Jump to content

Igorimore

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Igorimore objavio

  1. Nakon četiri mjeseca, stigla mi je obavijest od policije o početku zabrane i zaključak da moram na izvanredni liječnički pregled. U obavijesti stoji da se u dva mjeseca zabrane uračunava i primijenjena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od jedan dan. Meni je, po počinjenju prekršaja, policija izrekla privremenu mjeru opreza zabrane u trajanju od osam dana. Što s tim? Mogu li ih nekako tražiti da to isprave?
  2. Pozdrav, Nakon 8 mjeseci, stigla mi je presuda visokog prekršajnog suda kojem sam se žalio. Novčana kazna je umanjena sa 5000 na 3000 kn iako sam u žalbi napisao da novčanu kaznu prihvaćam te se žalio samo na izrečenu mjeru zabrane upravljanja vozilom. Zabrana upravljanja vozilom je umanjena sa 6 mjeseci na 2 mjeseca. S obzirom na prekršaj i prvotnu presudu, super. Zahvaljujem vam na pomoći i korisnim savjetima. Znatno ste mi olakšali cijelu situaciju.
  3. Odnio sam žalbu sa svom popratnom dokumentacijom vezanom za olakotne okolnosti koje sam naveo. Predao ju sam gospođi kojoj su me uputili. Ona je pregledala i rekla da se pod brojem presude koji sam napisao, ne nalazi moja presuda. Ja sam joj pokazao na mobitelu sliku presude na kojoj se vidi broj koji sam napisao. Rekla je da je onda očito sutkinja krivo upisala, prekrižila broj koji sam ja upisao i napisala neki drugi broj (pod kojim je u računalu našla moju presudu). Meni je zatim dala žalbe i rekla da napišem pokraj njegnog broja u zagradi: ''na presudi napisan krivi broj''. Ja sam tako i napisao, ne znam zašto je to dala meni, nije da sam se potpisao negdje, a sad kad vrtim unatrag, ne znam ni zašto sam pristao išta pisati, ali eto, tako je bilo. Napominjem to jer mi je bilo malo čudno i ne znam znači li to išta za uspješno rješavanje moje žalbe, ako netko ima iskustva s takvim situacijama.
  4. Odnijet ću osobno žalbu ovaj tjedan. Da ne spominjem da sam olakotne okolnosti već naveo u pisanoj obrani (koju očito nisu uzimali u obzir jer nijedna nije spomenuta u presudi) nego da ih samo iznesem i priložim dokumentaciju?
  5. Da, baš nemam sreće dosad. Imate link na primjere žalbi VPS-u? Žalim se na visinu kazne za izrečenu mjeru zabrane upravljanja vozilom i tražim da ju ukinu ili umanje? Novčanu ne spominjem ili navodim da ju prihvaćam? Kao olakonte okolnosti opet navodim sve kao i u pisanoj obrani te prilažem svu dokumentaciju? Rok od osam dana za žalbu je započeo danas kad je supuruga preuzela u pošti presudu?
  6. Budući da sam priznao krivnju, kaznu mi ne mogu povećati? Uz tu žalbu prilažem isto sve dokumente kao dokaze olakotnih okolnosti, te navodim da se žalim na izrečenu viosku kaznu zabrane upravljanja vozilom (iako je minimalna?)? Ima li VPS praksu ikada umanjivati kaznu ispod minimalne propisane zakonom? Ako VPS potvrdi kaznu od 6 mjeseci, plaćam li dodatne troškove suđenja?
  7. Prvi je da odradim što prije, pa da možda još u osmom mjesecu stignem sa suprugom i djetetom malo ležernije na more jer obično kampiramo. Ići ćemo mi javnim prijevozom bez obzira, ali nisu oni krivi za ovu situaciju, pa želim njima olakšat ako mogu. Drugi je što mi je trenutno auto u kvaru te ću idućih desetak dana ionako biti bez njega. Da, stoji da imam pravo žalbe u roku od osam dana i da o njoj odlučuje Visoki prekršajni sud. Na ovom forumu sam čitao VPS uglavnom potvrđuje već donesene presude nižih sudova, pa nisam mislio da ću nešto postići. Prema zakonski određenim kaznama, ja sam dobio minimalnu, i novčanu, i zabranu upravljanja ( prema članku zakona-novčana od 5000 do 15000, zabrana minimalno 6 mj.). Ako ima smisla žaliti se, svakako bih. Radi šest mjeseci zabrane. Na novčanu sam bio spreman da će biti u tolikom iznosu. Koliko se čeka njihovo očitanje na žalbu? Košta li? Spuštaju li oni u praksi ispod minimalne po zakonu? Za zabranu upravljanja me prvenstveno zanima. Dodatno, u obrazloženju sutkinje je navedeno da mi se novčana kazna umanjuje radi olakotnih okolnosti što priznajem krivnju i tvrdim da se neće ponoviti, a da otegotnih nema. Dakle, olakotne samo one koje je napisala sutkinja na saslušanju u Sesvetama, a nigdje nisu spomenute one koje sam dan nakon saslušanja dostavio na sud u Rijeci pismeno - dijete, supruga nevozač, terenski posao, studiranje i mene i supruge, mala primanja... Za zabranu upravljanja samo piše da mi se izriče 6 mjeseci.
  8. Hvala na odgvooru Sivko. U ranijim postovima sam pročitao da mogu nazvati policiju i tražiti ako mi mogu poslati obavijest što prije. Zovem policijsku postaju koja mi je nadležna prema adresi stanovanja?
  9. Pozdrav, Stigla mi je presuda 7 mjeseci nakon počinjenja prekršaja. Kažnjen sam sa 5000kn (mogu platiti 2/3), 200 kn troškova i 6 mj. zabrana upravljanja B kategorijom. Umanjena je samo novčana kazna (prijedlog je bio 15 000 kn i 6 mjeseci). Koliko sam upućen, to je to. Nema se vište što korisno napraviti. Ovih 6 mjeseci mi nije nikako dobro sada, ali opet, kriv jesam i napuhao sam previše. Vidim da su nekima sa dosta promila i sličnim olakotnim okolnostima davane manje kazne nakon prigovora, ali očito nisam bio te sreće... Poštar mi je obavijest ostavio u petak, a danas ju je supruga podigla u pošti (ima punomoć). U presudi stoji da je glavna rasprava bila 01. veljače. Do kada traje zabrana minus osam dana koje sam odradio po počinjenju prekršaja?
  10. Pozdrav, zna li se nekakav uobičajeni rok u kojem presuda stiže? Kao što sam kroz prijašnje postove naveo, bio sam na saslušanju 09.10. Zatim sam 10.10. osobno odnio pisanu obranu na sud. Nisam još dobio ništa, a vidim da je znovi59a čekao preko godinu dana?
  11. Pismenu obranu sam odnijeo na sud. Nadam se da će ju uzeti u obzir prilikom donošenja presude. Ako i neće, nadam se da će priznanje i kajanje na zapisniku iz Sesveta moći ublažiti kaznu jer 15000kn + 6mj. me stavlja u jako lošu situaciju...
  12. Da, trebao sam inzistirati da dodaju još olakotnnih okolnosti u moju izjavu, ali budući da nisam nikada bio na ročištu, nisam se najbolje snašao. Nisam mogao u tom trenutku sa sigurnošću zaključiti da će oni samo napisati izjavu te da nemaju utjecaj na sudsku presudu. Napisao sam pisanu obranu prema poveznici koju ste stavili. Naveo sam da sam bio na sudu u Sesvetama i ostalo kako savjetujete. Priložit ću ugovor o radu, potrvdu o upisu na faks te rodni list djeteta. Broj spisa je broj koji stoji u gornjem desnom uglu poziva okrivljeniku? Počinje sa - Posl. broj: .......... ? To navodim u samoj obrani pod VEZA: ? Na kovertu za pošiljatelja ide samo prekršajni sud? Budući da sam trenutno u Rijeci, mogu li osobno na sud odnijeti pisanu obranu? Znam da te formalnosti možda nisu za ovu temu, ali bi htio danas što prije to poslati.
  13. Bio sam na saslušanju, ali da prije toga napomenem što u prvotnom postu nisam. Prebivalište mi je u Zagrebu, a prekršaj sam počinio u Rijeci. Poziv sam dobio za prekršajni sud u Sesvetama gdje sam i bio. Po ulasku me sutkinja pitala znam li zašto sam tu, te sam odgovorio da sam nažalost pod utjecajem alkohola vozio automobil. Uz pitanje jesam li kažnjavan, to je manje više sve što smo razgovarali. Napisali su izjavu, rekli da potpišem i idem, a da će to poslati sudu u Rijeci. Pitao sam treba li neke olakotne okolnosti navesti - dijete, terenski posao (jer s tim nije upoznata budući da nismo razgovarali)... Rekla je da je sve već navela - da sam nekažnjavan, da se neće ponoviti i da se kajem, a da me dijete i posao i tako neće spasiti kad sam napuhao 1,96. Vidio sam da žele što prije riješiti stvar, pa nisam htio dosađivati i postavljati dodatna pitanja. U tom trenutki nisam bio siguran ovisi li mi što o njenom dojmu mene, pa sam izjavu samo potpisao bez da sam ju i pročitao, zahvalio se i izašao. Sada čekam presudu od suda iz Rijeke? Na nju se mogu žaliti samo VPS-u? Jasno mi je da je priznanje, kajanje i nekažnjavanost najvažnije za umanjenje kazne, te da ne bih prošao nekažnjeno radi djeteta, terenskog posla itd., ali je možda moglo pomoći i to. Ovako više nemam prilike negdje navesti te olakotne okolnosti ako nemam pravo na prigovor?
  14. Hvala svima na odgovorima i savjetima. Pokušat ću iskrenim pristupom umanjiti kazne. Ponijet ću sve što možda zatreba, pa javim za desetak dana kako je prošlo.
  15. Pozdrav, prije 2.mj. sam zaustavljen i napuhao sam 2,06 odnosno 1,96. Isključen sam iz prometa te mi je na licu mjesta uručeno: obavijest da će se pokrenuti postupak protiv mene, zapisnik o alkotestiranju i zabrana upravljanja 8 dana kao mjera opreza. Sada mi je došao poziv okrivljeniku za ročište, te optužni prijedlog u kojem se predlaže novčana kazna 15.000 kn, zabrana 6mj. i 80kn za trošak alkotestiranja. Nisam nikada kažnjavan. Na ročištu ću biti iskren, priznati krivicu i izraziti kajanje. Zanima me trebam li, kao oni koji pišu prigovore, ponijeti sa sobom dokumentaciju kojom bi mogao potvrditi neke olakotne okolnosti? Naime, radim u građevinskoj struci gdje se često mijenja lokacija posla. Trenutno radim i stanujem u drugom gradu od svog prebivališta. U ugovoru o radu stoji da sam spreman na terenski posao, ali nigdje se ne vidi gdje trenutno radim ili ću raditi. Supruga nije vozač, a imamo dvomjesečnu bebu - trebam li kopiju djetetovog rodnog lista donijeti? Izvanredni smo studenti i ja i supruga. Ona je trenutno na rodiljnom dopustu. Podstanari smo(doduše, za to nemam sklopljen ugovor). Trebam li potvrdu o plaćama donijeti da sudac/sutkinja ima uvid? Vozačka mi je bitna svakako, ali se nadam da će novčana kazna ići dolje znatno jer ovih 15.000 mi nikako nije sjelo. Na kraju ročišta dobivam presudu? Pravomoćnu ili se na nju može pisati prigovor?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija