Jump to content

left0101

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znaci posto mi nisu dali obavijest (bar ne jos, ne znam kako ide) vjerojatno ce to biti na sudu a ne ici preko poste? Naravno, povratna informacija od mene ce stici. Hvala i svaka cast na brzini.
  2. Ne znam da li je kazneno ali tako mi na papiru pise. Pise dolje koji su papiri. Znaci moram se zaliti na svaku posebno ili to ide sve skupa? Kolika je ova novcana za upravljanje? Znaci bio u postaji nakon dogadaja i dobio 1. papir o privremenom oduzimanju trave, 2. papir o oduzimanju vozacke na 12 sati i 3. papir za testiranje na opojne droge. 1. za travu, potvrda o privremenom oduzimanju predmeta ( to je i zapisnik sta i u cemu su mi nasli) ćl. 261. st. 2. zakona o kaznenom postupku 2. za vozacku, naredba o određivanju mjere opreza (a to je da su mi uzeli vozacku na 12 sati) na temelju clanka 130. stavka 6. prekrsajnog zakona čl. 295. st. 1. 3. zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola, opojnih droga ili lijekova u organizmu ( na temelju clanka 158. stavka 5. prekrsajnog zakona)
  3. Pozdrav, nedavno sam vozio motornim vozilom pod utjecajem marihuane i naravno zaustavila me policija. Nikada nisam kaznjen od strane policije bilo u prometu bilo izvan njega i mladi sam vozac te sam prvi puta konzumirao marihuanu. Zaposlen sam. Sto se tice prometa nisam nista skrivio osim gore navedenoga. Policija obavila svoje (pregledali mene i automobil) kod mene su nasli nekih 0.5g marihuane, odveli me u postaju gdje su me testirali na opojne droge (tester te krv i urin), ja sam suradivao i prihvatio sve njihove metode testiranja i prije toga izjavio da sam konzumirao marihuanu. Testovi su pokazali da sam pozitivan a ja nisam poricao rezultate istih. Na kraju su mi uzeli vozacku dozvolu na 12h. Dobio sam papire tj. potvrde za oduzimanje vozacke, za oduzimanje trave i potvrdu za testiranja. Za voznju je prekrsajno a za travu je kazneno (iako sam citao na forumu da se od 2013. to vodi kao prekrsajno a ne kazneno djelo) Znam da cu za travu vjerojatno dobiti onu kaznu izmedu 5 i 20 tisuca kuna i da se na to na kraju mogu zaliti a i smanjiti je kajanjem,prvi puta, necu nikad vise itd. Za vozacku nemam pojma i zanima me kakav moze biti ishod sto se toga tice. 1. Na koliko ce mi oduzeti vozacku s obzirom da nisam kaznjavan, da sam mladi vozac i da cu na sudu reci da mi je vozacka potrebna za posao? 2. Mogu li se zaliti na oduzimanje vozacke (da mi smanje zabranu upravljanja) isto onako kako se mogu zaliti za novcanu kaznu? I hocu li i za upravljanje dobiti posebnu novcanu kaznu ili samo onu za posjedovanje? 3. Ako mi odrede min. kaznu od 5000 kn je li bolje traziti da platim 2/3 (sto moram naglasiti odmah na sudu, zar ne?) ili mi je bolje zaliti se kasnije da mi smanje kaznu? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija