliko mjeseci imam pravo biti na roditeljskom dopust uz pola radnog vremena ako zakon kaze da je to duplo u mom slučaju zbog toga što bih radio pola radnog vremena?Također me zanima ako dijete 12.2.2024. puni 8 godina.je li to ostvaribo samo do tog datuma ili se prenosi i iza njega?
  5. Jedno pitanje ako netko zna. Našao sam nekretninu koju boh kupio. Vlasnici su dvije sestre. One su to naslijedile od pokojnog djede. U zemljišnim knjigama piše da su one vlasnice u jednakim dijelovima no stoji zabrana prema volji pokojnog djede da nekretninu ne mogu prodati dok one ne navrše 21. godinu svog života. Zanima me mogu li ja nekakav predugovor sklopiti sa njima i dati im kaparu te bi se one obvezale pro futuro da će meni tu nekretninu prodati kad budu navršile 21.g. Hvala
  6. BokKupovao sam nešto na jednom web shop-u no nemaju te proizvode. Mogu li dobiti pivrat novca na svoju karticu ili storno računa.Napominjem da sam platio karticom zaštićenog računa budući da imam ovrhu.Kako mi mogu novce vratiti ili ako storniraju cijeli račun hoće li mi se vratiti novci na moj zaštićeni račun?
  7. Borbena ako moj poslodavac njima uplaćuje svaki mjesec 1000 kn ( na platnoj listi od moje plaće stoji da im je uplatio 2/21 ratu od 1000 kn a oni meni zaračunaju svaki mjesec tu zatwznu kamatu oko 700 kn znali li to da ću tako samo 300 kn smanjivati dug svaki mjesec?
  8. Borbena a tu zakonsku zateznu kamatu koliko često se plaća?
  9. Dobar dan Imao sam dugovanje prema PBZ-u i ovrhu. Svaki mjesec Fina je uzimala 1/4 moje plaće u korist PBZ-a dok se nije upleo Eos Matrix. Isti je otkupio moj dug i sjeo mi na plaću. Moj poslodavac uplaćuje 1000 kn. No sad gledam da su mi naplatili i zakonsku zateznu kamatu od oko 750 kn. Koliko često Eos Mateix meni može naplaćivati tu kamatu? Svaki mjesec ili? Ako je svaki mjesec 750 kn a moj poslidavac uplati 1000 kn pa kad ću se ja tog duga riješiti?
  10. Zašto mislite da je loše po mene da uplaćujem eosu na njihov račun dodatno koliko mogu? Zar se ne bih tako prije riješio tog duga? Kad otplatim eoau kako će nestati dug na fini?
  11. Zaista ne znam što su oni mom poslodavcu dostavili. Strah me je samo ako ništa ne poduzmem i moja firma nakon nekog vremena prenese im moje novce da ne ostane dugovanje i na fini za tu istu ovršnu ispravu... Ako ja sam uplatim novac na svoj nezaštićeni račun i fina to uzme hoće li fina taj novac proalijwditi Eos - u? Je li tako bolje dodatno uplaćivati novac? Da fina proalijwđuje nwgo ono što su mi oni rekli da im uplaćujwm na njihov račun...
  12. Dobro jutro. Imao sam dug prema PBZ-u. Eos Matrix je otkupio dug. Prvo se 1/4 plaće ovršavala u korist PBZ-a a onda u korist Eos-a. Sve sam pratio kroz sustav e blokade. Mislim na stanje duga. Da bi na zadnjoj plaći primjetio da se stanje duga nije smanjilo. Kontaktirao sam poslodavca i saznao da sad oni na zahtjev Eosa direktno uplaćuju njima tu moju 1/4 plaće. Gospođa u Fini preko telefona i je rekla da je to malo zeznuto za mene kao dužnika budući da se mogu pogubiti u spoznaji koliko sam još dužan i da kad otplatim dug da Eos mora Fini nešto dostaviti. Valjda neki dokument da sam isplatio dug. Kontaktirao sam Eos i saznao da i imaju nekog virtualnog asistenta putem kojeg mogu saznati trenutno stanje duga. Tražio sam i da mi se objasni kako mogu dodatno uplatiti dio duga svaki mjesec. Dobio sam od djelatnice broj računa na koji mogu dodatno uplaćivati. Zanimaju me vaša iskustva. Na što da pripazim sa tim dodatnim uplatama? Je li netko bio u sličnoj situaciji? Hvala
  13. Dobro jutro. Ukratko o čemu se radi. Godinama nisam u dobrim odnosima s roditeljima. Problem je moja majka budući je sklona verbalnim ispadima u javnosti, fizičkom nasilju, omalovažavanju, vrijeđanju, ismijavanju itd. Jedino rješenje je bilo da se osamostalim i da više nemamo nikakav kontakt. Imam 40 godina i želim svoj život a ne da me netko uhodi i omalovažava. Došla mi je na posao. Vidio sam da me je tražila. U njenom pogledu vidio sam da je došla s namjerom da me vrijeđa kao što jw to uvijek i činila. Molim vas kako se mogu pravno zaštiti? Strah me je i za dijete da ga neće uhoditi dok sam ja na poslu. Supruga i ja zbog svega smo se nasekirali. Strah me i za posao da mi ne napravi neku scenu. Uffff Hvala
  14. Imam ovrhu i dug prema banci zapravo to je otplata minusa kojeg si pretvorili u kredit. Svaki mjesec mi se skida 1/4plaće za ovrhu i otplaćujem 300 kn svaki mjesec ratu minusa. Kasnim 2 rate i poslali su mi da ako to ne platim da će mi banka otkazati suradnju. Ako se to desi kako ću plaću dobivati, kako ovrhu otplaćivati? Kad zbrojim taj dug 600 kn ostalo mi je još 800 kn da se otplati minus. Vaša iskustva, savjeti... Hvala
  15. Imam ovrhu i dug prema banci zapravo to je otplata minusa kojeg si pretvorili u kredit. Svaki mjesec mi se skida 1/4plaće za ovrhu i otplaćujem 300 kn svaki mjesec ratu minusa. Kasnim 2 rate i poslali su mi da ako to ne platim da će mi banka otkazati suradnju. Ako se to desi kako ću plaću dobivati, kako ovrhu otplaćivati? Kad zbrojim taj dug 600 kn ostalo mi je još 800 kn da se otplati minus. Vaša iskustva, savjeti... Hvala
  16. U susjedstvu konstantno jedna tr ista osoba maltretira ljude ispred trgovina tako što prosi i to je baš naporan. Sve su to trgovine unutar 2 km gdje se on pojavljuje. Uglavnom je to izvan trgovina na parkinzima ali sam nedavno doživio i da je ušao u jedan restoran gdje sam bio sa obitelji te mi je dijete preplašio. Pozvao sam policiju. Nakon nekoliko dana kod mene na poslu spazio sam ga. Bio je pristojan i momentalno je prestao prositi da bi ga jucer ponovno zatekao te je isti prema meni koji nosim security uniformu u tom trenutku postao agresivan te mi je rekao slijedece: "Znam ja tko si ti. Prepoznao sam te. Znam gdje se kreces s djetetom. Zapamtit ces me. Hajde reci kad da se nadjemo da se obracunamo". Zgrabio sam ga za ruku te krenio zvati policiju. Isti se otrgnuo te pobjegao. Moram priznati da me izuzetno uzrujao i na neki nacin sr osjecam nesigurno kako za sebe tako i za svoju obitelj. Pozvao sam policiju te mi je receno da moram doci u krim policiju radi toga sto mi je izgovorio.
  17. Borbena da ja nastavim otplaćivati taj dug tako što mi Fina uzima 1/4 na plaći? Kome taj novac ide ako se Eos ne javi Fini? Strah me da ne otplatim za 2 godine taj dug i da mi onda Eos ne kaže a sad nama morate isti takav av iznos otplatiti? Pročitah ovaj članak: https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/gradani-u-strahu-splicanina-ovrsili-i-banka-i-tvrtka-za-utjerivanje-510746 Znači PBZ proslijeđuje novac Eos-u?
  18. Ja njima nisam uplaćivao na njihov račun ništa. Sve je na Fini. Firma mi uplaćuje 1/4 na blokirani a ostalo na zasticeni racun. Tako je bilo sve do prošle plaće. Kome sada Fina proslijeđuje taj novac? PBZ-u ili Eos Matrix-u? Joće li mi se ralun sad odblokirati? Uovu li da priznam dug? U čemu je štos?
  19. Opet non stop zovu. Rekao sam da me ne uznemuravaju i da se obrate Fini. Ne znam.. Da zovem policiju? Vjerujte mi sve su mi živce digli! ?
  20. Dobar dan. Imam dugovanje prema banci. Određena mi je ovrha i svaki mjesec mi se uredno četvrtina plaće plijenila na nezaštićeni račun u korist banke. Nedavno sam dobio obavjest od banke i od Eos Matrixa da je banka njima prodala dugovanje te me Eos Matrix u dopisu obavještava da njima vršim uplate. Kako da im vršim uplate kad meni poslodavac četvrtinu plaće uplaćuje na nezaštićeni račun za prisilnu naplatu. Zanima me što će sada biti? Hoće li Fina proslijeđivati taj novac Eos Matrixu? Oni su odkupili dug u 12 mjesecu a danas mi je sjela plaća i četvtrina je odmah uplaćena na račun za prisilnu naplatu ali je zo Fina ne znam pretpostavljam uplatila banci. Zovu non stop iz Eos Mateixa. Dosađuju i danas me njihova djelatnica ide pitati kolika mi je plaća. Ima li ona pravo na to? Te me pita postoji li prostor da više uplaćujem. Rekao sam joj da se drme zakona i da je četvrtina njihova. Na živce mi idu. Molil Borbenu 7 da komentira. Ona je penicilin za njih 🙂
  21. Dobio sam ovakvu poruku prije par dana. " Dana 13.04.2021 ste pripremljeni za utuženje na iznos 25.830,43 HRK. Nakon 01.05.2021 predmet ćemo proslijediti u Odvjetničko društvo na utuženje. Stoga Vas molim da dugovanje podmirite u cijelosti do kraja mjeseca kako bis ste izbjegli utuženje i dodatne troškove." Mogu li sad otvoriti zaštićeni račun?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija